RAKOWI POWIEDZ NIE Metody zapobiegania i zwalczania raka bez udziału lekarstw (wydanie zaktualizowane i rozszerzone)

Wydawnictwo: FILAR
6 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Say no to cancer
data wydania
ISBN
9788361995340
liczba stron
384
słowa kluczowe
nowotwór, rak
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodał
Lidia

"Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze. Ponadto w tej rewolucyjnej książce dowiesz się: - Jak oceniać i redukować ryzyko zachorowania na raka. - Jaka żywność potęguje, a jaka zmniejsza ryzyko. - Jak zmniejszyć narażenie na czynniki...

"Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze.

Ponadto w tej rewolucyjnej książce dowiesz się:
- Jak oceniać i redukować ryzyko zachorowania na raka.
- Jaka żywność potęguje, a jaka zmniejsza ryzyko.
- Jak zmniejszyć narażenie na czynniki rakotwórcze.
- Dlaczego wzrasta ryzyko raka o podłożu hormonalnym.
- Jak walczyć za pomocą stosowania odpowiedniej diety.
- O programie prewencyjnym i roli żywienia przy różnych typach raka.


Patrick Holford jest jednym z największych światowych autorytetów w dziedzinie nowego podejścia do zdrowia i żywienia. W 1984 roku założył Instytut Optymalnego Żywienia, niezależnego centrum typu non-profit, którego zadaniem jest prowadzenie badań i propagowanie optymalnego odżywiania. Jest autorem wielu książek, a wśród nich bestsellerów pt. „Biblia Optymalnego Odżywiania”, „Książka Kucharska – Optymalne Odżywianie” oraz „Optymalne Odżywianie dla Umysłu”.
Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka, poprawiając jakość swojej diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze.

Ponadto w tej rewolucyjnej książce dowiesz się:
- Jak oceniać i redukować ryzyko zachorowania na raka
- Jaka żywność potęguje a jaka zmniejsza ryzyko
- Jak zmniejszyć narażenie na czynniki rakotwórcze
- Dlaczego wzrasta ryzyko raka o podłożu hormonalnym
- Jak walczyć przy pomocy stosowania odpowiedniej diety
- O programie prewencyjnym i wspomaganiu żywieniem przy różnych typach raka


Patrick Holford jest jednym z największych światowych autorytetów w sprawie nowego podejścia do zdrowia i żywienia. W 1984 roku założył Instytut Optymalnego Żywienia, niezależnego centrum typu non-profit, którego zadaniem jest prowadzenie badań i propagowanie optymalnego odżywiania. Jest autorem wielu książek, a wśród nich bestsellerów pt. „Biblia Optymalnego Odżywiania”, „Książka Kucharska – Optymalne Odżywianie” oraz „Optymalne Odżywianie dla Umysłu”.
"

 

źródło opisu: Wydawnictwo FILAR, 2011

źródło okładki: http://www.filar.ibz.pl/x_C_I__P_2110115-2110001.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 4
Lidia | 2012-10-16
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 16 października 2012

Znakomita pozycja, nie tylko porusza opisy poszczególnych rodzajów nowotworów, ich profilaktykę, ale najwięcej miejsca autor poświęca zdrowemu żywieniu. Wiele ciekawych informacji o produktach, które na co dzień spożywamy.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd