Kuchnia japońska

Tłumaczenie: Liwiusz Berowski
Wydawnictwo: Publicat
8,5 (6 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
1
7
2
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
THE JAPANESE KITCHEN
data wydania
ISBN
978-83-245-1759-6
liczba stron
240
słowa kluczowe
kuchnia japońska
język
polski

Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals') Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich...

Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals')
Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To niezwykłe kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.

 

źródło opisu: http://www.gandalf.com.pl/b/kuchnia-japonska-D/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (33)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 133
Phea | 2015-03-20
Na półkach: Przeczytane

Połączenie książki kucharskiej z krótkim rysem historycznym i kulturowym. Dokładne opisanie każdego z ważniejszych składników kuchni Japońskiej (smak, wygląd, zastosowanie itp). Szkoda tylko, że większość tych składników jest dość trudna do kupienia w Polsce (korzeń lotosu, japońskie grzyby, różne odmiany wodorostów...)

książek: 87
biegacz | 2015-10-11
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 400
black-fox | 2014-09-18
Przeczytana: 28 września 2014
książek: 108
Joe | 2013-08-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2011 rok
książek: 180
meitetsu | 2012-11-09
Przeczytana: czerwiec 2012
książek: 51
MJJ | 2012-10-28
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 5329
ania092 | 2017-12-02
książek: 403
martynosia | 2017-06-27
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 251
Panda_Shadow | 2017-04-16
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 4230
zobacz kolejne z 23 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd