Kuchnia japońska

240 str. 4 godz. 0 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- THE JAPANESE KITCHEN
- Wydawnictwo:
- Publicat
- Data wydania:
- 2009-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2009-01-01
- Liczba stron:
- 240
- Czas czytania
- 4 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-245-1759-6
- Tłumacz:
- Liwiusz Berowski
- Tagi:
- kuchnia japońska
Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals')
Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To niezwykłe kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 28
- 11
- 10
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Bogato ilustrowany przewodnik kulinarny - to zdecydowanie coś więcej niż książka kucharska: opisuje historię, znaczenie i zastosowanie konkretnych składników. Oprócz tego oczywiście zawiera smakowite przepisy. Aż chce się jeść, czytać, oglądać fotografie i gotować!
Bogato ilustrowany przewodnik kulinarny - to zdecydowanie coś więcej niż książka kucharska: opisuje historię, znaczenie i zastosowanie konkretnych składników. Oprócz tego oczywiście zawiera smakowite przepisy. Aż chce się jeść, czytać, oglądać fotografie i gotować!
Pokaż mimo toPołączenie książki kucharskiej z krótkim rysem historycznym i kulturowym. Dokładne opisanie każdego z ważniejszych składników kuchni Japońskiej (smak, wygląd, zastosowanie itp). Szkoda tylko, że większość tych składników jest dość trudna do kupienia w Polsce (korzeń lotosu, japońskie grzyby, różne odmiany wodorostów...)
Połączenie książki kucharskiej z krótkim rysem historycznym i kulturowym. Dokładne opisanie każdego z ważniejszych składników kuchni Japońskiej (smak, wygląd, zastosowanie itp). Szkoda tylko, że większość tych składników jest dość trudna do kupienia w Polsce (korzeń lotosu, japońskie grzyby, różne odmiany wodorostów...)
Pokaż mimo to