Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sushi i sashimi

Wydawnictwo: RM
7 (3 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
2
7
0
6
0
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788377730300
liczba stron
90
słowa kluczowe
sushi, kuchnia japońska
język
polski
dodała
joly_fh

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania...

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.

W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

 

źródło opisu: Wydawnictwo RM, 2012

źródło okładki: http://www.rm.com.pl/product-pol-495-Sushi-i-sashimi-Wyd-2.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (10)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 852
Przemek | 2017-06-18
Na półkach: Przeczytane, 2017
Przeczytana: 01 lipca 2017
książek: 820
Adannyel | 2017-05-26
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
książek: 820
Adannyel | 2017-05-03
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
książek: 250
Panda_Shadow | 2017-04-16
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 3530
m_mi993 | 2016-04-06
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-02
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 11
gocekwawa | 2014-01-19
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 79
Macs | 2013-11-14
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Japonia
książek: 30
dominikawesoowska | 2013-11-04
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 16818
Miśka | 2013-10-27
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd