Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy i opowieści
Zrób, zjedz, powtórz to wyborny zbiór przepisów poprzeplatanych opowieściami o jedzeniu, napisanych typowym dla Nigelli absorbującym i przenikliwym stylem. Autorka zastanawia się, czym jest przepis, wypowiada wojnę idei grzesznej przyjemności, dzieli się z czytelnikami wiedzą i przepisami, do których nieustannie chce się wracać.
„Moje przepisy rodzą się blisko życia, w moim domu”.
W tej książce, dzięki ponad setce nowych potraw z wykorzystaniem jej ulubionych składników, poznajemy kuchenny rytm i rytuały autorki. Rozdziały A jak anchois (hołd na cześć „morskiego bekonu”), Rabarbar, Czuła apologia brązowego jedzenia, obszerna część poświęcona rodzinnym obiadom oraz inspirujące pomysły na wegańskie uczty, kolacje solo i świąteczne rarytasy – to zapowiedź tylko niektórych z serwowanych tu przez Nigellę pyszności.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 45
- 28
- 10
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy i opowieści
Dodaj cytat
Opinia
Nigella Lawson kilkanaście lat temu szturmem zdobyła nasze serca i podniebienia. Jej programy kulinarne przyciągały przed ekran rzesze widzów a ona sama podbiła świat swoją miłością do jedzenia. Otrzymała miano "wyroczni kulinarnej" i była wzorem dla wszystkich pań domu a dla mężczyzn uosobieniem "Kobiety idealnej".
Po swoim spektakularnym sukcesie, przyszła pora na książki kulinarne, które sprzedawały się jak świeże bułeczki. Ostatnia z nich ma intrygujący tytuł i minimalistyczną okładkę. Ale niech to Was nie zmyli, gdyż w środku ma piękne zdjęcia i wiele treści. Często nie zdajemy sobie sprawy, że można stworzyć smaczne dania bez wyjątkowych umiejętności. Nie raz zabieramy się za trudne i skomplikowane przepisy a kiedy coś się nie uda popadamy we flustrację. Nigella pokazuje jak można gotować prosto, smacznie i efektownie. Jedzenie traktuje jak sztukę, gdzie nawet zwykłą potrawę można podać w piękny sposób. Dodatkowo jest niesłychaną gadułą i o składnikach oraz potrawach potrafi opowiadać cudownie i z wielką pasją, wtrącając niejednokrotnie humorystyczne anegdoty. Odczarowuje również niektóre składniki, które zostały przez nas zapomniane jak na przykład stary pocziwy rabarbar, który w dzieciństwie jadło się maczany w cukrze.
Nigella Lawson kilkanaście lat temu szturmem zdobyła nasze serca i podniebienia. Jej programy kulinarne przyciągały przed ekran rzesze widzów a ona sama podbiła świat swoją miłością do jedzenia. Otrzymała miano "wyroczni kulinarnej" i była wzorem dla wszystkich pań domu a dla mężczyzn uosobieniem "Kobiety idealnej".
więcej Pokaż mimo toPo swoim spektakularnym sukcesie, przyszła pora na...