Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Okładka książki Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Giovanni Ballarini Wydawnictwo: Jedność kulinaria, przepisy kulinarne
768 str. 12 godz. 48 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Il grande cucchiaio d'oro. Le mille migliori ricette della cucina italiana.
Wydawnictwo:
Jedność
Data wydania:
2019-05-15
Data 1. wyd. pol.:
2019-05-15
Liczba stron:
768
Czas czytania
12 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381440707
Tłumacz:
praca zbiorowa
Tagi:
kuchnia włoska Italia gotowanie smaki Italii
Średnia ocen

                8,8 8,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Smaki Kuchni Włoskiej. Sztuka Kulinarna i Najlepsze Potrawy Giovanni Ballarini, Umberto Galimberti
Ocena 0,0
Smaki Kuchni W... Giovanni Ballarini,...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,8 / 10
14 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
757
756

Na półkach: , , , , ,

Lubię, kiedy nowe nieznane mi do tej pory przepisy kulinarne potrafią mnie zachwycić oryginalnością, prostym sposobem wykonania, a co dodatkowo ich składniki są łatwo dostępne na polskim rynku.

Możemy również sami we własnym ogródku wyprodukować warzywa, które stanowią zdrowy i smaczny bazowy składnik doskonały do głównych dań, a zarazem w codziennej sprawiającej nam radość ich konsumpcji.

Kuchnia włoska od wielu lat zachwyca, prawdziwych jej smakoszy tymże mogą, oni sami wprowadzić do podanych przez autora przepisów kulinarne zmiany przygotowując je nieco inaczej, jeśli nieposiadaną do podanego przepisu składnika.

Autor książki pt. ''Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej'' Giovanni Ballarini z ogromnym zawodowym zaangażowaniem opracował tę kulinarną publikację, która to wzbudziła we mnie od samego początku ogromne zainteresowanie, gdyż kuchnia włoska jest mi osobiście bardzo bliska ze względu na przyrządzane przeze mnie znane nam popularne przysmaki.

Przykład. Wszelkiego rodzaju przepisy ciasta na pizzę.

Wiedza autora na temat przyrządzania dań włoskich została bardzo dobrze przez niego opracowana pod względem merytorycznym, jak i praktycznym.

Najważniejsze jest to, że po ciężkim dniu spędzonym w pracy możemy dzięki zapoznaniu się z główną treścią tej kulinarnej publikacji przyrządzić swój ulubiony włoski przysmak.

Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na następujące przepisy kuchni włoskiej:

Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na następujące przepisy kuchni włoskiej:

Sałatka z awokado, szpinakiem i fetą, dorsz suszony gotowany na parze z ziołami i czerwoną cebulą, dorsz w pomarańczach, naleśniki ze szparagami i szynką dojrzewającą, omlet z pomidorami, bazylią i fetą, omlet z kurkami i natką pietruszki, kanapeczki z omletów, rolada jajeczna ze szpinakiem, jajka na półtwardo ze szpinakiem i pomidorami, sałatka z cukinią i szynką, słone rogaliki, tarta z kalafiorem i wołowiną, torcik ziemniaczano - serowy, suflet z parmezanem, babeczki orkiszowe z serem brie, placek cukiniowy z ziołami i serem scamorza, przekąski serowe z ziołami, bułeczki z rozmarynem, placek z malinami, kruche ciasteczka, budyń brzoskwiniowy, mus czekoladowy, tiramisu wegańskie.

Każdy miłośnik kuchni włoskiej znajdzie odpowiedni do wykonania dla siebie kulinarny przepis.

Pozytywnym aspektem, który mi się bardzo spodobał jest to, że autor zadbał o to, że ujawnił krok po kroku osobiste sekrety kulinarne, w jaki sposób można czerpać radość z gotowania dań włoskich.

Zadbał również oto, aby jego kulinarny język przekazu dla Czytelnika był zrozumiały.

Elementem dodatkowym w tej książce są: piękne zaprezentowane zdjęcia potraw, trafnie dopasowana do całości okładka nawiązująca do jej tytułu, grafika oraz zamieszczony w niej czytelny tekst.

Książkę tę polecam mieć w swojej kulinarnej kolekcji.

Lubię, kiedy nowe nieznane mi do tej pory przepisy kulinarne potrafią mnie zachwycić oryginalnością, prostym sposobem wykonania, a co dodatkowo ich składniki są łatwo dostępne na polskim rynku.

Możemy również sami we własnym ogródku wyprodukować warzywa, które stanowią zdrowy i smaczny bazowy składnik doskonały do głównych dań, a zarazem w codziennej sprawiającej nam...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    50
  • Przeczytane
    17
  • Posiadam
    12
  • Kulinarne
    3
  • 2021
    2
  • Kuchnia
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Wydawnictwo Jedność
    1
  • Na mojej półce
    1
  • Kulinaria, Przepisy kulinarne, Zdrowie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej


Podobne książki

Przeczytaj także