Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2017-09-13
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-09-13
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328046429
- Tagi:
- superfood
Poznaj klucz do dobrego zdrowia!
Proste i sprawdzone przepisy na pyszne dania dla całej rodziny. Wykorzystaj moc zbawiennych właściwości superfood! Nie ma nic cenniejszego niż zdrowie! Superfood to prosta, smaczna i kolorowa kuchnia, dzięki której odnajdziesz najwspanialszą i najzdrowszą wersję siebie!
Sophie Manolas, ekspertka ds. żywienia i właścicielka przydomowego ogródka, omawia ponad 60 superfoods, podpowiada, jak najlepiej wykorzystać ich zbawienne właściwości, oraz podaje proste przepisy, od których lektury aż cieknie ślinka! Zdrowe odżywianie jeszcze nigdy nie było tak smaczne i łatwe! Już dziś rozpocznij tę fascynującą kulinarną przygodę i pamiętaj: dobre jedzenie to podstawa dobrego życia!
Odpowiednia dieta oznacza właściwy start we wszystkim, co robisz w życiu. Babcia zawsze powtarzała: „Zdrowie jest najważniejsze!” – nie ma wątpliwości, że miała rację. Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób, by uniknąć groźnych chorób, a przy tym wyglądać i czuć się świetnie przez całe życie. No i te niesamowite smaki! Dieta bogata w świeże produkty i mikroelementy sprawi, że nabierzesz energii, a przy okazji na pewno skorzysta Twoja rodzina.
Sophie Manolas jest ekspertką do spraw odżywiania. Dzieciństwo spędzone na wsi utwierdziło ją w przekonaniu, że posiadanie przydomowego ogródka i spożywanie świeżych produktów już od najmłodszych lat jest bardzo ważne dla naszego zdrowia. Choroba, z którą stoczyła długą walkę – zespół policystycznych jajników – zmobilizowała ją do rozpoczęcia studiów związanych z odżywianiem i dietetyką, ponieważ jedynym skutecznym lekarstwem na jej problemy okazała się zmiana diety. Teraz swoją wiedzą i – przepisami! – dzieli się z kobietami na całym świecie.
Manolas przekonuje, że właściwy dobór menu wcale nie oznacza ciężkiej pracy w kuchni ani nudnej diety – odpowiednie odżywanie może się okazać niezwykle smaczną przygodą. Ta książka dostarczy Ci informacji i zainspiruje Cię do przekroczenia progu kuchni i gotowania według Twoich zasad. Wszystko po to, żeby odnaleźć najwspanialszą, najzdrowszą i pełną wewnętrznej równowagi wersję siebie!
Sophie Manolas jest dietetykiem klinicznym. Dzieciństwo na wsi nauczyło ją znaczenia domowych warzyw i świeżych produktów dla dobrego zdrowia. Impulsem do studiowania dietetyki była długa walka z zespołem policystycznych jajników – zmiana diety okazała się być skutecznym sposobem leczenia. Po zdobyciu kwalifikacji Sophie otworzyła własną praktykę, specjalizując się w zagadnieniach zdrowia hormonalnego kobiet. Osiągnęła wielki sukces dzięki praktycznemu podejściu i przystępnym radom dotyczącym wykorzystywania jedzenia jako lekarstwa. W jej domu obowiązują zasady, na których opiera się idea permakultury – Sophie i jej partner sami uprawiają swój ogród owocowo-warzywny
i przygotowują posiłki.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 103
- 26
- 17
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
Opinia
Sophie Manolas to osoba, której udało się znacząco poprawić swój stan zdrowia poprzez zmianę diety. Chorowała na coraz częstszy wśród kobiet zespół policystycznych jajników, a choroba zmotywowała ją do rozpoczęcia studiów w zakresie dietetyki klinicznej. Książka "Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem" natychmiast przykuła moją uwagę, gdyż moja dieta w ostatnim czasie również uległa znaczącej zmianie. Alergia dziecka spowodowała, że zaczęłam poszukiwać informacji na temat diety bezmlecznej, a z pomocą przyszła mi Sophie ze swoimi "Superfoodami".
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą pozycją, bo chociaż zawiera przepisy, nie jest pozycją stricte kulinarną. Jeśli jeszcze tego nie wiecie - nie znoszę książek kulinarnych i nie umiem z nich korzystać. "Superfood" to publikacja, która opisuje zbawienne dla zdrowia właściwości warzyw, owoców, orzechów, przypraw i grzybów. Każdy omawiany produkt zawiera tabelkę z przypisanymi atrybutami. Autorka opisuje także swoje doświadczenia z danym "superfoodem" i robi to w uroczy sposób. Brukselkę nazywa zielonym wojownikiem, a rzodkiewki małymi, czerwonymi pięknościami. Całość ma bardzo pozytywny wydźwięk. Sophie nie stara się nic narzucać czytelnikom, tylko przedstawić w sposób wesoły i optymistyczny konkretne właściwości opisywanych produktów. Nie stara się wpędzić nas w poczucie winy i popularne ostatnimi czasy bycie fit, co bardzo mnie cieszy. Przepisy zawarte w książce są bardzo miłym dodatkiem i przyznam, że są naprawdę ciekawe i inspirujące. Nie miałam jeszcze okazji ich wypróbować, ale chcielibyśmy z mężem przygotować brukselkę pieczoną w miodzie, bo bardzo lubimy te zielone, kapustowate kuleczki. Spodobał mi się także przepis na placek pasterski, tak często wykonywany w zagranicznych programach kulinarnych, ale boję się, że moje umiejętności kuchenne są trochę za słabe.
Nie sposób nie wspomnieć o szacie graficznej "SuperFood". Tytuł jest co prawda w miękkiej oprawie (dla jednych to plus, dla innych minus), ale ma piękną, hipnotyzującą okładkę, a zdjęcia w środku są bajeczne. Żywe, kolorowe, cieszące oko. Książka idealnie nadaje się na prezent i jest kopalnią wiedzy na temat tego, co możemy wyhodować w przydomowym ogródku lub na balkonie i jak wpłynie to na nasze zdrowie. Najserdeczniej polecam.
Sophie Manolas to osoba, której udało się znacząco poprawić swój stan zdrowia poprzez zmianę diety. Chorowała na coraz częstszy wśród kobiet zespół policystycznych jajników, a choroba zmotywowała ją do rozpoczęcia studiów w zakresie dietetyki klinicznej. Książka "Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem" natychmiast przykuła moją uwagę, gdyż moja dieta w ostatnim czasie...
więcej Pokaż mimo to