rozwiń zwiń

DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie

Okładka książki DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie
Catherine ShanahanLuke Shanahan Wydawnictwo: Galaktyka poradniki
512 str. 8 godz. 32 min.
Kategoria:
poradniki
Tytuł oryginału:
Deep Nutrition. Why Your Genes Need Traditional Food
Wydawnictwo:
Galaktyka
Data wydania:
2019-05-06
Data 1. wyd. pol.:
2019-05-06
Liczba stron:
512
Czas czytania
8 godz. 32 min.
Język:
polski
ISBN:
9788375797152
Tłumacz:
Katarzyna Babicz
Tagi:
żywienie dieta dietetyka zdrowe odżywianie alergie pokarmowe
Średnia ocen

                8,7 8,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,7 / 10
31 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
2839
796

Na półkach: , ,

[...]
W efekcie DNA wydaje się zdolne do gromadzenia informacji – poprzez język pożywienia – o zmieniających się warunkach w świecie zewnętrznym, wprowadzania zmian w oparciu o te informacje i dokumentowania zarówno zebranych danych, jak i reakcji na nie z korzyścią dla kolejnych pokoleń.

𝐃𝐎𝐒𝐊𝐍𝐀Ł𝐀 𝐊𝐒𝐈ĄŻ𝐊𝐀, 𝐒𝐊𝐑𝐔𝐏𝐔𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐎𝐏𝐑𝐀𝐂𝐎𝐖𝐀𝐍𝐀 !
Bez wątpienia jedna z ważniejszych książek, jakie przeczytałam w tematyce zdrowia.
Lektura dla każdego, kto chce zadbać o swoje ciało w prawidłowy sposób !
𝐙𝐃𝐄𝐂𝐘𝐃𝐎𝐖𝐀𝐍𝐈𝐄 𝐙𝐀𝐋𝐄𝐂𝐀𝐍𝐀 𝐃𝐎 𝐏𝐑𝐙𝐄𝐂𝐙𝐘𝐓𝐀𝐍𝐈𝐀 !
𝐓𝐘𝐋𝐊𝐎 𝐊𝐄𝐓𝐎𝐙𝐀 !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
𝐃𝐋𝐀 𝐂𝐈𝐄𝐊𝐀𝐖𝐒𝐊𝐈𝐂𝐇 :
𝗪𝗜𝗘𝗗𝗭𝗔 𝗡𝗜𝗘 𝗗𝗭𝗜𝗘𝗟𝗢𝗡𝗔 𝗜 𝗡𝗜𝗘 𝗣𝗥𝗭𝗘𝗞𝗔𝗭𝗬𝗪𝗔𝗡𝗔 𝗝𝗘𝗦𝗧 𝗠𝗔𝗥𝗧𝗪𝗔 !
Polecam do obejrzenia też ten film :
𝐎𝐛𝐣𝐚𝐰𝐲 𝐩𝐚𝐬𝐨ż𝐲𝐭𝐨́𝐰 𝐰 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐦𝐢𝐞 – 𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐣 𝐧𝐚𝐣𝐜𝐳ę𝐬𝐭𝐬𝐳ą 𝐩𝐫𝐳𝐲𝐜𝐳𝐲𝐧ę 𝐳𝐚𝐤𝐚ż𝐞ń! / 𝐎𝐥𝐠𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐜𝐡

https://youtu.be/nZwrAQxigsM?si=BlCzLx7pUnlRmmJ8

Bardzo ważny temat, przeważnie pomijany a wręcz lekceważony przez lekarzy. Tutaj skondensowany przekaz i przeogromna wiedza wyłuszczona w przystępny sposób.
𝐒𝐙𝐂𝐙𝐄𝐑𝐙𝐄 𝐙𝐀𝐂𝐇Ę𝐂𝐀𝐌 𝐃𝐎 𝐎𝐁𝐄𝐉𝐑𝐙𝐄𝐍𝐈𝐀 !

NALEWKA VERNICADIS SKŁAD :
Wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego, arcydzięgiel, dziurawiec, mięta, tymianek, wrotycz, glistnik jaskółcze ziele, piołun, kora kruszyny, kminek oraz zioła o działaniu ułatwiającym wydzielanie żółci (przeczyszczającym).
inne produkty na pasożyty znajdziecie tutaj :
https://netzdrowie.pl/szukaj?controller=search&s=paso%C5%BCyty

Przykład :
Soja – nie do uwierzenia, a jednak jest sprzedawana jako zdrowa żywność. To substancja zaburzająca gospodarkę hormonalną i naśladująca estrogen, co jest okropne dla kobiet. Wyrzuć tofu i zjedz trochę prawdziwego sera i kurczaka, są dla ciebie o wiele lepsze. Wiem, że Japończycy jedzą soję i są ogólnie zdrowi, ale soję jedzą w małych ilościach, nie udają, że to ser i nie dodają go do chili, nie mieszają z nim dipów, ani nie jedzą jej ogromnych kawałków smażonych w głębokim tłuszczu. A kto wiedział, że pasteryzacja tak fundamentalnie zniszczyła dobroć mleka? Nadal nie mam zielonego pojęcia o tej nauce, ale mleko pasteryzowane faktycznie zawiera saponiny – to właśnie powoduje pienienie się mydła. Nic dziwnego, że niszczy jelita!
Jedz naprawdę staromodne jedzenie. Jedz dobrej jakości mięso (nie karmione zbożem) i nie usuwaj tłuszczu, jedz dobre tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, masło, tłuszcze zwierzęce, olej palmowy i olej kokosowy, jedz zwykłe mięsa, ale także podroby, jedz buliony z kości (kurczak bulion itp.), jedz produkty sfermentowane i kiełkujące, jedz dużo świeżych warzyw i unikaj owoców. Unikaj za wszelką cenę cukru we wszystkich jego postaciach oraz nienaturalnych tłuszczów; tłuszcze trans.
info. internet

[...]
W efekcie DNA wydaje się zdolne do gromadzenia informacji – poprzez język pożywienia – o zmieniających się warunkach w świecie zewnętrznym, wprowadzania zmian w oparciu o te informacje i dokumentowania zarówno zebranych danych, jak i reakcji na nie z korzyścią dla kolejnych pokoleń.

𝐃𝐎𝐒𝐊𝐍𝐀Ł𝐀 𝐊𝐒𝐈ĄŻ𝐊𝐀, 𝐒𝐊𝐑𝐔𝐏𝐔𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐎𝐏𝐑𝐀𝐂𝐎𝐖𝐀𝐍𝐀 !
Bez wątpienia jedna z ważniejszych książek,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    180
  • Przeczytane
    37
  • Teraz czytam
    14
  • Posiadam
    11
  • Zdrowie
    3
  • Do kupienia
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • 2021
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Mam, pora przeczytać
    1

Cytaty

Więcej
Catherine Shanahan DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie Zobacz więcej
Catherine Shanahan DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie Zobacz więcej
Catherine Shanahan DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także