Czakry. Mały przewodnik
- Wydawnictwo Kobiece
- 2023-08-09
- 2023-08-09
- 2017-04-08
- energie energia czakry mgia ezoteryka przewodniki duchowość oczyszczanie uzdrawianie joga kundalini hinduizm buddyzm medytacja tantra prana reiki aury energoterapie
Poznaj swoje centra energetyczne i naucz się z nimi pracować.
Czakry to miejsca w twoim ciele, w których krzyżują się kanały energetyczne. Każdy z tych punktów ma swoje ściśle określone funkcje. Od tego, jak przepływa przez nie energia, zależy twoje zdrowie, samopoczucie, siła fizyczna i psychiczna. Dzięki tej książce nauczysz się pracować z energią czakr tak, by dzięki niej lepiej kierować swoim życiem.
Cyndi Dale to światowy autorytet w dziedzinie anatomii energetycznej. Od lat zajmuje się uzdrawianiem i równowagą energetyczną, pracuje z czakrami i kundalini. W tej książce zdradzi ci, jak poprzez odblokowanie czakr wyleczyć się z ran fizycznych i psychicznych, zyskać dostęp do swoich emocji, cieszyć się pracą, radzić sobie z codziennymi przeciwnościami, uwolnić stłumione emocje, wyjść obronną ręką z trudnych sytuacji oraz rozwijać miłość do siebie i innych.
W twoim ciele drzemie ogromna moc. Wystarczy, że dowiesz się, jak ją odblokować!
Zagadnienie czakr jest mi od jakiegoś czasu bardzo bliskie, a mimo to we wszystkich źródłach dotyczących tego tematu brakowało mi konkretów, które mogłyby być naprawdę pomocne. Prawdziwie praktyczne wskazówki znalazłam dopiero w małym przewodniku autorstwa Cyndi Dale.
Autorka dokładnie opisuje to czym są czakry, jaką mają strukturę i jak powinny prawidłowo działać. Pomimo małego formatu książki, posiada ona naprawdę wiele przydatnych informacji. Możemy dowiedzieć się z niej jak ocenić pracę każdej z czakr, lokalizować je, harmonizować wszystkie z nich za pomocą dłoni i jak w tym wszystkim przydatne jest wahadełko. Dostajemy wiele ćwiczeń pozwalających nam na pracę z naszą energią, na przykład w celu poprawienia snu, radzenia sobie ze stresem lub manifestacji naszych najgłębszych pragnień. W książce znajdziemy także przykłady tego, jak otrzymywać wskazówki od naszych duchowych opiekunów i jak odróżnić wizje od wytworów naszej wyobraźni.
Z wszystkich książek, które przeczytałam na ten temat ta jest najbardziej warta Waszej uwagi i zdecydowanie polecam ją każdemu, kto czuje się zainteresowany tematem.
Życzę Wam wielu chwil pełnych harmonijnej energii miłości!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka dokładnie opisuje to czym są czakry, jaką mają strukturę i jak powinny prawidłowo działać. Pomimo...
"Czakry" to kolejna książka z serii przepięknie wydanych Małych poradników. Tym razem tytuł jasno sugeruje, czego będzie dotyczyć treść tej części.
Autorka to osoba z wieloletnim doświadczeniem w pracy z czakrami, która przybliża czytelnikowi podstawy tego zagadnienia. Obrała system hinduski, wyróżniający siedem czakr podstawowych.
W środku znajduje się szereg informacji, wszystko co potrzeba wiedzieć dla początkujących. Autorka opisuje i charakteryzuje każdą z czakr, a następnie wskazuje możliwe ścieżki pracy z nimi. W drugiej części poradnika znajduje się mnóstwo ćwiczeń praktycznych, z których niektóre wymagają bardzo dużo cierpliwości, ale poszukującym na pewno się spodobają 😍
Informacje są tutaj rozmieszczone naprawdę sensownie i jest ich naprawdę sporo, warto porobić sobie notatki lub przerwy w czytaniu 😁
Nie można też nie wspomnieć o pięknym wydaniu tej książeczki, która podobnie jak poprzednie z serii będzie pięknie zdobić półkę 😍
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzakry to temat, który można ująć na wiele sposobów, rozwijać go w różnych kierunkach i czerpać z tej wiedzy w pewnych praktykach.
Slowo CZAKRY pochodzi z sanskryptu i oznacza kolo , wir energii lub dysk.
A czy Ty wiesz gdzie znajduja sie epicentrum Twojego ciala ?
Co daje Ci najwiekszego kopa do dzialania ?
I jaka czesc Twojego ciala za to odpowiada ?
@wydawnictwo.kobiece #czakrydlapoczątkujących #czakry #wydawnictwokobiece
Slowo CZAKRY pochodzi z sanskryptu i oznacza kolo , wir energii lub dysk.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzakry to osrodki energetyczne , ktore znajduja sie w roznych miejscach ciala fizycznego czlowieka oraz na poziomie cial subtelnych.
A czy Ty wiesz gdzie znajduja sie epicentrum Twojego ciala ?
Co daje Ci najwiekszego kopa do dzialania ?
I jaka czesc Twojego ciala za to odpowiada...
Czakry ✨ Mały Przewodnik
✨Czakry to centra energetyczne znajdujące się w ludzkim ciele. Służą one przede wszystkim pobieraniu, przetwarzaniu oraz rozprowadzaniu energii życiowej, aby nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować.
✨Najprościej mówiąc, czakry w stanie nadczynności mają zbyt dużo energii, a te w stanie niedoczynności mają jej za mało. Wpływa to na bardzo wiele obszarów w życiu człowieka - tłumaczy m.in. dlaczego np. ktoś zachowuje się w dany sposób, powtarza konkretne schematy czy nawyki lub nieustannie zmaga się z problemami podobnej natury 👉 np. problemy finansowe lub niepowodzenia uczuciowe,bądź zdrowotne
✨Jak wygląda praca z czakrami
✨Oczyszczanie i uzdrawianie
✨ Łagodzenie stresu 👈bardzo ważny temat
✨Jak sprawić by sen był w pełni relaksujący i regenerujący 😴
✨Jak rozwijać siebie i pracować z otoczeniem
✨I co najważniejsze całą seria wspierających ćwiczeń gdzie każdy znajdzie coś dla siebie ❤️
Wspaniały zbiór dużej ilości informacji zmieszczony w małym poręcznym przewodniku ✨ zdecydowanie must have zarówno dla tych którzy są początkujący jak i dla tych którzy już pracują nad swoją energią ✨
Czakry ✨ Mały Przewodnik
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy zastanawialiście się kiedyś nad energią swojego ciała? Czy wiecie jak wyglądają czakry otwarte i zamknięte i jaki to ma wpływ na nasze życie? Wszystko to i wiele innych cennych informacji znajdziecie w tej pięknej książce ✨ Czyż ta okładka nie jest obłędna? I te refleksy ❤️
✨Czakry to centra energetyczne znajdujące się w ludzkim ciele. Służą...
Czakry to energie, które wpływają na nasz całokształt - ciało, umysł oraz duszę. Mamy aż siedem czakr w ciele, a każdej z nich jest przypisany odpowiedni kolor. W czym może pomóc nam ta wiedza?
Z pewnością w łagodzeniu stresu, praktykom uspokajania oddechu oraz medytacji. Autorka przytacza wiele ciekawych sytuacji i mówi o tym, że większość ludzi tłumi emocje - co prowadzi do wielu złych nawyków a nawet chorób. Nie od dzisiaj wiadomo, że nasz umysł ma potężną moc. Podświadomość może wpływać na nasz stan ducha, a pozytywne myślenie może zdziałać cuda.
Cyndi Dale w skrupulatny sposób tłumaczy każde zagadnienie. Ktoś kto z początku może czuć się zagubiony, dostanie odpowiedzi na najważniejsze pytania. Nie zabraknie tutaj również zaawansowanej wiedzy, która zadowoli pasjonatów. W kolejnych rozdziałach są zawarte ćwiczenia do pracy z czakrami - część z nich jest naprawdę prosta do wykonania.
Książka przeznaczona jest raczej dla osób zainteresowanych tematem 🤗
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ pewnością w łagodzeniu stresu, praktykom uspokajania oddechu oraz medytacji. Autorka przytacza wiele ciekawych sytuacji i mówi o tym, że większość ludzi tłumi emocje - co prowadzi...
Boża miłość 🕊
Duch Święty 🕊
Stwórca jest Pocieszycielem 🕊
Czakry, kundalini nie są biblijne
Boża miłość 🕊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDuch Święty 🕊
Stwórca jest Pocieszycielem 🕊
Czakry, kundalini nie są biblijne
Czakrami zainteresowałam się lata temu kiedy cierpiałam na dziwną rzecz jaką nazywałam "gulą w gardle". Był taki moment mojego życia, że naprawdę mocno i fizycznie odczuwałam ucisk w gardle, jakby blokadę utrudniającą momentami oddychanie. Z czasem dowiedziałam się, że właśnie tam umiejscowiona jest piąta czakra. Miewałam też dziwne, niczym nie wyjaśnione kłucia w sercu - pomimo, że była m zdrowa - patrz czakra piąta. Teraz kiedy patrzę wstecz, czytając o właściwościach i opisach konkretnej czakry widzę i rozumiem dużo więcej niż przed laty i przez własne doświadczenie jestem w stanie naprawdę w nie uwierzyć ;).
Ta mała książeczka z magicznej serii, to fantastyczna pigułka wiedzy, z której dowiemy się wszystkiego co potrzebujemy na początek naszej przygody z czakrami. Od rysu historycznego, przez opisy, podział aż po propozycje własnych ćwiczeń jakie możemy sami przeprowadzić zarówno na sobie jak i na innych. To nie wielki gabarytowo ale sycący głodnych , przewodnik po nas samych. I nawet jeśli nie wierzycie, nie planujecie praktykować - warto sięgnąć bo może Wam to podpowiedzieć i pomóc, rozwiązać przynajmniej pewne wątpliwości. W końcu spróbować nie zaszkodzi ;). Nie twierdzę, że jest to super lek na wszystko, bo nie jest, to raczej jak syrop z malin, który pomaga w przeziębieniu, wspiera i wzmacnia organizm, dodaje mu odporności :)