Okładka książki Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie autora Agnieszka Rogala, 9788367817462
Agnieszka Rogala Wydawnictwo: Mamania poradniki
poradniki
2024-02-28
2024-02-28

Kup Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie

Działalność pani Agnieszki śledzę w social mediach od dawna i od zawsze bardzo sobie cenię treści i wiedzę przez nią przekazywane. Tym bardziej z entuzjazmem oczekiwałam jej książki.
Niestety, tym razem się zawiodłam.
Założenie książki wydawać by się mogło bardzo interesujące - zbiór przemyśleń na tematy dotyczące rodzicielstwa, partnerstwa, po prostu życia, ubrane w maile do samej siebie.
Idealne by w codziennym pośpiechu przeczytać jeden czy dwa.
I niestety ta forma jest największym mankamentem książki, według mnie. Bowiem nie każdy temat da się z sensem poruszyć na 2 czy 3 stronach. I to czyni książkę bardzo nierówną, ponieważ w trakcie czytania niejednokrotnie miałam uczucie niemiłego zaskoczenia, gdy po przewróceniu kartki pojawiał się nowy temat, a nie kontynuacja wątku. Tak, jakby temat urwał się wpół zdania i był li tylko "liźnięty".
Wielka szkoda zmarnowanego potencjału.

Niestety, tym razem się zawiodłam.

Ta książka to zbiór felietonów. Ciekawych, inspirujących, dających do myślenia. Nie jest to książka, którą się czyta "na raz", raczej należy ją sobie dawkować. Za to idealnie nadaje się w miejsca, gdzie się na coś/kogoś czeka. Krótkie rozdziały, których czytanie nie zabiera dużo czasu, a potem można pewne kwestie przemyśleć. Jest nawet miejsce na notatki:) Warto.

Rewelacyjne, krótkie rozdziały faktycznie układające w głowie.
Naprawdę warto.

Rewelacyjne, krótkie rozdziały faktycznie układające w głowie.
Naprawdę warto.

Czytałam długo. Ale ta pozycja ma formę krótkich listów, refleksji o byciu rodzicem, partnerem, o radzeniu sobie ze stresem, emocjami i natłokiem spraw.
I ta forma, jedno,dwustronicowych maili bardzo mi odpowiadała bo dawała przestrzeń na swoje prsemyslenia i rozważania.
I co ciekawe- trudno się z nimi nie zgodzić.
To się wydaje takie proste.
A często nie jest. Bo coś tam coś tam;)
Ta pozycja układa w głowie, pod warunkiem że ta głowa jest otwarta na układanie które powoduje dyskomfort bo przecież ciężko myśli się o sobie jako o przyczynie bądź paliwie problemów.
Ale myślę że przełknięcie tej gorzkiej pigułki pomoże mi być lepszym rodzicem.
Zachęcam by samemu sprawdzić i poukładać sobie w głowie.
Warto

I co ciekawe- trudno się z nimi nie zgodzić.
To się wydaje takie proste.
A często nie jest. Bo coś tam...

Książkę powinien przeczytać każdy rodzic, partner, nauczyciel. Książka nadaje nową perspektywę często z wykorzystaniem metody TSR. Napisana dla zwykłych ludzi, bez patosu, z humorem a zarazem refleksją. Dla lepszego zrozumienia tematu podane są przez autorkę przykłady.

Świetna...spostrzeżenia w punkt!!gorąco polecam!!zarówno dla rodziców, jak i dla par.

Świetna książka! Idealna na prezent dla par czy rodziców małych lub większych dzieci.

Działalność Pani Agnieszki ma zaszczyt i tak nie boje się tego powiedzieć ... mam zaszczyt śledzić już od bardzo dawna. Jako pedagog, który również pracuje z rodzinami i dziećmi, często korzystam z jej filmów i porad. Warte uwagi, warte zatrzymania się, warte posiadania. Książka do, której się wraca.

Droga Mamo! 🌸 Nie samymi książkami dla dzieci żyje człowiek 🤭

Warto też zadbać o siebie ♥️

Aga Rogala, jak to mówi, jest terapeutką rodziców. Właśnie w tej publikacji zebrała najlepsze e-maile wysłane w ramach swojego newslettera. Niektóre teksty powstały specjalnie na potrzebę książki.

Tematy poruszane w mailach są o rodzicielstwie, partnerstwie, komunikacji, emocjach, szacunku, s3ksi3, kłótniach, dziadkach, bałaganie i nie tylko.
Każdy znajdzie tu cos dla siebie.

Ta książka idealnie sprawdzi się dla zabieganych mam.
Nie musicie czytać jej w całości. Możecie przeczytać jeden z rozdziałów, do porannej kawy, a potem resztę dnia rozmyślać nad danym tematem 🤩
Każdy ma tylko 2-3 strony.

Droga Mamo! 🌸 Nie samymi książkami dla dzieci żyje człowiek 🤭

Warto też zadbać o siebie ♥️

Świetna książka, pomagająca spojrzeć na wiele aspektów i problemów z innej strony. Napisana w ciekawym lekkim stylu mailów pisanych do szczególnego grona osób. Polecam każdemu, kto chce ulepszyć swoją codzienność, komunikację i zrozumienie najbliższych.

383 użytkowników ma tytuł Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie na półkach głównych
76 użytkowników ma tytuł Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie

Agnieszka Rogala Poukładaj to sobie w głowie. 100 maili do Ciebie o rodzicielstwie i partnerstwie Zobacz więcej