Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw
Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2023-04-26
- Data 1. wyd. pol.:
- 2023-04-26
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788383185071
- Tagi:
- kuchnia roślinna gotowanie weganizm przepisy
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o dużej sile rażenia. Książka Dominiki Targosz – ambasadorki Roślinniejemy i Chefs for Change – to ukłon w stronę osób, które nie tylko chcą odtwarzać przepisy, ale też nauczyć się je samemu kreować. Znajdziemy w niej ponad 80 roślinnych przepisów, które zaspokoją i mały i wielki głód. Całość w duchu prostego jedzenia z dostępnych składników. Takie zwykłe gotowanie w wersji gourmand, gdzie wymyślny sosik czy sprytna posypka potrafi zmienić wszystko.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 19
- 6
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Od dłuższego czasu eksperymentuje w kuchni z daniami wegetariańskimi i wegańskimi, próbując przekonać do niej swoje dzieci. Chętnie więc sięgam po różnego rodzaju książki kucharskie z takimi właśnie przepisami, by odkrywać nowe smaki i receptury, które podbiją nie tylko moje podniebienie, a tym samym rozciągną listę dań spożywanych w domu i poza nim. Gdy więc pojawiła się książka Dominiki Targosz, z ciekawością zerkałam w jej stronę z nadzieją, że to odkryję kolejną ciekawą publikację, pełną smacznych i różnorodnych potraw...
Napiszę tak: nie jestem fanką tej książki – nie dlatego, że jest zła, ale o tym niżej – ponieważ autorka skupia swoją przepisy wokół składników, których ja niestety nie konsumuję. Ze względów zdrowotnych. Mój organizm nie toleruje warzyw strączkowych i orzechów, a w tej książce, jest garstka przepisów z nimi w roli mniej lub bardziej znaczącej. Tak samo nie jestem specjalnie fanką kuchni azjatyckiej i tych wszystkich dodatków z nią związanych. Carry? Ok, ale raz od święta. Pasta miso albo tahini? To nie są moje smaki. Niemniej to tylko kwestia mojego podniebienia i moich ograniczeń.
Natomiast ci z Was, którzy lubują się w strączkach i lubią orientalne klimaty, z całą pewnością będą zachwyceni. Autorka pokazała spory wachlarz możliwości, jakie dają różne połączenia, o których pewnie części z Was się dotychczas nie śniło. Ale nie tylko to jest ważne i ciekawe w tej książce.
Podobało mi się to, jak Dominika Targosz podzieliła tę książkę. Tak jak i ona zapewne wielu z Was na co dzień nie za bardzo ma czas na gotowanie albo gdy już go ma, to chce w tej kuchni spędzić jak najmniej czasu, a mimo to zjeść dobrze, smaczne i kolorowo. Czy tak się da? Dominika Targosz udowadnia, że w dwadzieścia minut można przyrządzić smaczny i sycący posiłek. Więc znajdziecie tutaj rozdział na „szybkie dania”, które nie wymagają stania „przy garach” godzinami. Oczywiście w opozycji do tego, w innym rozdziale znajdziecie takie przepisy, który zajmują czasu więcej, więc gdy zamarzy Wam się dłuższa chwila w kuchni – będziecie mieli z czym eksperymentować.
Oczywiście są też przepisy na dania z patelni, piekarnika i coś dla łasuchów. Na samiuśkim końcu znajdziecie przepisy na dipy, sosy i inne dodatki, które podkręcą smak dań, na które przepisy tutaj znajdziecie.
Nim jednak zabierzecie się za buszowanie w swoich kuchenny szafkach i między stronami Roślinnej sprawy, dobrze będzie zapoznać się ze wstępem przygotowanym przez Dominikę Targosz, w którym autorka wprowadzi Was w sekrety swojej kuchni. Omówi, jakie produkty warto mieć zawsze pod ręką, by móc w każdej chwili wskoczyć w fartuch i zabrać się za przygotowanie śniadania, obiadu, kolacji albo jakieś przekąski, a na po uzupełniać zgodnie z tym, na co jest sezon. Dowiecie się też, z jakich przyborów korzysta, by móc sprawnie rozpieszczać swoje kubki smakowe i żołądek. A gdy poznacie te wskazówki i „bazowe” przepisy, to już tylko krok dzieli Was od tego, by dobrze się bawić w kuchni i rozsmakowywać się w nowych doznaniach kulinarnych.
Jeśli więc szukacie książki kucharskiej z nietuzinkowymi, a zarazem szybkimi i smacznymi przepisami na roślinne specjały, to skuście się na Roślinną sprawę.
Od dłuższego czasu eksperymentuje w kuchni z daniami wegetariańskimi i wegańskimi, próbując przekonać do niej swoje dzieci. Chętnie więc sięgam po różnego rodzaju książki kucharskie z takimi właśnie przepisami, by odkrywać nowe smaki i receptury, które podbiją nie tylko moje podniebienie, a tym samym rozciągną listę dań spożywanych w domu i poza nim. Gdy więc pojawiła się...
więcej Pokaż mimo to