Awaria małżeńska

- Filia
- 2021-04-07
- 2016-01-20
- 9788381954303
- literatura polska małżeństwo ojciec
Jak wygląda dom bez żon?
Pewnego dnia Mateusz i Sebastian, dwaj obcy sobie faceci, stają się bliźniakami syjamskimi złączonymi wspólnym losem tymczasowych samotnych ojców. Tylko czy dadzą radę sprostać wyzwaniom?
– Śpisz już?
– No, zasypiam.
– Musisz mi pomóc – szepnął konspiracyjnie.
– Czy ja mogę ci pomagać o innej porze niż północ?
– Nie. Bo nie zasnę – powiedział nerwowo. – Musisz mi pomóc go uciszyć. Albo załatwić na amen. Krzyczy, śpiewa, raz jest księżniczką, a raz rycerzem.
– Jezu… o kim ty mówisz?
– O Furbym! Jak ja mam go uśpić? Siedzę od godziny, kołyszę go, a jak tylko odstawię, to drze mordę!
– Za ogon.
– Co za ogon?
– Pociągnij za ogon i trzymaj dziesięć sekund.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Nie lubię takiego pisania..Niechlujne, przedłużane zdania..same pierdoły. Nie wiem dlaczego czytelnicy mi ją polecili... Treść książki też nieprzyjemna. Ogólne wnioski.... Autorka wychwala bohaterki płci żeńskiej -to super kobiety, najmądrzejsze, najlepiej wszystko umieją, najlepiej zorganizowane. Natomiast mężczyźni - do niczego się nie nadają, fajtłapy, pierdoły i ogólnie dno. Przeczytałam połowę książki i jestem zniesmaczona !!!
więcej Pokaż mimo toUśmiałam się 😅
Uśmiałam się 😅
Pokaż mimo toMałe rozczarowanie. Dobry pomysł, ale zbytnio rozciągnięty, jakby na siłę.
Trzy tygodnie akcji dają wrażenie trzech miesięcy.
Przeskoki z bohaterów na innych bohaterów sprawiają, że czytelnik gubi się. Mało humoru jak na Nataszę Sochę. Niektóre pomysły trochę kuriozalne.
Ale to zwykłe czytadełko i jest dobre na letnie wieczory. Jednak efektu łał nie należy się spodziewać.
Małe rozczarowanie. Dobry pomysł, ale zbytnio rozciągnięty, jakby na siłę.
Pokaż mimo toTrzy tygodnie akcji dają wrażenie trzech miesięcy.
Książkę przyjemnie się czyta. Ciekawe historie i perypetie dwóch mężów, którzy z dnia na dzień pozostawieni są sami sobie, ponieważ ich żony ulegają wypadkowi w komunikacji miejskiej. Codzienna walka z przyziemnymi sprawami spędza im sen z powiek. Czy i jak wypadną podczas tej najtrudniejszej życiowej probie? Polecam przeczytac
Pokaż mimo toPrzezabawna i niezwykle "pocieszna" książka. Lekka i niezobowiązująca. Idealna na gorszy dzień.
Pokaż mimo toPrzez pewien zbieg okoliczności dochodzi do wypadku autobusu. W incydencie poszkodowane zostają dwie kobiety (kury domowe). Teraz nad dziećmi i domami pieczę będą sprawować ich mężowie. Będzie się działo!
To jest książka dla mężczyzn facetów którzy uważają kobiety za leniwe nic nie robiące osoby. Mowa w tej książce o dwóch tatusiach którzy na kilka tygodni zostali sami z dzieci ponieważ ich żony miały wypadek autobusowy. Czy mężczyźni zrozumieli i zmienili zdanie o swoich zonach❓
Pokaż mimo toBardzo zabawna, klimat kojarzy mi się z filmem "Komedia małżeńska". Codzienność przerasta osamotnionych mężów.
Pokaż mimo toKomedia napisana przez duet dwóch najbardziej znanych pisarek literatury kobiecej.
Przez kilka tygodni muszą pozostać w szpitalu. Ku przerażeniu swoich mężów, którzy muszą zając się domem i dziećmi.
Nie jest łatwo, bo panowie mają mgliste pojęcie o życiu swoich pociech (np. udział w wywiadówce, ale nie w klasie swojej córki). Nieporadność prowadzi do wielu zabawnych sytuacji.
Spędziłam przy lekturze kilka miłych wieczorów. Historia zabawna, ale chyba nieprawdziwa. Mężczyźni doskonale radzą sobie w życiu
więcej Pokaż mimo toGdy rudy kot przebiega przez ulicę, w wypadku zostają poszkodowane 2 kobiety: Justyna i Ewelina.
Nie jest łatwo, bo panowie mają mgliste pojęcie o życiu swoich pociech (np....
Mialo byc smiesznie, a wyszlo mialkie i nijakie. Jedyna refleksja po tej ksiazce, to pytanie: czy na prawde istnieja tak durni mezczyzni na swiecie? Nie wiedza, do ktorej szkoly chodzi ich wlasne dziecki, zapominaja dac im kolacje i dziwia sie, ze krolikowi trzeba posprzatac klatke ... Naiwne i glupie.
Pokaż mimo toAbsolutne must have !!!
Ubaw po pachy dla każdej Kobiety :)
Absolutne must have !!!
Pokaż mimo toUbaw po pachy dla każdej Kobiety :)