Nie mój dług

- literatura obyczajowa, romans
- Demony z Los Angeles (tom 1)
- Heartbeats
- Wydawnictwo WasPos
- 2020-05-29
- 2020-05-29
- pakt diabeł umowa dług piekło śmierć romans uczucia seks erotyka dominacja pożądanie
PODPISUJĄC PAKT Z DIABŁEM, MUSISZ PRZYGOTOWAĆ SIĘ NA WSZYSTKO.
Po śmierci ojca Jessica Turner zorientowała się, że ten zostawił po sobie długi. Co gorsza, to ona musi je spłacić. Szukając pomocy, trafiła prosto do piekła – domu Liama O’Dire’a, zwanego Diabłem Los Angeles.
Miał być jej nadzieją, ale szybko okazało się, że trafiła do człowieka, który wydał na nią wyrok śmierci.
„Mogę być twoim katem lub panem. Bez wahania zabiję cię tu i teraz”.
By uniknąć śmierci, podpisała pakt z diabłem, oddając mu duszę i ciało, a on bez skrupułów to wykorzystał.
Czy mężczyzna bez serca straci czujność, gdy zdeterminowana kobieta postanowi zagrać z nim w tę samą grę?
Jeśli liczysz na romantyczną historię, w tej książęce jej nie znajdziesz.
Tu nie ma miejsca na cenzurę i słodkie dialogi.
Czas na odważny i piekielnie mocny romans, który długo nie pozwoli Ci zasnąć.
„Podpisz pakt z diabłem, kotku… Podpisz, a twoje ciało stanie się moją własnością. Zrób to, jeśli nie chcesz umrzeć. Będziesz moja, aż uznam, że spłaciłaś dług”.
„Nie mój dług” wciąga w mafijną rzeczywistość od pierwszej strony, za którą skrywa się wiele tajemnic. Władza i dominacja mieszają się z pożądaniem i namiętnością. To nie jest kolejna romantyczna opowieść, ale pełne zwrotów akcji, hipnotyzujące starcie dwóch różnych światów. Kinga Litkowiec stworzyła mocną historię, którą polecam!" - Ana Rose, autorka
"Odważna, piekielnie gorąca i równie niebezpieczna historia, przy której ani na minutę nie złapiesz oddechu. Autorka zabiera w ekscytujący świat, w którym władzę sprawuje sam diabeł, a Ty jeżeli życie Ci miłe… możesz się mu jedynie podporządkować. Gorąco polecam!" - Riva Scott, autorka
"Bardzo erotyczna, brutalna i mocna opowieść o kobiecie, która musi spłacić dług… Nie swój, ale taki, za który przyjdzie jej zapłacić swoim ciałem! Co się stanie, gdy odda je samemu diabłu?! Jesteście gotowi na niebanalną, a bardzo zawiłą emocjonalnie historię, która pochłonie Was od pierwszej strony?!" - Agnieszka Rybska, Blonderka
„Podpisując pakt z diabłem, musisz przygotować się na wszystko”. Te słowa dokładnie oddają klimat powieści. Wejdźcie do świata, którym rządzi pieniądz, ale również ludzkie ciało, a raczej chęć posiadania go. Co się stanie, kiedy Jessica postawi pierwszy krok w posiadłości Diabła z Los Angeles – Liama O’Dire’a? Ta książka to totalny ogień – piekielnie gorąca i niebezpieczna. To zdecydowanie pozycja must read tego roku. A czy Wy jesteście gotowi poznać prawdziwego diabła i dziewczynę, która pragnie spłacić długi ojca? Z całego serducha polecam!" - K.A. Zysk, autorka książki „Wyścig z życiem”
„Nie mój dług” rozpali Was do czerwoności. Liam to wcielony diabeł, który nie zważa na nic i na nikogo. Jednak pojawia się Jessica, która krzyżuje mu plany. Piekielnie gorąca i grzeszna historia dwójki ludzi, których z pozoru nie łączy nic oprócz niespłaconego długu." - Agata Sobczak, autorka książki „Namiętna nienawiść”
Próbowałam, naprawdę się starałam. Dobrnęłam do 52% książki, ale już w pewnym momencie stwierdziłam, że to jednak ponad moje siły. Syndrom sztokholmski jaki ma Jessica jest tragiczny. Nawet w sumie nie chce mi się wypowiadać zbytnio o tej książce.
Pokaż mimo toCałkiem fajna.
Całkiem fajna.
Pokaż mimo toJessica młoda,niewinna dziewczyna wychowana przez ojca ,na którego nigdy nie mogła liczyć.Po jego śmierci odetchnęła z ulga. Została sama,ale za to z ogromnym długiem zaciegniętym przez ojca.Kiedy na progu jej domu pojawią się niebezpieczni ludzie z rzadaniem jego spłaty,dziewczyna postanawia udać się do pewnego biznesmena z prośbą o pożyczkę. Tak trafia do Liama bezwzględnego szefa mafii. Na jej nieszczęście okazuje się,że to właśnie jemu jej ojciec był winny pieniądze. Liam postanawia, że Jessica będzie spłatą ,będzie robić wszystko czego tylko zarząda dopóki nie uzna ,ze dług został spłacony...
" Nie mój dług " to pierwszy tom rozpoczynający serię #demonyzlosangeles .
Historia o świecie mafii, przemocy, dominowaniu i posłuszeństwie.Pełna tajemnic, strachu i bezwzględności. Historia o zmaganiach sie z demonami przeszłości,strachu przed zaangażowaniem, utratą czujności i ukrywaniem uczuć .Pokazująca ile jest się w stanie zrobić, aby nie stracić życia.Historia ,w której także nie zabraknie gorących uniesień, pożądania,chemii ,namiętności I fascynacji.
Autorka fabułą I lekkim piórem sprawiła, że książkę czyta się niezwykle szybko I z zaciekawieniem.Już od pierwszych stron wciąga i serwuje ogrom emocji sprawiając ,że nie chce się jej odłożyć dopóki się nie skończy. Świetnie wykreowani bohaterowie. Ona skromna I nieśmiała, umiejąca pokazać pazurki,On diabeł w ludzkim ciele okazuje się,że ma serce na właściwym miejscu.
Niebanalna, piekielnie gorąca I niebezpieczna historia gwarantująca mocne wrażenia.
Jessica młoda,niewinna dziewczyna wychowana przez ojca ,na którego nigdy nie mogła liczyć.Po jego śmierci odetchnęła z ulga. Została sama,ale za to z ogromnym długiem zaciegniętym przez ojca.Kiedy na progu jej domu pojawią się niebezpieczni ludzie z rzadaniem jego spłaty,dziewczyna postanawia udać się do pewnego biznesmena z prośbą o pożyczkę. Tak trafia do Liama...
więcej Pokaż mimo to„Nie mój dług” to nie jest taka zwykła książka. To nie jest powieść, którą przeczytamy i odłożymy na półkę nie zastanawiając się, co będzie dalej i jak losy potoczyłyby się. Ta powieść skradła moje serce i zamknęła je bezpowrotnie. Z każdą stroną, kiedy czytałam nie mogłam się oderwać od niej gdyż za każdym razem byłam ciekawa, co wydarzy się dalej. Sceny są tak precyzyjnie napisane, że zamykając oczy wszystko sobie dokładnie wyobrażałam bez większego problemu.
„Nie mój dług” to nie jest taka zwykła książka. To nie jest powieść, którą przeczytamy i odłożymy na półkę nie zastanawiając się, co będzie dalej i jak losy potoczyłyby się. Ta powieść skradła moje serce i zamknęła je bezpowrotnie. Z każdą stroną, kiedy czytałam nie mogłam się oderwać od niej gdyż za każdym razem byłam ciekawa, co wydarzy się dalej. Sceny są tak precyzyjnie...
więcej Pokaż mimo toJak dla mnie książka bardzo ciekawa, wciąga już od pierwszej strony. Do samego końca niesamowite emocje, napięcie :) Na końcu byłam w lekkim szoku, dlatego że w takim momencie autorka skończyła powieść :)
Jessica żyje bez świadomości o olbrzymim długu, jej zmarłego ojca. Dowiaduje się o nim, kiedy to dwaj niebezpieczni faceci przychodzą do jej domu grożąc jej i żądając szybkiej spłaty długu. Potrzebna całkiem spora suma pożyczki. Jej deską ratunku ma być Liam, tak ten diabeł z Los Angeles. Przychodzi do niego błagając o pomoc. Ten jednak wie, że dziewczyna nie będzie w stanie zdobyć tak wielkich pieniędzy. Dlatego proponuje jej żeby sprzedała mu swoje ciało i duszę, a spłaci mu dług. Czy Jess będzie w stanie zrobić wszystko żeby dług ojca całkowicie spłacić i żeby żyć spokojnie? Czy będzie na tyle zdolna żeby posunąć się do takiego absurdu?
Nasz bohater Liam O'Dire to istny diabeł samo zło, tyle tylko że w ludzkim ciele i skórze. To stanowczy, bezwględny, nieznoszący sprzeciwu, arogancki mafioso. Lubiący ból(a wręcz jego sprawianie),handel młodymi kobietami.
Diabolo w garniturze uwielbia również grozić ludziom, zabierać im ich pragnienia. Już on dobrze wie jak manipulować Jess.
Natomiast Jessica to piękna i młoda, nieskazitelnie czysta, zagubiona i skrzywdzona kobieta.
Czy Jess obudzi w Liamie uczucie jakim jest miłość ? Czy uda jej się rozpalić jego serce? Czy może dziewczyna ma swój plan w tej rozgrywce ?
Tylko dla niegrzecznych :D
A dla autorki należą się brawa że kolejna książka napisana niesamowitym piórem. Z przyjemnością sięgnę po kolejną część jak i po inne książki :)
Polecam Karo
więcej Pokaż mimo toWiększość w tej książce opiera się o świat mafijny, ale nie zabrakło tu również wątków miłosnych.
Jessica żyje bez świadomości o olbrzymim długu, jej zmarłego ojca....
Dla mnie to typowy erotyk, który w większości rozgrywa się w sypialni w otoczce mafijnego świata.
Ich losy są przedstawione z punktu widzenia obu bohaterów i to mi bardzo odpowiadało, bo to dwa odmienne charaktery z których jeden jest tym dominującym a drugi uległym.
Liam człowiek wybuchowy i niebezpieczny, którego boją się nawet najbliżsi współpracownicy, kochający pieniądze, seks i przemoc. Posiada w domu własny "harem" ale dla niego "dziwki" nie są kobietami.
Jess to młoda kobieta, która musi spłacić długi nieżyjącego ojca własnym ciałem. Niestety to właśnie ona spodobała się Liamowi na tyle, że zapragnął ją mieć na własność.
Nie można liczyć w tej powieści na cukierkowaty romans. To raczej brutalny seks, który obojgu sprawia przyjemność.
Obserwujemy jak uczucie Jess z nienawiści przeradza się w miłość. I wściekłość Liama, który nie dopuszcza do siebie myśli, że on też może kogoś pokochać...bo przecież nie ma serca.
Powieść może nie jest ani rewelacyjna ani nie porusza czegoś nowego, ale czyta się z przyjemnością, chociaż są i trochę nudne momenty.
Ale z chęcią poznam dalsze losy tej nietypowej pary.
więcej Pokaż mimo toNie ma tu zbyt wiele akcji, bo autorka raczej skoncentrowała się na wzajemnych relacjach między bohaterami.
3/10, nie podobała mi się
3/10, nie podobała mi się
Pokaż mimo toTragedia....
Tragedia....
Pokaż mimo toJeden - mysle, ze to wystarczająca ocena. Jest to najsłabsza ksiazka jaka kiedykolwiek przeczytalam. Naprawdę jestem w szoku, ze wydawnictwo to zatwierdziło. Słaba i denna fabuła która każdy może przewidzieć. Wulgarna - przy tym prostacka. Co trzecia stronę w ciąż powtarzający się tekst, ze nasz straszny mafioza - kogos zabije.
Ksiązka typu " Ala ma kota kur*a a kot ma kur*a Alę "
NIE NIE NIE
więcej Pokaż mimo toKsiązka typu " Ala ma kota kur*a a kot ma...
Zdecydowanie to nie są moje klimaty. Sama historia nie różni się może wiele od dostępnych obecnie książek z motywem gangsterskim, jednak kwestia relacji między bohaterami nie zachwyciła mnie. Poniżanie, BDSM i tym podobne kwestie muszą być naprawdę dobrze wyważone emocjonalnie, żeby czytelnik mógł odebrać bohaterów w przyjemny sposób, a tutaj mi tego zabrakło. Trochę przerost formy nad treścią w moim odczuciu.
więcej Pokaż mimo to