Czerwony świt

Okładka książki Czerwony świt Jędrzej Pasierski
Okładka książki Czerwony świt
Jędrzej Pasierski Wydawnictwo: Czarne Cykl: Nina Warwiłow (tom 3) Seria: Ze Strachem kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Przyjaciel czy morderca?

735 102 565

Wg mnie ta część trochę słabsza od poprzednich.... Ale....po raz kolejny twierdzę, że przeszłość u nas ma wpływ na przyszłość, co pokazuje historia Sary. Ale przede mną kolejna część.....

Szału nie ma, mimo to zabieram się do czytania 4 części.

Szału nie ma, mimo to zabieram się do czytania 4 części.

Nie porywa. Niby człowiek chce wiedzieć co będzie dalej i jakoś się wciąga, ale akcja rozkręca się mozolnie, a właściwie to miałam wrażenie, że w ogóle się nie rozkręca, tylko cały czas w ślimaczym tempie idzie do przodu. Niektóre dialogi słabe, główna bohaterka irytująca. Końcówka nie satysfakcjonuje.

Kolejne spotkanie z komisarz Niną Warwiłow. Nadal nie znoszę tej kobiety, a mimo to czyta mi się świetnie i wkrótce sięgnę po kolejną książkę z cyklu. I za to uchylam kapelusza panu Jędrzejowi, bo to doskonale świadczy o jego pisarstwie, że mimo iż główna bohaterka jest wybitnie irytująca, to nie mogę się oderwać od jej perypetii. Ale jest i pewien minus w tej historii - nie wiem czy to przypadek czy też autor zostawił czytelnikowi zbyt wiele wskazówek, ale bardzo szybko domyśliłam się , kto jest mordercą.

Kolejny kryminał z Niną W., dobrze się czyta i słucha. Polecam.

Kolejny kryminał z Niną W., dobrze się czyta i słucha. Polecam.

Kolejna część serii o Komisarz Nine Warwiłow i kryminalnych zagadek, które stara się rozwiązać. Tym razem nabroi młode pokolenie. Ja zaczynam być fanką tego autora więc i ta książka przypadła mi do gustu.

Przeciętny a może przyzwoity kryminał.

Przeciętny a może przyzwoity kryminał.

Trzecie spotkanie równie pozytywne jak poprzednie. Jędrzej Pasierski napisał serię godną uwagi i polecenia każdemu wielbicielowi kryminałów. Rozwiązywanie zagadek z Niną Warwiłow wciąga niczym układanie puzzli- kiedy dopasujesz pierwszy kawałek, musisz bezwarunkowo dojść do końca.

Ebook,nawet lubię Wawriłow

Ebook,nawet lubię Wawriłow

Już dawno nie zdarzyło mi się przeczytać trzech kryminałów pod rząd, zazwyczaj stanowią przerywnik od czytanej w ostatnim czasie literatury faktu (literatura górska, reportaż) czy biografii. powieści ostatnio z rzadka, raczej klasyki niż nowości.
tymczasem wsiąkłem w cykl Pasierskiego po całości. sięgnąłem ze względu na "Roztopy" (bo Beskidy) ale zachowałem kolejności i tak po raz trzeci spędziłem czas z Niną. tym razem moja Praga i mój Grochów - choć wychowałem się na warszawskiej Chomiczówce to tamte okolice są mi bliskie, z Pragi Północ pochodzi mama i dlatego nigdy nie bałem sie tamtych rejonów, także w latach dziewięćdziesiątych, kiedy faktycznie nie było tam miło. to była podróż sentymentalna a przy okazji kawałek dobrego kryminału z dobrym o dziwo zakończeniu. Bo ten gatunek miewa z tym problem, rzadko kiedy, wyłączając mistrza Herculesa odczuwam satysfakcję po rozwiązaniu zagadki. Tym razem miałem ochotę zapalić tuż po, choć przecież nie palę :) daję mocną siódemkę

• Przeczytane
    1 478