Jej dotyk czerwieni

Okładka książki Jej dotyk czerwieni Anna Piwnicka
Okładka książki Jej dotyk czerwieni
Anna Piwnicka Wydawnictwo: Wydawnictwo Romantyczne Cykl: Barwy namiętności (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Barwy namiętności (tom 1)
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Romantyczne
2023-11-13
2023-11-13

Patronaty LC

Książki autora

Witam, dziś mam dla was recenzje książki Jej dotyk czerwieni ❤️ Autorki A.W. Banhof ❤️.

Mercedes po śmierci matki wprowadza się do dziadka, by pomóc mu w prowadzeniu antykwariatu, ona ma jednak za zadanie uporządkować sprawy papierowe. Poznaje młodego mężczyznę, który pojawia się u jej dziadka coraz częściej, a tylko dlatego, by spędzić parę chwil w towarzystwie dziewczyny. Okazuje się, że Mercedes ma pewien dar, o którym wie tylko dziadek, właśnie on może pomóc w rozwiązaniu zagadki z tajemniczą broszką, która roznosi bardzo złą energię. Jak zakończy się ta historia? Czy Mercedes i Hunter odkryją, dlaczego przez jeden przedmiot grozi im niebezpieczeństwo?
Przeczytajcie sami 😉.

Mam przyjemność tę właśnie książkę wziąć pod swoje skrzydła i jako patronat medialny ją reprezentować ❤️.
Autorka pokazuje nam coś, z czym nie spotkałam się już bardzo dawno w książce, czyli dar, który nasza bohaterka bardzo boi się pokazać światu, wie o nim tylko jej dziadek, który odkrył to przypadkiem. Wiadomo w naszym świecie coś, co nazywa się jasnowidztwem, nie jest normalnym zachowaniem. Widzieć coś, co już się wydarzyło, czuć przy tym emocje i uczucia kogoś, kto został zamordowany, nie jest miłym doświadczeniem, tym bardziej że nie ma, z kim o tym porozmawiać, chociaż Mercedes miała bardzo duże wsparcie ze strony dziadka, jak i w pewnym momencie kogoś, kto pojawia się w jej życiu i chce zostać na dłużej.
Każdy z nas nosi w sercu jakąś zadrę, która powraca do nas dzień w dzień i nie pozwala ruszyć dalej w kierunku lepszego życia. Tutaj bardzo dobrze pokazana jest sytuacja dzieci z rodziny, w której jeden rodzic miał problem z alkoholem, takie dzieci to tak zwane DDA, czyli duże dzieci alkoholików, które do końca życia niosą ze sobą traumę. Nie jest łatwo wyjść, odciąć się od człowieka, który ma problem z alkoholem, wiem coś o tym niestety, ponieważ byłam w takiej sytuacji i moje dzieci także.
Zazdrość, karanie ciszą, poniżanie, a nawet bicie to to, co potrafi alkoholik, każdy, kto chce pomóc, jest nikim, kimś, kto wszystko i zawsze robi źle. Nigdy nikt nie będzie w stanie, by człowiek zapomniał swoje przeżycia, bo to coś, co jest nie do opisania. Dzieci patrzą na to, co dzieje się wokoło nich, ale mimo upływu czasu obrazy i tak wracają nasza bohaterka, coś o tym wie.
Mamy także tutaj pokazaną miłość, która mimo tego, iż miała ciężki start, ponieważ nasz bohater Hunter robił podchody do Mercedes, ta odrzucała jego zaloty, chociaż do czasu, kiedy w końcu potrafiła go do siebie dopuścić. Wtedy jednak zaczyna się akcja za akcją, gdzie mamy pokazaną sytuację z broszką, która okazuje się, być bardzo pożądana przez ludzi, którzy potrafią nawet zabić, by uzyskać swój cel.
Wszystko tutaj jest świetnie pokazane, nawet okazuje się, iż nasza bohaterka nie jest jedyną, która ma takowy dar i tu mamy następną zagadkę do rozwiązania 😉.
Jeśli lubicie książki, od których na pewno ciężko jest się oderwać, czytając je jednym tchem, to właśnie ta pozycja jest dla was ❤️.

więcej Pokaż mimo to

Książka "Jej dotyk czerwieni" wielu czytelnikom przypadnie do gustu. Jest to obyczajówka, romans połączony z wątkiem kryminalnym z nutką czegoś niezwykłego.

Mercedes jest młodą kobietą, która po śmierci matki przenosi się do dziadka. Dzięki niemu udaje jej się osiągnąć stabilność, a po studiach wraca, by mu pomóc w prowadzeniu sklepu z antykami. Mercedes ma jednak dar, który ukrywa przed innymi. Pewnego razu poznaje Huntera, z którym jej dziadek się przyjaźni. Dziewczyna nie chce się wiązać, unika ludzi ze względu na swój niecodzienny dar. Wszystko się zmienia gdy jej dziadek nabywa spinki do mankietów. Są cenne i przechowuje je Hunter. Gdy mężczyzna przywozi je do sklepu i Mercedes je ogląda wszystko wymyka się spod kontroli. Jej dar daje o sobie znać a spinki choć cenne przysporzą tylko kłopotów naszej trójce bohaterów. Czy Mercedes otworzy się na uczucie? Czy Hunter nie wystraszy się daru Mercedes? Co im grozi?

Hunter to młody mężczyzna, który własną pracą zaszedł daleko. Ma własną firmę, która dobrze prosperuje. Zaprzyjaźnia się ze starszym panem, który jak się okazuje prowadzi sklep z antykami. Hunter pomaga mu w zdobyciu nie tylko klientów ale i cennych rzeczy. Kiedy poznaje jego wnuczkę dziewczyna fascynuje go. Na prośbę Joachima przechowuje spinki u siebie w sejfie. Nie wie, że te spinki są dla kogoś bardzo ważne. To sprowadza na Huntera jego przyjaciela i jego wnuczkę lawinę kłopotów. Dodatkowo w jego gabinecie ginie asystentka. Czy to morderstwo było przypadkowe? A może przeszłość Huntera dała o sobie znać? Czy to ma związek ze spinkami?

Fabuła bardzo dobrze przemyślana. Sama historia nietuzinkowa i niebanalna. Początkowo wszystko rozwija się spokojnie z czasem przyspiesza. Coraz więcej faktów wychodzi na jaw. Morderstwo, nieoficjalna współpraca z policją naszej dójki, tajemnice, niebezpieczeństwo a w tym wszystkim rozwijający się romans między Mercedes a Hunterem. Na uznanie zasługuje postać Joachima, starszego pana, który ma swój plan połączenie wnuczki i przyjaciela. Czy mu się to uda? Książka jest napisana fajnym stylem, czyta się ją naprawdę rewelacyjnie. Historia jest świetnie wykreowana, ma małe mankamenty ale nawet ich nie zauważycie. Książka to debiut literacki i to bardzo udany.

Jeśli chodzi o postacie to one są świetnie wykreowane. Autorka tak nam opisała i Mercedes, Huntera Joachima, że mamy wrażenie jakbyśmy ich widzieli tuż przed sobą. Dawkę humory wprowadza także psiak Lucky. Autorka sceny erotyczne napisała ze smakiem. Są stonowane, idealnie wkomponowują się w historię, ale nie wysuwają się na plan pierwszy. Sama historia kręci się głównie wokół relacji naszej dójki bohaterów. Ich uczucie stopniowo się nasila, Mercedes otwiera się, zaufała Hunterowi, odważyła pójść za głosem serca. Oboje maja za sobą trudne dzieciństwo ale razem tworzą duet idealny. Czuć ich emocje ale są w tym realni, zwyczajni .

Zakończenie historii zaskoczy czytelnika. Kim jest osoba, której zależało na spinkach? Czy to ona jest mordercą? Co kryje się za ich historię? Czy Mercedes i Hunter będą szczęśliwi? Nie zdradzę wam zakończenia. Odpowiedz na pytania znajdziecie w książce "Jej dotyk czerwieni" autorstwa A.W. Banhof. Ja ze swej strony polecam i czekam na wersję drukowaną. Z przyjemnością przeczytam ją jeszcze raz. Sięgnę także po kontynuację "Jej smak błękitu" ale to już będzie zupełnie inna historia....

więcej Pokaż mimo to

Witajcie, dzisiaj chcę się podzielić z Wami moimi przemyśleniami na temat książki którą patronuje, autorki A.W. Banhof pod tytułem "Jej dotyk czerwieni" która swoją premierę będzie mieć już w sierpniu!🌹

Główna bohaterka Mercedes Prescott od zawsze posiadała wyjątkowy dar o którego istnieniu wiedziała tylko ona. Po śmierci matki przeprowadza się do domu dziadka i pomaga mu w prowadzeniu sklepu. Niedługo potem poznaje Huntera młodego i bogatego biznesmena, który od początku nie jest jej obojętny. Czy ta znajomość przerodzi się w coś głębszego? Czy Hunter dowie się o tajemniczym darze Mercedes?
Dar bohaterki był dla niej zarówno przekleństwem jak i błogosławieństwem, bowiem za sprawą dotyku potrafiła poznać historię przeróżnych przedmiotów ale i myśli drugiego człowieka. Umiała wyczuć ich energię tą dobrą lecz i tą złą która spędzała jej sen z powiek i często powodowała zanik jej pogodnego nastroju zastępując bólami głowy i uczuciem niepokoju.
Sprawy komplikują się w momencie gdy Joachim, dziadek Mercedes staje się posiadaczem niezwykłych spinek, które niosą za sobą niezbyt ciekawą historię, o czym szybko na własnej skórze przekonuje się kobieta. Przedmioty te pożądane są jednak jeszcze przez inne osoby, które nie cofną się przed niczym, aby je zdobyć. Wszystkie te nieprzyjemne wydarzenia przeplatają się z tymi ciut bardziej pozytywnymi, a mianowicie między Hunterem, a Mercedes rodzi się więź, która jak się później okazuje staje się siłą która pomaga przezwyciężyć złu.
Historia tej autorki to wspaniałe połączenie wątku kryminalnego z motywem kształtującej się od podstaw prawdziwej i szczerej miłości dwójki bohaterów co niezwykle przypadło mi do gustu. Zaintrygował mnie także niejednoznaczny tytuł powieści który można interpretować na naprawdę wiele sposobów. Polecam przeczytać każdemu kto przepada za wątkiem romantycznym i małym dreszczykiem emocji w jednym. :D

więcej Pokaż mimo to

Mercedes Prescott posiada niezwykły dar. Często jest on jednak dla niej bardziej przekleństwem niż zbawieniem, bowiem widzi ona…dotykiem.
Poprzez niego, jak i przez siłę własnej woli, potrafi zajrzeć w głąb ludzkich myśli, odczuć i czynów.
Pewnego dnia dziadek Mercedes, Joachim, staje się właścicielem niezwykle cennych spinek, które trafiają również w ręce młodej kobiety. Widzi ona wtedy straszną historię jaka kryje się za przeszłością tajemniczego przedmiotu.
Szybko okazuje się jednak, że chętnych do posiadania spinek jest więcej. I nie mają oni w planach uczciwego ich nabycia.
Cenny przedmiot przyczynia się do zbrodni, na każdym kto stanie na przeszkodzie do ich zdobycia. Zagrożona staje się sama Mercedes i jej nowo poznany przyjaciel, który dzień po dniu darzy dziewczynę coraz większym uczuciem.
Zakochani wspierają się wzajemnie i stają przeciwko wyzwaniu podejmując próbę ratowania swojego uczucia i co ważniejsze życia.
Czy uda im się przezwyciężyć wszystkie przeszkody i rzucane pod nogi kłody? Czy dar Mercedes scali związek młodych ludzi czy przyczyni się do jego rozpadu? Jak bolesna okaże się prawda? Komu zależy na cennym łupie na tyle, by bawić się w Boga odbierając ludzkie życie??
Historia spod pióra A. W. Banhof to idealne połączenie wątku kryminalnego z romansem.
Autorka stopniowo dawkuje emocje, zwiększa napięcie, by Za chwilę pozostawić czytelnika w stanie ekscytacji i wyciszyć go płomiennym romansem dwojga ludzi. Nie pozostawia jednak go na długo w stanie uśpienia. Zwrot akcji szybko nabierając tempa i zaskakując czytelnika na nowo wzbudza emocje i falę domysłów.
Nietypowa opowieść, uknuta intryga i strach przed obdarzeniem zaufania któregokolwiek z bohaterów to tylko kilka z nielicznych zaskoczeń jakie zapewnia nam autorka.
Jeśli chcecie przeżyć niesamowitą przygodę i sprawdzić czy tez potraficie czytać w myślach innych, koniecznie sięgnijcie po „Jej dotyk czerwieni”.
Uważajcie jednak, by samemu nie stać się „ofiarą” czyjegoś dotyku… 😉

więcej Pokaż mimo to

Dzisiaj dla odmiany przychodzę do Was z recenzją książki, która swoją premierę będzie miała dopiero w sierpniu. Dzięki uprzejmości autorki miałam okazję poznać ją nieco wcześniej. Muszę przyznać, że to opis był moim „motorem sprawczym” aby poznać tę historię – zaintrygował mnie i to baaardzo. Jednak czy zawarta w książce treść była równie interesująca, jak się zapowiadała, dowiecie się tego już za chwilę.

Autorka zabrała nas na spotkanie z niezwykle utalentowaną Mercedes Prescott, młodą dziewczyną, której los nie rozpieszczał. Poznajemy ją jako tajemniczą piękność, która spóźniona przybywa na bal współorganizowany przez jej dziadka. Już od pierwszego momentu przykuwa uwagę wszystkich zebranych mężczyzn, jednak największe wrażenie robi na młodym wspólniku Joachima — Hunterze. On sam nie może wręcz oderwać od niej wzroku, co nie uchodzi uwadze pannie Prescott i jej spostrzegawczemu dziadkowi, który najbardziej na świecie pragnie szczęścia swojej ukochanej wnuczki. Starszy pan, obserwując wzajemne zainteresowanie u młodych, zaprasza nazajutrz Huntera do swojego sklepu z antykami, w którym od jakiegoś czasu pracuje również Mercedes. Prosi wspólnika o przywiezienie złożonych u niego w bezpiecznym sejfie drogocennych spinek do mankietów, które jakiś czas temu udało się nabyć. Hunterowi nie przeszło nawet przez myśl, czego stanie się przypadkowym świadkiem. Co wydarzy się w sklepie? Jaką tajemnicę skrywają w sobie spinki? Co ukrywa Mercedes? Co łączy morderstwo pracownicy Huntera z drogimi ozdobami do mankietów?

„Jej dotyk czerwieni” to niezwykła i nietuzinkowa książka, łącząca dobry kryminał z fajnym romansem i ekstra dodatkiem tajemniczych umiejętności, a wszystko to wyważone w odpowiednich proporcjach. Jestem pod wrażeniem pomysłu na fabułę i przelania jej na papier. Widać ogrom włożonej pracy. Wszystko jest przemyślane i dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Podczas lektury nie ma najmniejszej szansy na nudę. Na każdym kroku spotykamy ciekawe zwroty akcji, wzajemne przyciąganie bohaterów i skrywane sekrety z przeszłości i tajemniczego mordercę. Jest to świetna książka dla każdego, kto ma ochotę na coś niebanalnego. Ja gorąco zachęcam do sięgnięcia po tę właśnie lekturę. Polecam.

Za możliwość poznania Mercedes jeszcze raz dziękuję autorce.

więcej Pokaż mimo to

Zostałam niedawno poproszona o napisanie recenzji książki „Jej dotyk czerwieni” – A.W.Banhof.
Przyznam, że nie przepadam za pisaniem recenzji, ponieważ uważam, iż każdy powinien wyrobić sobie zdanie o książce sam, po prostu ją czytając. O gustach wszak się nie dyskutuje, a każda potwora znajdzie swego amatora. Jednak przekonuje mnie do recenzji rzecz jedna. Pomagają podjąć nam decyzję w morzu książkowych tytułów i propozycji.
Przyznam też, że dość sceptycznie zawsze podchodzę do czytania książek, których - powiedzmy – nie miałam w planie czytać. Nie wiem czego się spodziewać i jestem ostrożna. Zwłaszcza gdy w grę wchodzi czytanie romansu, gatunku w którym wszak sama piszę. Tak było i tym razem. Po tytule spodziewałam się cóż… szczerze? Erotyku na miarę kolejnej kalki Greya, czy czegoś podobnego. Zawiodłam się. Ale cieszę się, że się zawiodłam! Książka bowiem zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Gdybym miała opisać ją, napisałabym, że to klasyczny romans, ale… nie do końca. Fabuła kręci się nie tylko wokół relacji pomiędzy dwójką głównych bohaterów, która napisana jest bardzo dobrze. Czuć budujące się miedzy nimi napięcie, relacje się zacieśniają, a uczucie stopniowo wzmaga. To jest super. Nie ma tu zakochanych od pierwszego wejrzenia, mdlejących na widok umięśnionego, przystojnego faceta, kopciuszków. Jest zwykła, ludzka, urocza miłość. Nie ma też przesady w erotyce, co wychodzi całej historii na ogromny plus. Bohaterowie są nakreśleni bardzo dobrze, mają swoje zalety i wady, i dlatego są bardzo wiarygodni. Także ci drugoplanowi. Tłem, a może i trzonem całej historii jest wspaniale ukazana intryga, zahaczająca czasami o kryminalne podłoże, i ukazana także wspaniale. Akcja toczy się wartko, nie za szybko, nie za wolno. Opisy są w sam raz. Nikt nie rozwodzi się nad pięknem stokrotki, ani nie pokazuje jaką listę zakupów zrobiła główna bohaterka. Są emocje, ukazane jak dla mnie bardzo realistycznie i wiarygodnie. Smaczek historii dodaje pewien szczegół, ale nie będę spojlerować – sami musicie się przekonać o czym mowa! Tak więc – szczerze mogę polecić Wam tę książkę, która zachwyciła i mnie, i która na pewno znajdzie miejsce na mojej półce. Nie ma jednak róży bez kolców i jedyne, co mogę jej zarzucić to hmm, nieco kontrowersyjny tytuł, który – mimo poznania treści ksiązki – jak dla mnie, nadal nie oddaje jej ciekawego wnętrza. To jedyne, do czego mogę się przyczepić. Poza tym – mega – polecam, czytajcie śmiało!

Anna Crevan

więcej Pokaż mimo to

Dobrze się czyta, bohaterowie trochę schematyczni, ale ogólnie na plus.

Dobrze się czyta, bohaterowie trochę schematyczni, ale ogólnie na plus.

Dość przyjemne czytadełko. Na plus zdecydowanie historia oraz budowanie "napięcia". Na minus głowni bohaterowie, którzy są bardzo schematyczni, przewidywalni i trywialni . Język bardzo przystępny, czasem infantylny. Ogólnie dobrze się czyta do poduszki, po ciężkim dniu ;) niewymagająca pozycja czytelnicza.

Polecam na Wattpad, można przeczytać darmowe trzy rozdziały powieści:
---> https://www.wattpad.com/story/327498931-jej-dotyk-czerwieni-bn-1-%E2%9C%94-zostanie-wydana

Polecam na Wattpad, można przeczytać darmowe trzy rozdziały powieści:

Książka, która całkowicie mnie pochłonęła i sprawiła, ze spojrzałam na pewne sprawy zupełnie inaczej. Uwielbiam romansidła, a ta powieść dała mi tak wiele emocji, że z pewnością sięgnę po drugą część historii. Po raz pierwszy przeczytałam coś tak innego i wciągającego od pierwszej do ostatniej strony. Żaden rozdział nie był nudny, wręcz przeciwnie... akcja coraz bardziej się rozwija i daje się ponieść czytelnikowi w stu procentach. Czekam z niecierpliwością na wydruk powieści, gdyż bardzo pragnę mieć tą historię na półkach. Oczywiście z dedykacją !! ;***

• Chcę przeczytać
  • TBR
  • Posiadam
  • Serie
  • Współprace barterowe

Dodaj cytat z książki Jej dotyk czerwieni