Pięknym za nadobne

- literatura obyczajowa, romans
- 2024-03-11
- 2024-03-11
Savannah Sarandon -Spencer z pozoru wiedzie szczęśliwe i pełne dostatku życie. Kobieta ma oddanego męża ¬– Adama, a także jest jedną z głównych spadkobierczyń imperium swojego ojca. Nikt, kto patrzy na nią z boku, nie uwierzyłby, jak bardzo nieszczęśliwa jest w obecnym związku i życiu.
Gdy podczas swoich urodzin Sav poznaje Jayce’a Woodsa, ma wrażenie, że mężczyzna ją zna i czegoś od niej oczekuje. Czegoś, czego nie powinien, a już na pewno nie od zamężnej kobiety.
A jednak kolejna kłótnia z mężem i przymusowy wyjazd sprawiają, że z pomocą Woodsa Savannah poznaje głęboko skrywane i wielce niewygodne tajemnice Adama. Tajemnice, które mogą pomóc jej uwolnić się od męża, a także odpłacić mu pięknym za nadobne.
Tylko czy Jayce w tej bajce to naprawdę rycerz w lśniącej zbroi, czy może jednak zły wilk, który widzi w tym wszystkim swój interes?
Kup Pięknym za nadobne w ulubionej księgarni
Oceny książki Pięknym za nadobne
593 użytkowników ma tytuł Pięknym za nadobne na półkach głównych- Przeczytane 411
- 2024 27
- Legimi 19
- E-book 5
- Erotyk 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pięknym za nadobne
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę bałam się tej książki po słowach wstępu autorki. Po niektórych poniższych opiniach. Ale. Erotyki jest więcej niż w innych książkach A. Bruckner, fakt. Mimo wszystko nie są one szczególnie niesmaczne (można je lubić lub nie). Od razu zaznaczam, że nie popieram wszystkich zachowań! Jednak mimo że to wymyślona treść trzeba mieć na uwadze że mierzy nami żyją tacy ludzie, być może w naszym mieście tuż za rogiem jest taki klub.....
Mi książka się podobała.
Trochę bałam się tej książki po słowach wstępu autorki. Po niektórych poniższych opiniach. Ale. Erotyki jest więcej niż w innych książkach A. Bruckner, fakt. Mimo wszystko nie są one szczególnie niesmaczne (można je lubić lub nie). Od razu zaznaczam, że nie popieram wszystkich zachowań! Jednak mimo że to wymyślona treść trzeba mieć na uwadze że mierzy nami żyją tacy ludzie,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna historia, przyjemny erotyk .
Fajna historia, przyjemny erotyk .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#1520 - „Pięknym za nadobne” - Agnieszka Brückner - Wydawnictwo Black Rose
#190/2024
"Skoro Sarandon ma w domu taką boginę seksu, a i tak szuka uciechy w swoim klubie, to znaczy, że nie myśli ani głową, ani fiutem. Po prostu jest idiotą."
Książka ma 416 stron. Swoją premierę miała dnia 11.03.2024.
Jest to zdecydowanie literatura 18+, czyli Dark Romance.
Bardzo przyjemna w odbiorze i niezwykle szybko się ją czyta.
Główna bohaterka, Sav, po śmierci ojca odkrywa prawdziwe oblicze swojego męża, Adama. Kiedy już myśli, że zna jego sekrety, na jaw wychodzą dopiero prawdziwe tajemnice mężczyzny.
Polecam. <3 <3 <3
#1520 - „Pięknym za nadobne” - Agnieszka Brückner - Wydawnictwo Black Rose
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#190/2024
Książka ma 416 stron. Swoją premierę miała dnia 11.03.2024.
Jest to zdecydowanie literatura 18+, czyli Dark Romance.
Bardzo...
Wiedziałam jakiego typu będzie to książka - pod tym względem nie było żadnego zaskoczenia, schemat współczesnych erotyków jest niezmienny. Plus za próbę rozbudowania treści tej okołoromansowej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo to była za książka!
Idealnie trafiła w to, czego szukam.
Savnnah to kobieta, która ciągle musi udawać. Z pozoru jest małżeństwo jest idealne, nie ma żadnych problemów.
Nikt nie wie, jaka jest prawda. A zadbał o to ukochany mąż.
To dzięki niemu kobieta traci nie tylko firmę, ale i siebie. Nie widzi żadnych dobrych perspektyw.
Jednak podczas kolejnej szopki urządzonej przez męża, kobieta poznaje Woodsa. Coś w nim wzbudza przeczucie. I nie okazuje się to mylne.
Ta dwojka może sobie pomóc nie tylko w kwestii zniszczenia Adama - mogą osiągnąć dużo więcej. Jednak czy będzie to możliwe, skoro każde z nich ma trudną przeszłość? Ostrożność oraz brak zaufania wcale tutaj nie pomoże.
Bardzo fajna historia. Wciągająca. Coś czego szukałam. Autorki nie znam, ale myślę, że chętnie sięgnę po inne dzieła 😊
Co to była za książka!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealnie trafiła w to, czego szukam.
Nikt nie wie, jaka jest prawda. A zadbał o to ukochany mąż.
Jednak podczas kolejnej szopki urządzonej...
Savannah traci ojca i zostaje jedyną spadkobierczynią ogromnego imperium. Adam, jej mąż, jest dla niej wsparciem, a z czasem sam zajmuje się zarządzaniem firmy. Kiedy kobieta odkrywa, że drań ją zdradza żąda rozwodu. I wtedy poznaje jego prawdziwe oblicze.😠 Okrutne i bezwzględne.
Sav, pod wpływem szantażu męża, nie wnosi o rozwód i ulega niewiernemu mężowi. Upokarzana, nieszanowana, a przede wszystkim zmuszana do wielu rzeczy, na które nie ma najmniejszej ochoty, dostaje jednak szansę od losu. Poznaje mężczyznę, który żywi wobec jej męża niepohamowaną nienawiść i żądzę zemsty. Ma też na niego kilka haków😎. Savannah wchodzi z Jaycem w układ i od teraz planują wspólną zemstę stulecia. I nie tylko to robią razem 😏 (if you know what I mean). Jednak, kiedy kobieta poznaje coraz to nowe informacje, w końcu nie wie już komu ufać. Bierze więc sprawy we własne ręce.🔥
Musi zawalczyć nie tylko o spuściznę po ojcu, swój majątek i firmę, ale przede wszystkim o siebie - swoje dobre imię i godność.
Absolutnie pokochałam tę historię. Uwielbiam Savannah za jej siłę i determinację. Mimo tego, jak jej mąż ją gnoił i miażdżył, ta z podniesionym czołem idzie po swoją zemstę. Bardzo dziękuję autorce, że nie stworzyła tu uległej i polegającej na mężczyznach bohaterki, ale dostajemy kobietę konkretną, inteligentną i świadomą. Loooove it❤️❤️ Adama zaś znienawidziłam do szpiku kości. Został tak dobrze przedstawiony, że rzuciłam w jego kierunku kilkoma epitetami...na głos 🙈
A Jayce ... miał to coś 🔥😈 przebiegły, inteligentny, skoncentrowany i troskliwy!
Książka jest erotykiem. Sama autorka wspomina, że to coś innego niż jej dotychczasowe powieści. Ja jednak nie odczułam tu tak wielkiej pikanterii, chociaż zdecydowanie jest tu sporo 🌶 scen. Są dobrze napisane, nie odrażająco, nie prostacko. Po prostu dobrze.
To teraz minusy.
Nie ma 🤷♀️
Zdecydowanie polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSav, pod wpływem szantażu męża, nie wnosi o rozwód i ulega niewiernemu mężowi. Upokarzana,...
“Pięknym za nadobne”
Wszystko zmienia się, gdy Savannah poznaje Jayce’a Woodsa. Mężczyzna wydaje się ją znać i oczekiwać czegoś od niej. Co on chce? 🤔
Coś, czego nie powinien, zwłaszcza że jest ona zamężna. Kolejna kłótnia z mężem i przymusowy wyjazd sprawiają, że z Savannah z pomocą Jayce'a odkrywa głęboko skrywane i niewygodne tajemnice Adama. Jakie? 🤔
Są to tajemnice, które mogą pomóc jej uwolnić się od męża i jednocześnie odpłacić mu pięknym za nadobne.
Jak skończy się ich małżeństwo? 🤔
"Czy Jayce jest rycerzem w lśniącej zbroi czy może zły wilkiem, który widzi w tym wszystkim swój interes? 🤔"
To pytanie towarzyszy czytelnikowi przez całą powieść, a zaskakujące zwroty akcji i emocjonalne napięcie sprawiają, że trudno oderwać się od lektury.
Ta historia opowiada o miłości, zdradzie i wyborach, które mogą zmienić życie na zawsze. Ale znajdziemy tam także intrygi i emocje. Autorka w mistrzowski sposób ukazuje, że ludzie często widzą tylko to, co chcemy im pokazać, a prawda o nas jest często ukryta za fasadą. Powieść jest dobrze napisana, wciąga od pierwszej strony a także jest dopracowana wizualnie, okładka i grafiki przy każdym rozdziale są prześliczne.
Polecam Wam przeogromnie ❤️
Gratuluję autorce i życzę dalszych sukcesów 📚
Bardzo dziękuję wydawnictwu za egzemplarz ❤️
Współpraca reklamowa, barterowa 🙂
“Pięknym za nadobne”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSavannah Sarandon-Spencer na pozór ma szczęśliwe i dostatnie życie. Oddanego męża, Adama, i jest jedną z głównych spadkobierczyń imperium swojego ojca. Jednak nikt, kto patrzy na nią z boku, nie podejrzewa, jak bardzo jest nieszczęśliwa w obecnym związku i życiu.
Savannah Sarandon -Spencer z pozoru wiedzie szczęśliwe i pełne dostatku życie. Kobieta ma oddanego męża ¬– Adama, a także jest jedną z głównych spadkobierczyń imperium swojego ojca. Ale jak złudne może być to wyobrażenie ? Jak niedoskonałe życie może mieć Savannah ? Jakim zwyrolem i seksistą jest w rzeczywistości Adam ?
Skoro w rzeczywistości jest jej tak źle z mężem to dlaczego od niego nie odejdzie ? Czy to przywiązanie,miłość ponad wszystko, a może szantaż ?
Kiedy podczas swoich urodzin Savannah poznaje Jayce'a Woodsa, coś się zmienia. Facet zachowuje się jakby dobrze ją znał, a ona nie ma pojęcia o co mu chodzi. Jednak w niedługim czasie wszystko wychodzi na jaw.
Autorka już na samym początku zaznacza,że jest to inna książka niż dotychczas miała w zwyczaju pisać, jest to naprawdę mocny erotyk. Oprócz opisów zbliżeń i całej otoczki seksualnej dostajemy również przemoc psychiczną i seksualną, pełno intryg i kłamstw. Czy najbliższe osoby nie powinny być wsparciem? Czy nie powinny być wobec siebie szczere i lojalne ? Savannah dostawała cios po ciosie, każda bliska osoba okazywała się krętaczem, każda miała swoje za uszami, a ona dowiadywała się o tym już za późno. Ile jest w stanie znieść jedna osoba kłamstw i upokorzeń ?
Tutaj idealnie pasuje powiedzenie, że zemsta smakuje najlepiej na zimno. Bohaterka doszła do momentu, że z szarej, zastraszonej myszki staję się kobietą pewna siebie, dążącą do wyznaczonego celu. Nie boi się już swojego męża, stryja, chcę odpłacić się wszystkim pięknym za nadobne.
Czytałam tę książkę z zapartym tchem, czekając na rozwinięcie sytuacji.
Ta książka nie jest dla wszystkim, jest erotykiem, mocnym erotykiem, jeśli nie lubicie takich książek, jesteście wrażliwi to nie będzie odpowiednia książka ale jeśli lubicie takie historie to jest to pozycja po którą koniecznie musicie sięgnąć !
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSkoro w rzeczywistości jest jej tak źle z mężem to...
To było porno, a mnie było duszno, ale nie dlatego, że mnie ta powieść rozbudziła w jakikolwiek sposób, ale dlatego, że mnie zniesmaczyła i obrzydziła.
I to bardzo.
Nie kręci mnie czytanie o gwałtach jakie zadaje zaborczy mąż swojej żonie.
W ogóle o żadnych.
Nie lubię też, kiedy bohaterka jest tak głupio mądra jak ta tutaj.
Nie podobał mi się nawet styl jakim posługuje się autorka.
Styl wydmuszki.
Dużo dookoła w środku pusto.
Dużo słów, mało treści.
Ogólnie rozczarowanie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI to bardzo.
Nie kręci mnie czytanie o gwałtach jakie zadaje zaborczy mąż swojej żonie.
W ogóle o żadnych.
Nie lubię też, kiedy bohaterka jest tak głupio mądra jak ta tutaj.
Nie podobał mi się nawet styl jakim posługuje...