Cole, uwięziona pokusa

AT. Michalak Wydawnictwo: Wydawnictwo Najlepsze literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2024-01-26
2024-01-26

Kup Cole, uwięziona pokusa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cole, uwięziona pokusa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cole, uwięziona pokusa

Cole - młody sportowiec, który jest uczciwy, słowny i rozsądny, a do tego zakochany w swojej dziewczynie Nikki na zabój. Plus jest prawdziwym przyjacielem.

Nikki - młoda cheerleaderka , która kocha Cola i planuje z nim przyszłość. Choć ma pewne tajemnice przez swoim facetem.

Harmony - studentka, którą wszyscy zwą "królowa lodu", ale okazuje się ciekawą, mądrą i zabawną dziewczyną.

Jak myślicie? Kiedy w grze jest jeden facet i dwie kobiety - to może wróżyć całkiem ciekawą fabułę, co nie? ;) Cole co prawda nigdy nie zdradziłby swojej ukochanej, ale jeśli coś by się wydarzyło, co spowodowałoby zerwanie z Nikki, to przecież nic nie stało by na przeszkodzie spotykania się z Harmony. :) Czyż nie? Tylko czy ta pierwsza pogodziłaby się z utratą ukochanego? No i jak ta druga poradziłaby sobie z dawną dziewczyną Cola? Czy warto w ogóle walczyć o takiego mężczyznę? A jak on poradziłby sobie z tym wszystkim, co się w niedługim czasie na niego zwaliło? A trochę spadło na jego ramiona!

Tak. AT.Michalak naszykowała nam tutaj niezły romansik. Jest sportowo, jest gorąco, jest namiętnie. Jednak mamy tutaj trochę podstępów, wychodzące tajemnice na światło dzienne i konsekwencje związane z nimi, ale mamy też chorobę, i super postawę studentów! Wiecie, mi się ogólnie cała historia tej książki bardzo podoba. Lubię takie książki, z którymi spędzam przyjemnie czas, które czyta mi się szybko i płynnie leci przez tekst, gdzie wszystko ładnie się ze sobą układa w jedną całość. Są tu bardzo ciekawi bohaterowie, bo każdy jest inny, każdy się czymś wyróżnia i to jest takie fajne. Poza tym, żeby nie było tak sielankowo, to kiedy akcja tutaj zwalniała, autorka serwowała jakąś bombę i od razu robiło się znów ciekawiej. Same sceny seksu też są ciekawie opisane, więc na pewno krew Wam zabuzuje podczas czytania tych kawałków. Będziecie też ciekawi, jak Ci młodzi ludzie poradzą sobie z tymi wszystkimi problemami, które autorka dla nich naszykowała, a wierzcie mi na słowo, że nie są one małego kalibru. I choć książka nie zrobiła na mnie wielkiego WOW, to nie powiem o niej złego zdania! Ja jestem zadowolona z tej historii. Niektóre sceny bardzo emocjonalnie przeżywałam. Może chciałabym aby kilka scen potoczyło się inaczej lub żeby bardziej były wyjaśnione, tak bardziej dosadnie, jednak to tylko moje chcenie. Dostałam naprawdę ciekawą historię, z młodzieńczą miłością oraz jej blaskami i cieniami, ale także z takimi normalnymi problemami, które mogą dotknąć każdego. I od razu mówię, że takiego Cola to ja bym chciała poznać osobiście. Czemu tacy faceci trafiają się zazwyczaj tylko w książkach?! Nie żebym narzekała na mojego kochanego małżonka! O nie! Jednak pomarzyć zawsze można, co nie? :)

Książka najzwyczajniej w świecie nudna. Autorka nie potrafi wywarzyć przeszłości i teraźniejszość. Przeszłość, która powinna zająć najwyżej 1 rozdział (by zapoznać czytelniczkę z kluczowymi informacjami, które wpłynęły na zachowanie Cole'a),została rozwleczona przez 1/3 książki. Po czym ex głównego bohatera (której autorka poświęciła tyle objętości książki),pojawia się na koniec, żeby namieszać. Jednak kiedy usłyszy dwa razy "spie...aj" to nagle i po cichu znika z fabuły. Przez ww. nierównowagę autorka skrótowo potraktowała noworozwijającą się relację głównego bohatera, a że zabrakło na nią pomysłu, to zaczęła też za bardzo rozszerzać wątek pary przyjaciół głównej pary. Książka tak słaba, że nie powinna zostać w ogóle wydana.

Hej kochani mam dla Was recenzję w tej historii głównym bohaterem jest Cole. Inteligentny, czuły, kochający i ambitny mężczyzna, który ma wymarzone życie. Właśnie zaczął studnia na dobrej uczelni, pochodzi z sytuowanej rodziny, ma przy sobie przyjaciół, a w jego rodzinnym mieście czeka na niego również miłość życia. Czyż nie jest idealnie?? No właśnie nie do końca... Wszystkio sypie się jak domek z kart. Skrywane tajemnice i kłamstwa wychodzą na jaw przez co całe jego życie zmienia się o 180 stopni.

Cole jest jednak na tyle silny, że stawia czoła przeciwnością losu i bierze swoje życie w garść. Pomimo bólu jaki doświadczył, zaczyna kierować swoim losem na własnych zasadach. To właśnie wtedy w jego życiu pojawia się Harmony dziewczyna, która miała mu tylko pomóc, a stała się dla niego kimś ważnym. Jednak przeszłość rzuca ciągle cień na nową relację, którą próbuje zbudować mężczyzna.

Czy Cole odważy się i wyzna cała prawdę o sobie by zbudować prawdziwy związek??

Czy przeszłość, która wraca jak bumerang nie namiesza w poukładanym życiu mężczyzny??

Czy Cole postanowi być całkowicie szczery z dziewczyną, która staje się dla niego ważna??

Oczywiście odpowiedzi na te pytanie otrzymacie czytając tą rewelacyjną książkę.

Gorąco Wam polecam bo emocje, które towarzyszą tej historii to istny rollercoaster

193 użytkowników ma tytuł Cole, uwięziona pokusa na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Cole, uwięziona pokusa na półkach dodatkowych

Okładka książki Beautiful lies AT. Michalak, Bartosz Pankowski
Beautiful lies AT. Michalak, Bartosz Pankowski
Okładka książki Grzeszna muzyka Nana Bekher, Camilla En, Iwona Feldmann, Mateusz Gostyński, AT. Michalak, Ana Rose, Anna Wolf, K. A. Zysk
Okładka książki W sieci pożądania Nana Bekher, AT. Michalak
W sieci pożądania Nana Bekher, AT. Michalak

Cytaty z książki Cole, uwięziona pokusa

Dodaj cytat z książki Cole, uwięziona pokusa