4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00

Okładka książki 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 Timothy Ferriss
Timothy Ferriss Wydawnictwo: MT Biznes poradniki
2008-01-01
Anita Doroba

Patronaty LC

Książki autora

🌍📚 Pragniesz uwolnić się od szarej rutyny i w pełni cieszyć się życiem? Marzysz o podróżach, niezależności finansowej i spełnianiu marzeń? Ta książka to klucz do realizacji Twoich pragnień - 4-godzinny tydzień pracy, czyli recepta na wolność!

🏖️ Odkryj sekrety strategii, która pozwoliła tysiącom ludzi uciec od wyścigu szczurów. Nie bądź niewolnikiem czasu, przeczekując całe dnie w biurze. Przestań czekać na emeryturę, zacznij żyć już teraz!

💡 Opisując zasadę Pareta 80/20 i zasady Parkinsona, autor otwiera drzwi do nowej rzeczywistości. Skup się na tym, co naprawdę przynosi efekty, a reszta sama się poukłada. Odkryj jak przenieść swój biznes do internetu i zarabiać więcej, jednocześnie pracując mniej!

🚀 Ta książka to inspiracja, która sprawi, że zaczniesz zastanawiać się nad sensownością tradycyjnych modeli pracy. Wykorzystaj zasady reklamy, negocjacji i marketingu, by osiągnąć sukces bez nadmiernego wysiłku.

💼 Nie rezygnuj ze swoich marzeń - autor udowadnia, że osiągnięcie miniemerytury, czyli stylu życia, o jakim marzysz, jest możliwe dla każdego! Niezależność finansowa i podróże to rzeczywistość, na którą zasługujesz.

🔑 Przygotuj się na pełen akcji przewodnik po życiu i biznesie. Nie bój się wyzwań i wyjdź ze swojej strefy komfortu. Ta książka to także lekcja etyki i życiowych wartości, które są równie istotne, co sukces zawodowy.

🌟 Czas odmienić swoje życie. Przyłącz się do tysięcy ludzi, którzy już odkryli tajemnice 4-godzinnego tygodnia pracy i zdobywają wolność! Ta pozycja to rewolucyjny przewodnik dla tych, którzy marzą o życiu na swoich zasadach.

#4GodzinnyTydzieńPracy #Wolność #SpełnianieMarzeń #Podróże #NieZależnośćFinansowa #Strategia #Biznes #Inspiracja #Miniemerytura #SensŻycia #Zmiana #Etyka #Sukces #Reklama #Negocjacje #Marketing #WartościŻyciowe #Przewodnik #Odkrywanie #Przyszłość #Czytanie #KsiążkaKtórąPolecamy #ZacznijŻyć #NowyRozdziałŻycia

więcej Pokaż mimo to

Autor przyznaje się w niej, że właściwie metodą na sukces i osiągnięcie 4-godzinnego tygodnia pracy jest napisanie książki jak osiągnąć sukces.

Książka słaba, nużąca, "modna". Warto wiedzieć co to zdrowy i niezdrowy stres, zasada Parkinsona i zasada Pareto 80/20, ale niekoniecznie trzeba to pojąć czytając tę książkę. Dużo lania wody i niezdrowego coachingu, a mało zdrowej psychologii i trzeźwego spojrzenia na swoje zasoby życiowe.

Ze względu na swoją popularność, książka zapowiadała się dobrze. Jednak jest całkowitym zmarnowaniem czasu. Jedyne co warto z niej wynieść to zasada Pareta, ale o niej można sobie przeczytać w parę minut gdziekolwiek indziej.

Książka, dzięki której zacząłem sie zastanawiać jak spędzać mniej czasu w pracy. Dla mnie przeomowa, inspirująca.

Na makulaturę

Na makulaturę

Książka miała zmienić moje życie, a jedynie zmieniła to, że nie będę już brał rekomendacji od pseudobiznesmenów z Twittera. Tani coaching, nudne historie bez morału i próba sprowadzania splotu przypadków z życia jednego człowieka do rangi sposobu na życie. Unikać jak ognia, nie ma tam niczego przydatnego.

Książka jest bardzo nierówna. Ma to związek z tym, że wydana została już parę lat temu i niektóre tematy są nieaktualne. Mimo wszystko pozycja warta przeczytania.

Dzięki książce Tima Ferrissa, możemy zaczerpnąć porad z zakresu zmiany stylu życia zawodowego. Autor pokazuje nam jak można zmienić styl pracy z stacjonarnej na zdalną, dając przy tym różne narzędzia i porady. Można znaleźć porady dot. bycia przedsiębiorcą, jak prowadzić biznes, tak aby był jak najbardziej samowystarczalny. Pokazuje również jak delegować pewne czynności, żeby miec więcej czasu. Dlaczego ocena 6/10 można zapytać. Według mnie owa pozycja nie jest wprost proporcjonalna do dzisiejszych czasów i dopasowana do naszej kultury zawodowej, jak i życiowej, ponieważ autor opisywał to z perspektywy początku 2000 lat. Patrząc na dzisiejsze realia technologiczne, to dzisiaj większość narzędzi opisana w książce mogą nie mieć zapotrzebowania i użytku w 3 dekadzie XXI wieku. Dla kogo uważam, że owa książka będzie dobra i potrzebna. Na pewno dla osób, które chcą coś zmienić w swoim życiu, coś się znajdzie dla nich.

Pozdrawiam

więcej Pokaż mimo to

Uświadamia różne kwestie np, że aby być szczęśliwym nie należy dążyć do jak największego bogactwa (bo to studnia bez dna i natłok obowiązków tak naprawdę oddala nas od szczęścia) , tylko do jak największej ilości wolnego czasu i dokładnie takiej ilości pieniędzy, które zaspokoją Twoje potrzeby + marzenia, a już niekoniecznie więcej. Obniżyłem ocenę, bo momentami się dłuży oraz, że część z tych technik nie jest do zastosowania przez zawody typowo stacjonarne. Poza tym wymaga znajomości różnych definicji związanych z zarządzaniem firmą typu marża, outsourcing czy inne i trzeba mieć głowę przedsiębiorcy żeby pojąć niektóre kwestie.

• Chcę przeczytać
  • Biznes
  • Chcę w prezencie
  • Poradniki
  • Audiobook

Timothy Ferriss 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 Zobacz więcej