Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
240 str.
Data wydania:
2016-09-29
Data 1. wyd. pol.:
2016-09-29
Liczba stron:
240
Język:
polski
ISBN:
9788376428390
Wydawnictwo:
Pascal
Tagi:
kiszonki fermentacje kiszonka fermentacja kiszenie zdrowa żywność odżywianie odporność
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Data wydania:
2016-09-29
Liczba stron:
240
Język:
polski
ISBN:
9788376428390
Tagi:
kiszonki fermentacje kiszonka fermentacja kiszenie zdrowa żywność odżywianie odporność
Średnia ocen
5,8 / 10
33 ocen 6 opinii

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Okładka książki Między wódką a zakąską Aleksander Baron, Łukasz Klesyk
4,0
Między wódką a... Aleksander Baron, Ł...
Okładka książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści Aleksander Baron, Julian Karewicz, Grzegorz Kwapniewski, Paweł Suwała, Dariusz Wolszczak
7,5
Suwała, Baron ... Aleksander Baron, J...
Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
5,8 / 10
33 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [6]

Sortuj:
155
49

Na półkach:

Bardzo dobra książka, można się z niej wiele dowiedzieć, a przede wszystkim zacząć kisić. Do tego oferuje przepisy na dania wykorzystujące kiszonki. Kiszone gruszki z miodem okazały się bardzo dobre. Polecam.

Pokaż mimo to

414
57

Na półkach: ,

Ta książka jest słaba! Receptury są niedokładnie napisane, wręcz (odniosłam takie wrażenie), że celowo "niedopowiedziane". Tak na zasadzie, macie tutaj książkę z kilkoma moimi "odkryciami", ale o szczegółach zapomnijcie. W zamian dostajecie piękne zdjęcia. OK. rozumiem i daję trzy gwiazdki.

Pokaż mimo to

664
62

Na półkach: ,

Przydatna wiedza, ciekawe przepisy, trochę pretensjonalna narracja i odrobinę odpychająca (wyraźnie pozowana) sesja zdjęciowa autora - trudno ocenić tę pozycję biorąc pod uwagę wszystkie te czynniki. Sądzę, że jako pierwsze pisarskie podejście tego kucharza sprawdza się nieźle. Warto przejrzeć chociażby dla estetycznych fotografii gotowych kiszonek, na które głownie składa...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
84
2

Na półkach: ,

Przyznałabym tej książce 8 gwiazdek za to, jak bardzo zainspirowała mnie do rozpoczęcia eksperymentów z kiszonkami, jakie dotychczas nie przyszłyby mi do głowy. Jednak braki edytorskie, trochę literówek i przepisy z użyciem kiszonek, o których nie ma mowy w pierwszej części książki rozczarowują. Po lekturze odniosłam wrażenie, jakby ta książka była pisana "z...

więcej Pokaż mimo to

7
7

Na półkach:

Wnikliwa lektura "Fermantacji i kiszonek" Aleksandra Barona wywołała u mnie ambiwalentne odczucia. Z jednej strony już mam ochotę kisić kaszę gryczaną i dostałam inspirację oraz motywację do zgłębienia tematu oraz robienia tego typu przetworów w domu. Z drugiej książka ta poważnie mnie rozczarowała.

W książce znajdziemy krótkie wprowadzenie przedstawiające podstawowe...

więcej Pokaż mimo to

14
2

Na półkach:

Ingrediencje i utensylia bardzo mnie rozbawiły. Straszny grafoman z autora.
Przepisy podane są w sposób jasny i przejrzysty, zdjęcia potraw są w porządku.
Natomiast cały wstęp okraszony zdjęciami autora odstrasza, głównie przez te zdjęcia. W moim odczuciu przetłuszczone włosy niechlujny strój nijak pasuje do książki kulinarnej a wręcz odstrasza. Osobiście nie kupiłbym tej...

więcej Pokaż mimo to

Dyskusje

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    51
  • Przeczytane
    44
  • Posiadam
    17
  • Legimi
    4
  • Kuchnia
    2
  • Teraz czytam
    2
  • 2018
    2
  • Podobno warto
    1
  • Storia 14,07,2016
    1
  • Kulinarnie
    1


Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 30 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kiszonki i fermentacje


Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd