Dziennik Bridget Jones (Audio CD)

- Mozaika
- Bridget Jones (tom 1)
- 2007-01-01
Wydanie na 4 CD, łączny czas odtwarzania 4 godziny 23 minuty, czyta Dorota Segda. Książka niezwykle zabawna, fenomenalna satyra na stosunki międzyludzkie we współczesnych miastach...
Książka niezwykle zabawna, fenomenalna satyra na stosunki międzyludzkie we współczesnych miastach. Ta niesłychanie wciągająca lektura bezbłędnie pokazuje niedole niezamężnej kobiety. Kapitalny obraz życia niezamężnej dziewczyny w latach dziewięćdziesiątych... Czyta się jak skrzyżowanie Anity Loos z Jane Austen i każda kobieta, która kiedykolwiek miała posadę, faceta, a przede wszystkim matkę, będzie umierać ze śmiechu.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogę oficjalnie potwierdzić, że w dzisiejszych czasach kluczem do serca mężczyzny nie jest uroda, kuchnia, seks czy dobry charakter, tylko u...
RozwińJedzenie to duszenie smutków poduszką tłuszczu.
- Kiedy ktoś cię kocha, jest tak, jakby otulił twoje serce kocem
Opinie [1 146]
Jedna z lżejszych pozycji jaką czytałam w życiu przy tym bardzo 'dla kobiet' :) Jednak ma to swój urok i osobiście świetnie się bawiłam czytając ją. Polecam każdemu kto ma ochotę na coś lekkiego i przyjemnego, bez zbędnego myślenia i analizy. Książka do wanny.
Pokaż mimo toŚwietna książka, przeczytałam 2 razy. A każdą część filmu widziałam jeszcze więcej razy. Historie Bridget bawią do łez. Bohaterka jest autentyczna, a nie jakaś wyidealizowana jak w większości powieści.
Pokaż mimo toDla mnie zabawna książka, Bridget jest sympatyczną bohaterką, którą od razu polubiłam. Owszem jest troszkę niezdarna, ale dodaje jej to uroku. :)
Pokaż mimo toPrzyznam, że chyba wolę film. Bohaterka w nim przedstawiona była trochę nieporadna, ale w tym wszystkim jednocześnie urocza i można było się z nią utożsamić. Natomiast Bridget w książce sprawiała wrażenie rozwydrzonej baby, której nic nie pasuje, a jednocześnie wszystko się należy. Troszkę się zawiodłam.
Pokaż mimo toBridget Jones, chcąc nie chcąc, stała się pewnym symbolem i, miejmy nadzieję, rozluźniła atmosferę wokół biednych singielek po trzydziestce. Pokazuje nam świat swoimi oczami, wyliczając typy mężczyzn, których wolałaby unikać, równie mocno, co Szczęśliwych Małżeństw i „Wujków”, wiecznie zadających pytanie „Jak Twoje życie miłosne?”.
więcejBohaterka jest urocza, niesforna i...
Dla mnie "Dziennik Bridget Jones" to idealna forma na rozluźnienie się w ciągu dnia. Było kilka fragmentów, gdzie autentycznie się uśmiałam. Dość lekka i przyjemna, nie wymaga zbyt dużo od czytelnika. Szukasz książki przy której możesz się zapomnieć na chwilę o swoich problemach? Myślę że ta pozycja jest dla Ciebie. ^^
Pokaż mimo toZabawna i nieskomplikowana powieść, której bohaterką jest tak zwana "stara panna", z jednej strony dumna ze swej niezależności, z drugiej pragnąca partnera i miłości.
więcejPodczas czytania zdarzało mi się prychać ze śmiechu, czasem jednak łapało mnie zażenowanie wciąż powracającym tematem "hehe, seksu" i mocno zakrapianych imprez z przyjaciółmi.
Książka ta była dla mnie...
Powieść, która swego czasu była ogromnym hitem, z mojego punktu widzenia jest bardzo przeciętna pod względem literackim. Bohaterka książki cierpi z powodu samotności powodowanej brakiem faceta, presji społecznej związanej ściśle z podpunktem pierwszym, a do tego jest na dobrej drodze do zostania alkoholiczką. Jeśli spojrzeć na to ostatnie całkiem serio, lekka i zabawna w...
więcejBabskie perypetie z wielkim humorem.Na poprawę nastroju.
Pokaż mimo toCzyta się świetnie. Duża dawka humoru. Jedna z nielicznych pozycji gdzie film i książka są na tym samym poziomie. Polecam