Cynamonowe dziewczyny

- Replika
- literatura polska
- W Trójkącie Beskidzkim (tom 2)
- literatura polska
W Bielsku-Białej w dziwnych okolicznościach ginie policjant, który zajmował się sprawą morderstwa młodej dziewczyny. Ktoś chciał zostawić obok niego tajemniczą wiadomość - różę bez kolców, która tym razem omyłkowo trafia w inne miejsce. Morderca jest bardzo pewny siebie i czuje się bezkarny – mimo że policja odnajduje kolejne ciała jego ofiar. Młode dziewczyny o podobnym wyglądzie są bezlitośnie kaleczone i wykorzystywane, a ich napastnik coraz częściej wyrusza na kolejne polowania. Dwóch młodych policjantów łączy siły by schwytać psychopatę, zanim ten skrzywdzi następną dziewczynę.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Blizny nie mają znaczenia, ważne jest tylko to, że udało nam się przeżyć. Są też dowodem siły. Będą ci przypominały, że to ty wygrałaś, mimo...
Rozwiń
Konstytucja gwarantuje mi wolność wypowiedzi – warknęła, starając się uspokoić.
- Owszem, ale nie mam pewności, czy gwarantuje równie...
Możemy podjechać do Kauflandu, jest otwarty do północy.
- Cholera! Wiesz, jak nie znoszę takich sklepów. Po pięciu minutach mam ochot...
Opinie [76]
Fajna napisana, ciekawi bohaterowie i ich niecodzienne metody rozwiązywania spraw.
Pokaż mimo toMam wypożyczone z biblioteki wszystkie tomy tego cyklu. Ale już wiem, że znajomość z bohaterami kończę na tomie drugim (niedokończonym zresztą). Przykro mi, ale ten cykl to jakieś nieporozumienie. Nie wiem, jak to lepiej napisać- te książki są po prostu głupie. Uwierzcie, szkoda czasu.
Pokaż mimo toJedynie co przyciąga wzrok to okładka i ciekawy tytuł książki. Przeczytałam już kilka książek Hanny Gren, ale tym razem czuje totalne zmęczenie materiału. Pierwsza część z Trójkąta Beskidzkiego uszła choć za dużo było prywatnych dram niż samej pracy policjantów. Ale tutaj jak na samym początku przeczytałam jak policjant caluje kobietę co włamała się do jego mieszkania to...
więcejKategoria "kryminał, sensacja" i ponad 7 gwiazdek, a do tego silna promocja ze strony wydawnictwa.
Pokaż mimo toNie dajcie się na to nabrać. To klasyczny harlequin z plastikowymi bohaterami i niewiarygodną akcją.
Jestem zażenowana.
Cynamonowe dziewczyny to drugi tom z serii W trójkącie beskidzkim.
więcejO wiele bardziej ciekawy niż pierwszy.
W Bielsku - Białej w dziwnych okolicznościach ginie policjant. Przed śmiercią zajmował się sprawą morderstwa młodej dziewczyny.
Dwaj policjanci prowadzący tą sprawę obok ciała znajdują tajemniczą wiadomość. Dosyć wymowną lecz nie bardzo wiedzą z czym może być...
Styl pani Greń bardzo mi odpowiada. Czyta się z chęcią jej książki, bohaterowie sympatyczni (oczywiście policjanci i ich partnerki). Intrygi są ciekawe i czyta się kartka za kartką, bo ciekawość zżera. Tym bardziej interesująca lektura, gdyż topografia mi znana.
Pokaż mimo to42/100/2020
więcejPewnie autorka znowu zebrała cięgi za nastolatkowe podejście bohaterów do seksu (jeszcze nie czytałam opinii na LB, zawsze to robię po napisaniu swojej).
Psychopatyczny morderca, kilka ofiar i brak tropów. Do czasu, aż cyborg Petra ruszy głową :-) Ta kobieta mi się podoba coraz bardziej, i jak dla mnie to ona jest najważniejszym detektywem tej serii.
Wątek...
Jak zawsze z tą autorką dobrze spędzony czas
Pokaż mimo toBardzo ciekawy cykl,no i główni bohaterowie. Wątek kryminalny bardzo wciągający szczególnie końcówka. Polecam wszystkim, którzy lubią i dreszczyk emocji i się pośmiać.
Pokaż mimo toHistoria ciekawa jednak ginie w gąszczu harlequinowych przeżyć głównych bohaterów. Dialogi są słabe, sztuczne. Rozmowy dwóch policjantów o ich uczuciach do żon prowadzone w drodze na miejsce odkrycia zwłok (???!!) Zbyt kobieca ksiazka jak na kryminał. Z drugiej strony wiele zbyt brutalnych opisów zbrodni i wulgaryzmów jakby autorka próbowała zrównoważyć przesłodzone sceny..