Sekretna historia pana White’a

- Antonia Scott (tom 0.8)
- Uniwersum Reina Roja
- La historia secreta del Señor White
- 2024-08-14
- 2024-08-08
- 2021-06-10
- Barbara Bardadyn
Mówią, że człowiek nie rodzi się zły. On jest wyjątkiem.
Od dziecka jest niezdolny do empatii.
Chodzi własnymi, sekretnymi ścieżkami.
Potrafi zmanipulować i złamać każdego, bez wyjątków.
Działając w cieniu, przesuwa pionki, które zmieniają oblicze świata – kim naprawdę jest czarny charakter bestsellerowych thrillerów Juana Gómeza-Jurado? Jak narodził się jeden z największych i najbardziej zagadkowych złoczyńców literatury kryminalnej?
Poznaj Sekretną historię pana White’a, głównego antagonisty uniwersum Reina Roja.
Kup Sekretna historia pana White’a w ulubionej księgarni
Oceny książki Sekretna historia pana White’a
804 użytkowników ma tytuł Sekretna historia pana White’a na półkach głównych- Przeczytane 522
- 2025 45
- 2024 37
- Legimi 18
- Audiobooki 9
- Audio 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekretna historia pana White’a
Chciałam przeczytać książkę, dostałam coś co jest planem na książkę. Jakoś to wszystko się nie skleiło. Rozczarowanie, dobrze że w ilość stron ubogie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTakie uzupełnienie informacji o postaci. Nie jest to jednak konieczna pozycja.
Takie uzupełnienie informacji o postaci. Nie jest to jednak konieczna pozycja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie do końca zrozumiałam potrzebę wydania tego opowiadania jako osobnej pozycji. Zwłaszcza, że jest ono powtórzeniem tego, czego dowiadujemy się w "Pacjencie".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to3,75⭐
3,75⭐
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTotalne rozczarowanie książką a miałem plan zainteresować się twórczością Pana Juan Gómez-Jurado a tu taki gniot mi podesłali.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW niej się dowiesz nieco więcej o Panu White. Reszty się domyśl.
W niej się dowiesz nieco więcej o Panu White. Reszty się domyśl.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo krótka historia jak powstawał Pan White. Troche o dzieciństwie i jak stał się bezwzględnym mordercą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTraktować tylko jako małe uzupełnienie.
Traktować tylko jako małe uzupełnienie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tociekawy smaczek do historii.
ciekawy smaczek do historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkowicie zbędny dodatek do serii o Antonii Scott, który bardziej przypomina opowiadanie. Nie uważam go za niepotrzebny ze względu na sam pomysł, bo właśnie brakowało mi poświęcenia przestrzeni na opowiedzenie o postaci Pana White’a. Problem tkwi w samym wykonaniu, bo ta historia nic właściwie nie wnosi. Dowiadujemy się jedynie trochę o dzieciństwie tytułowego antybohatera i jego rodzinie, ale przedstawiono to w tak powierzchowny i płytki sposób, że miałem dość.
Jeśli ktoś uważał główne części Reina Roja za płytkie, tutaj pewnie całkiem by się załamał. Dla mnie wygląda to tak, jakby autor naszkicował sobie w notatniku luźny zarys postaci, a ktoś postanowił to wydrukować i wydać.
W książce pojawia się też nowa, potencjalnie ważna postać uniwersum, ale jedynie wiemy o niej, że istnieje.
Nie rozumiem też, dlaczego wydawca tak mocno podkreśla, by nie czytać tego przed „Pacjentem”. Moim zdaniem w żaden sposób nie zdradza fabuły tej części, no chyba że ktoś w ogóle nie czyta opisów powieści.
Całość ratuje jedynie fakt, że nie straciłem na nią wiele czasu. Postać White’a zdecydowanie zasługiwała na osobny tom, ale nie w tak spłyconym i powierzchownym wydaniu
Całkowicie zbędny dodatek do serii o Antonii Scott, który bardziej przypomina opowiadanie. Nie uważam go za niepotrzebny ze względu na sam pomysł, bo właśnie brakowało mi poświęcenia przestrzeni na opowiedzenie o postaci Pana White’a. Problem tkwi w samym wykonaniu, bo ta historia nic właściwie nie wnosi. Dowiadujemy się jedynie trochę o dzieciństwie tytułowego antybohatera...