Fistaszki zebrane 1973-1974

- komiksy
- Fistaszki zebrane (tom 12)
- The Complete Peanuts: 1973 to 1974
- Nasza Księgarnia
- 2015-05-13
- 2015-05-13
- Michał Rusinek
- humor
"Dzieło Charlesa M. Schulza pokazało mi, czym może być komiks, i sprawiło, że sam zapragnąłem zostać autorem komiksów". (Bill Watterson, twórca komiksu Calvin i Hobbes)
Snoopy, Woodstock i reszta ferajny rozgrywają kilka emocjonujących partii tenisa. Urodzony w poprzednim tomie Rerun van Pelt wreszcie pojawia się we własnej osobie (i zostaje przyjęty do drużyny baseballowej), szkoła, do której chodzi Sally, zyskuje samoświadomość, a Marcie "pomaga" Peppermint Patty przygotować się do zawodów w łyżwiarstwie figurowym. Na dodatek w tym tomie pojawia się jeden z najlepszych wątków w historii "Fistaszków", czyli "Pan Torba jedzie na obóz"!
-[Lucy] Linus, myślisz, że powinnam sobie przekłuć uszy? - Mam lepszy pomysł. Może zabijesz sobie deskami usta?
Każdy powinien przynajmniej znać Fistaszki jako komiks, gdyż jest po prostu najlepszy, jaki dotąd (i chyba w ogóle) powstał. Może wydawać się niepozorny, dziecinny i banalny. Jednakże warto zagłębiać się w jego treści, za każdym razem odkrywając coś nowego. Mniej lub bardziej typowe sytuacje z życia, z puentą albo bez. Pociąga swą prostotą, zadziwia pomysłowością, zachwyca oryginalnością i podnieca klasycznością. Ich autora, Charlesa M. Schulza, można śmiało nazwać Leonardem da Vinci komiksów! Niniejszą wypowiedź mogę z czystym sumieniem dodać do każdego albumu jako opinię jego arcydzieła.
więcej Pokaż mimo toŚwietna seria, którą najlepiej czyta się od pierwszego tomu. Wyrwane z kontekstu paski,ułożone chaotycznie,tak jak dotychczas to wydawano w Polsce, nie będą tak dobrze zrozumiane przez czytelnika jak czytane chronologicznie. Rażąca ignorancja z jaką traktuje się tę pozycję u nas polega na zaliczaniu jej do literatury dziecięcej (np. biblioteki). A więc polecam ją dorosłym i prawie dorosłym, którzy mają poczucie humoru.
Świetna seria, którą najlepiej czyta się od pierwszego tomu. Wyrwane z kontekstu paski,ułożone chaotycznie,tak jak dotychczas to wydawano w Polsce, nie będą tak dobrze zrozumiane przez czytelnika jak czytane chronologicznie. Rażąca ignorancja z jaką traktuje się tę pozycję u nas polega na zaliczaniu jej do literatury dziecięcej (np. biblioteki). A więc polecam ją dorosłym i...
więcej Pokaż mimo toGenialne. Ulubione. Jak zawsze
Genialne. Ulubione. Jak zawsze
Pokaż mimo toFistaszki jak zwykle mistrzowskie.
Fistaszki jak zwykle mistrzowskie.
Pokaż mimo totu nie ma co dodawać :) !!! !!! !!!
tu nie ma co dodawać :) !!! !!! !!!