Bloger - poradnik dla blogerów
To nie jest książka dla blogerów, którzy chcą w tydzień zdobyć popularność, a w miesiąc zarobić milion dolarów. To pozycja dla tych, którzy rozumieją, że pisanie dobrego bloga jest sztuką. Pisanie doskonałego bloga – stylem i sposobem życia.
Dostaniesz odpowiedzi na 100 najważniejszych pytań, jakie zadaje sobie każdy bloger.
Odkryjesz, jak zbudować popularnego bloga. Dowiesz się, jak grać na emocjach czytelników, tworzyć unikatowe teksty i przekuwać popularność na solidne zarobki. Zobaczysz, jak zdobyć, utrzymać i animować społeczność na blogu.
Niestety, ta książka nie jest kluczem do skarbu, a jedynie mapą wskazującą do niego drogę. Twój sukces nie będzie zależał od tego, jak uważnie przeczytasz cały poradnik i czy zastosujesz się do wszystkich wskazówek.
Weź z niego tylko to, co pasuje do twojego stylu, planów i ambicji.
Sukces nie zależy wyłącznie od talentu. To także cierpliwość, uparte dążenie do celu. I trochę szczęścia.
Moje pierwsze spotkanie z twórczością jednego z najpopularniejszych polskich blogerów i prawdopodobnie ostatnie.
Pokaż mimo toKsiążka jako poradnik dla początkujących blogerów na pewno jest warta polecenia, zawiera wiele praktycznych porad. Jednak pozostałe osoby (o ile nie są fanami autora),raczej nie wyniosą z niej zbyt wiele.
Średniawa książka, nie wiem czy blogowanie przeżyje swój renesans czy też skończyło się i bloger był takim ostatnim podrygiem...
Przeczytałem trochę książek w młodości :) .
To książka z mojej półki "różności", wrzucam tu te setki książek które przeczytałem w życiu w latach 2000-2019.
Pokaż mimo toPrzeczytałem trochę książek w młodości :) .
Z początku nie wiedziałem czy książkę zakwalifikować jako biografię, czy jako publikację o blogowaniu.
Najciekawszy moment książki to, moim zdaniem ten, w którym wypowiada się o roli jego rodziców w tym kim się stał oraz o ich pomocy.
Książka poza tym jest napisana fajnym językiem i posiada mnóstwo ciekawych uwag i porad dotyczących blogowania. Polecam - mimo daty wydania.
więcej Pokaż mimo toZ autorem mam styczność pierwszy raz. Przed przeczytaniem sprawdziłem tylko kim jest i ilu ma obserwujących/subskrybentów, więc bardzo dobrym posunięciem autora było napisanie kim jest i czym się zajmuje w życiu.
Najciekawszy moment książki to, moim zdaniem ten, w którym...
Książka w doskonałym stanie, bez zagiętych rogów. Okładka miękka, więc ma jedynie zagięcia od otwierania. Sugerowana cena 9 zł. Odbiór osobisty w Ząbkowicach Śl. lub możliwość wysyłki za dodatkową opłatą.
Pokaż mimo toNie jestem blogerem - ale z ciekawością przeczytałem porady jak blog prowadzić.
Ksiązka sympatyczna, zawierająca wiele cennych rad dla zainteresowanych.
Dla blogerów - koniecznie.
Dla pozostałych - można.
Nie jestem blogerem - ale z ciekawością przeczytałem porady jak blog prowadzić.
Pokaż mimo toKsiązka sympatyczna, zawierająca wiele cennych rad dla zainteresowanych.
Dla blogerów - koniecznie.
Dla pozostałych - można.
Biblia dla początkujących Blogerów!
Jasne zdarzają się tacy, którzy bloga piszą jako formę terapii, zabicia wolnego czasu, czy pamiętnika, ale w obecnych czasach, większość bloga pisze dla innych. Dla potencjalnych czytelników, którzy zostaną z nim na lata.
I w "Blogerze" znajdziecie wszystkie praktyczne rady, co zrobić by wasza witryna wyglądała bardziej profesjonalnie. Za co się brać, a co sobie lepiej odpuścić. Czy każdy może zostać blogerem? O czym pisać i jak pisać, by ludzie chcieli Cię czytać.
Najfajniejsze w tej książce jest to, że Tomek to wszystko opisuje w bardzo prosty sposób. Bez niepotrzebnego owijania w piękne zdania wielokrotnie złożone. Ta książka jest naprawdę dla wszystkich, bo dzięki prostemu przekazowi trafi do każdego. oczywiście do każdego kto blogosferą się interesuje lub dopiero zaczyna z nią przygodę.
Biblia dla początkujących Blogerów!
więcej Pokaż mimo toTomek Tomczyk zabiera czytelnika do świata blogosfery, ale typowo od kuchni. Jako najwybitniejszy bloger w Polsce, który zasłynął za sprawą Kominka i tekstu o budyniu dr.Oetker`a przyciągnął do siebie mnóstwo czytelników. No własnie czytelników, czyli osób o których marzy każdy, kto prowadzi bloga.
Jasne zdarzają się tacy, którzy bloga...
Przeczytałam książkę i planuje zacząć pisać bloga, a czy starczy mi zapału i coś z tego wyjdzie to się okaże. Autor postawił tylko na bloga i dobrze na tym wyszedł, ale każdy z blogerów w książce miał swoją drogę i swoje, często zupełnie inne podejście, więc może trzeba mieć trochę szczęścia :)
Pokaż mimo toŚwietny styl pisania - czyta się bardzo przyjemnie.
Dużo praktycznych rad, ale też dużo grafomaństwa.
Świetny styl pisania - czyta się bardzo przyjemnie.
Pokaż mimo toDużo praktycznych rad, ale też dużo grafomaństwa.
Fajna książka polecam wszystkim zainteresowanym blogowaniem. Czyta się szybko i przyjemnie. Jeśli już blogujesz tym bardziej powinieneś przeczytać tę książkę. Zachęcony pierwszą książka tego autora na pewno będę chciał przeczytać kolejną pozycję: Blog. Pisz, kreuj, zarabiaj.
Pokaż mimo toDaję 10 gwiazdek co nie zdarzało mi się przy wartościowych pozycjach w dorobku czytelniczym.
Czytając "Blogera" masz wrażenie jakbyś siedział w kawiarni i rozmawiał z autorem o tym jak to wygląda życie w blogosferze. Bardzo zgrabnie opisane osobiste doświadczenia i masa konkretnych wskazówek dla zainteresowanych wejściem do twórczego świata.
Nie zależnie czy w blogach siedzisz czy nie (jak np. ja) warto "Blogera" przeczytać. Niektóre z porad to prawdy które można odnieść również do innych aspektów życia i prawdziwie zmieniać jakość swoich działać/relacji.
Książkę czytało mi się fenomenalnie i pochłonąłem ją jednym tchem.
Zdecydowanie polecam!
więcej Pokaż mimo toZ czego wynika taka ocena? Ano dlatego, że wszystko co założył (i opisał w prologu) Tomek, zostało spełnione.