Na początku był głód
220 str.
3 godz. 40 min.
- Kategoria:
- popularnonaukowa
- Seria:
- Biblioteka Myśli Współczesnej
- Wydawnictwo:
- Państwowy Instytut Wydawniczy
- Data wydania:
- 2005-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2005-01-01
- Liczba stron:
- 220
- Czas czytania
- 3 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8306029542
- Tagi:
- dietetyka fizjologia
Autor poszukuje odpowiedzi na pytania dotyczące optymalnego składu ludzkiej diety, odwołuje się do najnowszych osiągnięć genetyki, fizjologii, biochemii, anatomii, paleontologii, archeologii, ekologii i etnologii, dzięki czemu udaje mu się przedstawić wyważony i dobrze udokumentowany pogląd na pochodzenie i przyszłość zwyczajów pokarmowych człowieka.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 185
- 109
- 21
- 5
- 4
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
Cytaty
Zwierzęta jedzą po to, by żyć. Współczesny człowiek, szczególnie Europejczyk i Amerykanin, zdaje się żyć po to, by jeść.
dodaj nowy cytat
Więcej
Opinia
Książka warta polecenia każdemu. Marek Konarzewski mierzy się z tematyką odżywiania człowieka z perspektywy biologa-ewolucjonisty. W sposób zwięzły, prosty i przejrzysty przedstawia zmiany, jakie zaszły w diecie ludzi od zamierzchłych czasów aż po dzisiejszy dzień. Autor w przystępny sposób referuje wiele wyników badań dotyczących ludzkich zwyczajów żywieniowych na przestrzeni wieków i ostatnimi czasy. Wiele z przytoczonych przez niego faktów jest bardzo ciekawych i często zaskakujących. Historia zmian żywieniowych ludzkości rzeczywiście jest fascynująca. Autor opisuje współczesne problemy związane z żywieniem (np. działania władz USA w zakresie promowania zdrowego żywienia) czy niektóre diety w sposób starający się zachować obiektywność, unikając argumentów natury politycznej czy ideologicznej. "Na początku był głód" to świetna lektura, warto poznać tę książkę.
Książka warta polecenia każdemu. Marek Konarzewski mierzy się z tematyką odżywiania człowieka z perspektywy biologa-ewolucjonisty. W sposób zwięzły, prosty i przejrzysty przedstawia zmiany, jakie zaszły w diecie ludzi od zamierzchłych czasów aż po dzisiejszy dzień. Autor w przystępny sposób referuje wiele wyników badań dotyczących ludzkich zwyczajów żywieniowych na...
więcej Pokaż mimo to