Kuchnia wegetariańska

Okładka książki Kuchnia wegetariańska Inga-Britta Sundqvist
Okładka książki Kuchnia wegetariańska
Inga-Britta Sundqvist Wydawnictwo: Świat Książki kulinaria, przepisy kulinarne
311 str. 5 godz. 11 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Vegetariska kokboken
Wydawnictwo:
Świat Książki
Data wydania:
2010-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2005-01-01
Liczba stron:
311
Czas czytania
5 godz. 11 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-247-1896-2
Tłumacz:
Emilia Fabisiak
Średnia ocen

6,9 6,9 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,9 / 10
17 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
692
593

Na półkach: , ,

Podchodziłam do temu kilka razy. Ostatecznie jedyne za co mogę docenić tę książkę to skondensowana baza wiedzy, czyli miary, wagi i tabele wartości odżywczych, wszystkie kategorie składników żywieniowych (prócz mięsa oczywiście) od ziaren i alg po rośliny dziko rosnące i grzyby. Trochę wiedzy na temat np. nietolerancji pokarmowych, czy sposobów przygotowywania np. tofu, mleka sojowego, czy kiszonek. Niestety przepisy na potrawy a do tego umiejscowienie zdjęć tych potraw lub ich brak, to jak dla mnie kompletne nieporozumienie. Składniki typu: daktyle w proszku, pąki słonecznika, kwiaty ślazu, sos sambal oelek, kawior, sól ziołowa, quor, proszek korob, maltoza itd., itp. dla mnie brzmią egzotycznie. Na dodatek opisy sposobu wykonania mocno niejasne (np. chciałam upiec chleb, ale w opisie nie zgadzała się ilość składników z tymi wymienionymi wcześniej).

Podchodziłam do temu kilka razy. Ostatecznie jedyne za co mogę docenić tę książkę to skondensowana baza wiedzy, czyli miary, wagi i tabele wartości odżywczych, wszystkie kategorie składników żywieniowych (prócz mięsa oczywiście) od ziaren i alg po rośliny dziko rosnące i grzyby. Trochę wiedzy na temat np. nietolerancji pokarmowych, czy sposobów przygotowywania np. tofu,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    26
  • Chcę przeczytać
    17
  • Posiadam
    16
  • Ulubione
    3
  • Biblioteka domowa
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Nie skończone/nie zaciekawiły mnie/ nie warte uwagi
    1
  • Wersja polska
    1
  • Kuchnia
    1
  • Przeczytane w 2018
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia wegetariańska


Podobne książki

Przeczytaj także