Trzyskładnikowe wypieki

Okładka książki Trzyskładnikowe wypieki
Sarah Rainey Wydawnictwo: Insignis kulinaria, przepisy kulinarne
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Three Ingredient Baking
Wydawnictwo:
Insignis
Data wydania:
2018-06-20
Data 1. wyd. pol.:
2018-06-20
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788365743961
Tłumacz:
Olga Siara
Średnia ocen

                7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
22 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
565
441

Na półkach:

JELENKA.PL Uwielbiam sobie ułatwiać życie, a idea książki, która proponuje ekstremalnie proste i minimalistyczne wypieki tym bardziej mnie podnieciła. Moją guru od minimalistycznych przepisów jest Paulina z Wilkuchnia.pl. To ona sprawiła, że takie spojrzenie na kuchnię bardzo mnie zafascynowało. Dlatego sięgnęłam po „Trzyskładnikowe wypieki” Sarah Rainey, by sprawdzić co w trawie piszczy i czy warto po nią sięgnąć.

TRZY SKŁADNIKI WYSTARCZĄ?
Trudno sobie wyobrazić, że można zrobić coś pysznego tylko z trzech składników. Choć przecież nie od dziś wiadomo, że proste rzeczy są najlepsze i czasami naprawdę nie warto zbytnio kombinować. Najzwyczajniej w świecie można przedobrzyć. Nie byłabym sobą gdybym nie przetestowała chociaż kilku przepisów z książki Sarah Rainey. Przyznam, że nie było łatwo wybrać kilka receptur z ponad setki propozycji.  W końcu zdecydowałam się na chleb piwny, toffi o smaku Oreo i arachidowe babeczki. Powiem jedno – niebo w gębie!

W PRAKTYCE
Teoria, a praktyka często niewiele mają ze sobą wspólnego, szczególnie w kuchni. Kiedy ktoś potrafi dobrze gotować kuchnia stoi przed nim otworem i nie ma tajemnic. Jednak nie wszyscy mają takie umiejętności, a niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Wielu spośród nich spokojnie odnajdzie się w książce Sarah. Autorka na samym początku ujednolica podawane przez siebie miary i uczula na to, że kuchnia to nie apteka. Przedstawia również wiele innych praktycznych wskazówek, które naprawdę pomagają na początku przygody z gotowaniem.  Na początku książki znajdziemy również spis sprzętów kuchennych, z których korzysta autorka i które poleca. Jestem przekonana, że każdy ma większość z nich w swoim domu, jednak warto czasami uzupełnić swoją kolekcję o formę czy sprzęt, który po prostu ułatwi nam życie.

Jeśli chodzi o przepisy to jest naprawdę nieźle. Po przyrządzeniu kilku i przeanalizowaniu kilkudziesięciu stwierdzam, że to bardzo przyjazna książka kucharska z mnóstwem propozycji na domowe słodycze, słone wypieki, lody czy sorbety. Wiele przepisów zawiera rady co czym ewentualnie można zastąpić. Jest na prawdę prosto, choć nie zawsze z trzech składników. Oczywiście w przepisach są trzy składniki zawsze podane. Czasami na niektóre z nich składa się jakiś mix czy mieszanka np. orzechów. Dla mnie to nie problem, ale upierdliwi będą mieli przestrzeń do czepiania się.

PODSUMOWANIE
„Trzyskładnikowe wypieki” Sarah Rainey bez dwóch zdań mogą ułatwić życie i wprowadzić do naszego kulinarnego repertuaru nieco świeżości. Przepisy są bardzo proste i w większości nie zajmują zbyt wiele czasu. Dla mnie to ogromna zaleta, bo nie lubię spędzać w kuchni zbyt dużo czasu – szczególnie latem. Póki co wypróbowałam kilka przepisów, ale jak już wrócę z urlopu będę testować dalej.

I uwaga! W większości przypadków nie jest zdrowo i fit. Jeśli ktoś szuka tego typu przepisów to w tej książce nie znajdzie ich zbyt wiele. Mimo to, gwarantuję, że jest pysznie!

„Trzyskładnikowe wypieki” w trzech słowach: pysznie, łatwo i w miarę szybko.

JELENKA.PL Uwielbiam sobie ułatwiać życie, a idea książki, która proponuje ekstremalnie proste i minimalistyczne wypieki tym bardziej mnie podnieciła. Moją guru od minimalistycznych przepisów jest Paulina z Wilkuchnia.pl. To ona sprawiła, że takie spojrzenie na kuchnię bardzo mnie zafascynowało. Dlatego sięgnęłam po „Trzyskładnikowe wypieki” Sarah Rainey, by sprawdzić co...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    23
  • Chcę przeczytać
    22
  • Posiadam
    10
  • 2018
    3
  • Ulubione
    2
  • Do kupienia
    2
  • Kulinarne
    2
  • Egzemplarz recenzencki
    2
  • Teraz czytam
    1
  • Recenzje 2018
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Trzyskładnikowe wypieki


Podobne książki

Przeczytaj także