Technologia piwa i słodu
Wydawnictwo: hobby
711 str. 11 godz. 51 min.
- Kategoria:
- hobby
- Tytuł oryginału:
- Technologia piwa i słodu
- Wydawnictwo:
- Data wydania:
- 1999-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1999-01-01
- Liczba stron:
- 711
- Czas czytania
- 11 godz. 51 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8391084515
- Tagi:
- piwo warzenie kopyra browar
Bardzo szczegółowa książka o tematyce piwowarskiej. Zakres od opisu budowy ziarna do przedstawienia najnowocześniejszych metod pracy w browarze.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 5
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jak dotąd jest to bodaj najbardziej wartościowa oraz szczegółowa pozycja na temat piwowarstwa na polskim rynku wydawniczym, która przetłumaczona została na język polski. Na przeszło siedmiuset stronach niemiecki autor przedstawia najdrobniejsze niuanse dotyczące przygotowania, jakości i walorów poszczególnych surowców. Z perspektywy człowieka interesującego się piwowarstwem domowym - właśnie ta część wydaje się najbardziej interesująca i cenna, bowiem z większą starannością tudzież świadomością można podejść następnym razem do tworzenia odpowiedniej receptury, by na końcu przygotować odpowiednie warunki dla najistotniejszego etapu, czyli fermentacji. Odbioru nie psuje treść dotycząca opisów konkretnych stylów, pomimo że nie uwzględnia ona najbardziej popularnych dziś gatunków. Równolegle z tą tematyką ukazany jest techniczny aspekt pracy w wielkim browarze, co zafascynować może czytelników interesujących się szczególnie sprzętem bądź technikami tamże stosowanymi. Cóż, gigantyczna praca.
Jak dotąd jest to bodaj najbardziej wartościowa oraz szczegółowa pozycja na temat piwowarstwa na polskim rynku wydawniczym, która przetłumaczona została na język polski. Na przeszło siedmiuset stronach niemiecki autor przedstawia najdrobniejsze niuanse dotyczące przygotowania, jakości i walorów poszczególnych surowców. Z perspektywy człowieka interesującego się piwowarstwem...
więcej Pokaż mimo to