Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Technologia piwa i słodu

Wydawnictwo:
8 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Technologia piwa i słodu
data wydania
ISBN
8391084515
liczba stron
711
kategoria
hobby
język
polski
dodał
Krzysztof1993

Bardzo szczegółowa książka o tematyce piwowarskiej. Zakres od opisu budowy ziarna do przedstawienia najnowocześniejszych metod pracy w browarze.

 

źródło opisu: Opis własny

źródło okładki: materiały wydawnictwa

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 268
Krzysztof1993 | 2017-07-07
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 07 lipca 2017

Jak dotąd jest to bodaj najbardziej wartościowa oraz szczegółowa pozycja na temat piwowarstwa na polskim rynku wydawniczym, która przetłumaczona została na język polski. Na przeszło siedmiuset stronach niemiecki autor przedstawia najdrobniejsze niuanse dotyczące przygotowania, jakości i walorów poszczególnych surowców. Z perspektywy człowieka interesującego się piwowarstwem domowym - właśnie ta część wydaje się najbardziej interesująca i cenna, bowiem z większą starannością tudzież świadomością można podejść następnym razem do tworzenia odpowiedniej receptury, by na końcu przygotować odpowiednie warunki dla najistotniejszego etapu, czyli fermentacji. Odbioru nie psuje treść dotycząca opisów konkretnych stylów, pomimo że nie uwzględnia ona najbardziej popularnych dziś gatunków. Równolegle z tą tematyką ukazany jest techniczny aspekt pracy w wielkim browarze, co zafascynować może czytelników interesujących się szczególnie sprzętem bądź technikami tamże stosowanymi. Cóż, gigantyczna...

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd