Technologia piwa i słodu

Okładka książki Technologia piwa i słodu
Wolfgang Kunze Wydawnictwo: hobby
711 str. 11 godz. 51 min.
Kategoria:
hobby
Tytuł oryginału:
Technologia piwa i słodu
Wydawnictwo:
Data wydania:
1999-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1999-01-01
Liczba stron:
711
Czas czytania
11 godz. 51 min.
Język:
polski
ISBN:
8391084515
Tagi:
piwo warzenie kopyra browar
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen

                8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Reklama
Reklama

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
427
310

Na półkach:

Jak dotąd jest to bodaj najbardziej wartościowa oraz szczegółowa pozycja na temat piwowarstwa na polskim rynku wydawniczym, która przetłumaczona została na język polski. Na przeszło siedmiuset stronach niemiecki autor przedstawia najdrobniejsze niuanse dotyczące przygotowania, jakości i walorów poszczególnych surowców. Z perspektywy człowieka interesującego się piwowarstwem domowym - właśnie ta część wydaje się najbardziej interesująca i cenna, bowiem z większą starannością tudzież świadomością można podejść następnym razem do tworzenia odpowiedniej receptury, by na końcu przygotować odpowiednie warunki dla najistotniejszego etapu, czyli fermentacji. Odbioru nie psuje treść dotycząca opisów konkretnych stylów, pomimo że nie uwzględnia ona najbardziej popularnych dziś gatunków. Równolegle z tą tematyką ukazany jest techniczny aspekt pracy w wielkim browarze, co zafascynować może czytelników interesujących się szczególnie sprzętem bądź technikami tamże stosowanymi. Cóż, gigantyczna praca.

Jak dotąd jest to bodaj najbardziej wartościowa oraz szczegółowa pozycja na temat piwowarstwa na polskim rynku wydawniczym, która przetłumaczona została na język polski. Na przeszło siedmiuset stronach niemiecki autor przedstawia najdrobniejsze niuanse dotyczące przygotowania, jakości i walorów poszczególnych surowców. Z perspektywy człowieka interesującego się piwowarstwem...

więcej Pokaż mimo to

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Technologia piwa i słodu


Reklama
zgłoś błąd