Piwo warzone w domu
112 str.
1 godz. 52 min.
- Kategoria:
- poradniki
- Wydawnictwo:
- Oficyna Wydawnicza MULTICO
- Data wydania:
- 2008-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2008-01-01
- Liczba stron:
- 112
- Czas czytania
- 1 godz. 52 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788370736309
Jak uwarzyć smakowite piwoa Czy można warzyć samemu dobre piwo w domua Warto spróbować! To naprawdę nic trudnego. W dawnych czasach piwo warzono w wielu gospodarstwach. Dzisiaj również nie musimy być zdani na wyroby wszelkich browarów. Nasz poradnik podpowiada, jak samodzielnie zrobić w domu piwo. I to różnych gatunków. Bez specjalistycznej aparatury można wyprodukować smaczny, pienisty trunek według własnych upodobań. Przeczytaj, zobacz i wypróbuj! Surowce potrzebne do zrobienia piwa, warzenie piwa krok po kroku, ocena piwa i korygowanie błędów. Praktyczny poradnik dla domowych piwowarów.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 6
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Książkę kupiłem z myślą o poszerzeniu swojej wiedzy zanim zabiorę się do warzenia własnego piwa i szczerze mówiąc trochę się zawiodłem.
Wiedza przekazana przez autora (szczególnie nt. procesu i składników) jest cenna, lecz niektóre sposoby (filtracja) wydają się być zaczerpnięte z epoki, gdy powstało pierwsze wydanie. Czytając kolejne rozdziały odniosłem wrażenie, że autor ma obsesję na punkcie prawa czystości, zupełnie nie dopuszcza możliwości warzenia piw innych niż niemieckie i z udziałem innych składników niż woda, jęczmień, chmiel i drożdże, a bez nich świat byłby o wiele nudniejszy. Weźmy takie płatki owsiane, bez nich nie poznalibyśmy chociażby oatmeal stotów, dodatkowo prawo to pozwalało tylko browarom książęcym (wszak książę to prawo stanowił) warzyć piwo pszeniczne o zgrozo! nie wyobrażam sobie lata bez orzeźwiającego, lekkiego pszenicznego. Szata graficzna jest męcząca.
Na szczęście istnieją jeszcze inne pozycje, a i internet pełen jest rzetelnej wiedzy. Książkę mimo to warto przeczytać, bo dodatkowe informacje zawsze mogą w czymś pomóc.
Książkę kupiłem z myślą o poszerzeniu swojej wiedzy zanim zabiorę się do warzenia własnego piwa i szczerze mówiąc trochę się zawiodłem.
więcej Pokaż mimo toWiedza przekazana przez autora (szczególnie nt. procesu i składników) jest cenna, lecz niektóre sposoby (filtracja) wydają się być zaczerpnięte z epoki, gdy powstało pierwsze wydanie. Czytając kolejne rozdziały odniosłem wrażenie, że autor...