Serniki słodkie i wytrawne

Okładka książki Serniki słodkie i wytrawne
Renata Czelny-Kawa Wydawnictwo: Psychoskok poradniki
128 str. 2 godz. 8 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Psychoskok
Data wydania:
2017-03-27
Data 1. wyd. pol.:
2017-03-27
Liczba stron:
128
Czas czytania
2 godz. 8 min.
Język:
polski
ISBN:
9788379007172
Tagi:
pieczenie książki kucharskie ciasta serniki wytrawne serniki słodkie Renata Czelny-Kawa psychoskok
Średnia ocen

                9,2 9,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,2 / 10
12 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
774
772

Na półkach: , ,

Zawsze powtarzam to, co od dziecka wpajała mi babcia: kuchnia musi pachnieć, bo to serce domu i miejsce, w którym spędzamy większość czasu. Babcia już nie żyje, a ja trzymam się tej zasady od zawsze. Chociaż, jako dziecko czy nastolatka, nie przywiązywałam do tego uwagi, słowa te doskonale zapamiętałam, bo w pracach kuchennych pomagałam nie tylko babci, ale też mamie. I to właśnie mama nauczyła mnie piec sernik tradycyjny, taki nasz, borowiacki. Chociaż każda gospodyni ma swój przepis, moja mama od lat piekła i piecze ciągle ten sam. Ja, nauczyłam się jeszcze dwóch innych serników - z serków homogenizowanych, pieczony, przepis podobny do tradycyjnego, też na spodzie, z rodzynkami oraz gotowanego z twarogu, na spodzie z herbatników. A, jako fanka sernikowego szaleństwa marzy mi się, by nauczyć się robić paschę. Nie, jako przepis stosowany tylko przy okazji świąt, ale takiego na każdą okazję.

Oko przyciągają również nieszablonowe zdjęcia wypieków, autorstwa Renaty Czelny – Kawy. Nie wszyscy specjalizują się w fotografii kulinarnej, trzeba mieć do tego celu też odpowiedni sprzęt. Tutaj po prostu to wszystko aż się do nas uśmiecha i zachęca do tworzenia. Ja piekę sernik na spodzie. Tradycyjny, z rodzynkami. Po zapoznaniu się niniejszą pozycją, nie omieszkam sobie odmówić wykonania kilku. Kusi mnie sernik cytrusowy, chociażby ze względu na to, że uwielbiam cytrusy. Poza tym, wykonanie nie jest takie praco i czasochłonne. Święta Wielkanocne za pasem jest okazja pomyśleć nad czymś, co zaskoczyłoby domowników.

Całość na:
http://nietypowerecenzje.blogspot.com/2017/03/recenzja-przedpremierowa-serniki-sodkie.html

Zawsze powtarzam to, co od dziecka wpajała mi babcia: kuchnia musi pachnieć, bo to serce domu i miejsce, w którym spędzamy większość czasu. Babcia już nie żyje, a ja trzymam się tej zasady od zawsze. Chociaż, jako dziecko czy nastolatka, nie przywiązywałam do tego uwagi, słowa te doskonale zapamiętałam, bo w pracach kuchennych pomagałam nie tylko babci, ale też mamie. I to...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    14
  • Chcę przeczytać
    6
  • Posiadam
    4
  • Ulubione
    3
  • Staruszkowie
    1
  • HAL
    1
  • Wspomnienia
    1
  • Papier
    1
  • Kulinaria
    1
  • Kucharskie /dietetyka
    1

Cytaty

Więcej
Renata Czelny-Kawa Serniki słodkie i wytrawne Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także