Wino i jedzenie

Tłumaczenie: Ewa Rybak
Wydawnictwo: Magazyn Wino
7,5 (2 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Perfect Pairings: A Master Sommelier's Practical Advice for Partnering Wine with Food
data wydania
ISBN
9788361241010
liczba stron
292
język
polski
dodał
kebby

„Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z dwunastu głównych odmian winorośli, win musujących oraz deserowych. To także przewodnik po potrawach, dzięki którym można podkreślić wyjątkowy charakter każdego wina. Niezależnie od tego, czy mamy do czynienia z ziemistym, skalistym chardonnay, czy raczej z winem bardzo soczystym, pełnym tropikalnego owocu i nut dębowych, Evan Goldstein pokazuje,...

„Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z dwunastu głównych odmian winorośli, win musujących oraz deserowych. To także przewodnik po potrawach, dzięki którym można podkreślić wyjątkowy charakter każdego wina. Niezależnie od tego, czy mamy do czynienia z ziemistym, skalistym chardonnay, czy raczej z winem bardzo soczystym, pełnym tropikalnego owocu i nut dębowych, Evan Goldstein pokazuje, jak dobrać potrawę, która uczyni wino prawdziwą gwiazdą stołu. Jego proste, ale i metodyczne podejście do tej trudnej tematyki sprawia, że książka jest przydatna dla wszystkich Czytelników – zarówno profesjonalistów, jak i amatorów.

 

źródło opisu: http://www.wina.pl/akcesoria/1502-wino-i-jedzenie-...(?)

źródło okładki: http://www.wina.pl/akcesoria/1502-wino-i-jedzenie-...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 273
pffanka | 2016-09-07
Na półkach: Przeczytane

Zgrabny opis podstawowych gatunków wina, dobra dla osób wdrażających się w tematykę wina, jego aromatów, doboru odpowiedniego trunku do potraw oraz okazji do jego spożywania.
Książka zawiera również kilka ciekawych przepisów na niecodziennie dania. Polecam!

książek: 185
kebby | 2016-03-02
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Wino, Kuchnia

Jeśli szukasz pozycji traktującej o parowaniu wina z jedzeniem to będzie dobry wybór. Oprócz krótkich podstaw autor opisuje poszczególne szczepy, ich charakterystykę, przykłady win i parowania z konkretną paletą smaków. Oczywiście są też konkretne przepisy kulinarne z dopasowanymi winami (także tymi dostępnymi w Polsce).

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd