Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy

Tłumaczenie: Aleksandra Kamińska
Wydawnictwo: Znak Literanova
6,05 (78 ocen i 37 opinii) Zobacz oceny
10
3
9
3
8
7
7
12
6
25
5
17
4
7
3
4
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324027507
liczba stron
240
słowa kluczowe
jedzenie, dieta
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej? Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości? Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć...

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a
kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?





Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może
sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?





Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę – i
odwrotnie?





Leanne Cooper wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu dietetyki i
psychologii, by wyjaśnić wiele zjawisk, które powodują, że jemy to, co
jemy.





Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które
sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie
musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też
wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i
nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 3
Paweł Sujecki | 2016-02-21
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 01 grudnia 2015

"Jedz inaczej. Dlaczego jemy, to co jemy" - Leanne Cooper, wydana przez : Wydawnictwo Znak Literanova
Miał to być typowy poradnik i tu miła niespodzianka, poradnik tak, ale całkowicie inny ...
Pewnego dnia postanowiłem przeczytać książkę na temat filozofii jedzenia.
Zapowiadała się tak jak inne poradniki oderwane od polskiej rzeczywistości. Na naszym rynku jest wiele takich książek.
Jednak z każdą następną przeczytaną stroną, moje pierwsze wrażenie zmieniało się na korzyść tej właśnie publikacji.
Jest to jedna z najlepszych książek jakie czytałem w ostatnich latach na temat filozofii jedzenia, podoba mi się, że są tu dokładnie wytłumaczone nawyki żywieniowe i podane sposoby by je zmienić, aby nasze życie polegało na jedzeniu z przyjemnością bez popełniania błędów cywilizacyjnych.
W książce dokładnie opisane są przykłady w jaki sposób zmienić swoje życie - bez stosowania diet i ograniczeń.
Osoba wchodząca w świat świadomego jedzenia nie jest od razu wrzucana na głęboką wodę jak to robią zazwyczaj dostępne na rynku poradniku o żywieniu.
W tej publikacji jest wszystko od początku tak jak powinno być, każdy znajdzie coś dla siebie lub utrwali już znane zagadnienia, więc polecam i tym niewprawionym i "wyjadaczom" żywieniowym.
Informacje jakie tutaj znajdziemy to :
• - jak zrobić listę zakupów
• - jak robić zakupy w małym i dużym sklepie
• - jak uniknąć chwytów marketingowych
• - jak przygotowywać posiłki ( ilość i jakość )
• - kiedy jeść i co jeść (słuchać swojego organizmu)
• - jak przyprawiać i po co przyprawiać
• - jak czytać etykiety umieszczane na produktach
• - przykładowe treningi ( jak zmienić swoje przyzwyczajenia i pozbyć się blokad)
Gratulacje dla wydawnictwa za podjęcie ryzyka wydania książki.
Dziękuję Wydawnictwu Znak Literanova za tą tak bardzo przydatną publikację (wszystko w jednym miejscu).

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pierwszy Dotyk Ognia

Romans, intrygi, akcja - wszystko sprawnie skrojone. A tematyka wampirów w ciekawy sposób przedstawiona. Polecam

zgłoś błąd zgłoś błąd