Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu

Okładka książki Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu
Szymon Kubicki Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie poradniki
320 str. 5 godz. 20 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Literackie
Data wydania:
2015-09-24
Data 1. wyd. pol.:
2015-09-24
Liczba stron:
320
Czas czytania
5 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788308060056
Średnia ocen

                7,6 7,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,6 / 10
29 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
604
602

Na półkach:

Dieta zazwyczaj kojarzy się z ograniczeniami z niej wynikającymi, odchudzaniem, czy eliminacją najbardziej smakowitych produktów. Tak jednak nie musi być i to właśnie stara się przekazać w swojej książce Szymon Kubicki. Przygotowywane przez niego potrawy są kolorowe, różnorodne i przede wszystkim zdrowe. Przekonajcie się o tym sami sięgając po tę publikację.

Szymon Kubicki jest z wykształcenia prawnikiem, chociaż pracuje jako redaktor muzyczny. W wolnych chwilach zajmuje się swoją pasją, czyli gotowaniem i prowadzeniem serwisu internetowego www.facetikuchnia.com.pl. Teraz macie możliwość poznania jego pierwszej książki, w której prezentuje pełen wachlarz przepisów na dania bez glutenu.

Gluten to białko roślinne znajdujące się w ziarnach między innymi pszenicy, żyta, jęczmienia. Niektórzy rezygnują z niego z powodu choroby zwanej celiakią lub alergii, inni natomiast dlatego, że chcą odżywiać się zdrowiej. Ta książka jest dla wszystkich tych osób, ale także pozostałych, którzy chcieliby wypróbować takiej metody odżywiania.

Książkę rozpoczyna wstęp, w którym autor wyjaśnia, czemu może służyć lektura oraz przybliża informacje na temat glutenu, zasad zrównoważonego komponowanych posiłków oraz swoich przemyśleń na ten temat. Zachęca to do dalszej części, w której znajdziecie wiele ciekawych przepisów o różnorodnych smakach i kolorach. W publikacji zawartych jest aż 130 przepisów właściwie na każdą porę i dla każdego. Podział książki jest jednak nieco inny i uzależniony od grup produktów, z których składają się dania. W ten sposób powstało 20 rozdziałów. Bazę większości przepisów stanowią owoce i warzywa, które zdaniem autora powinny być włączane do codziennych posiłków nie, jako dodatek, ale podstawowe składniki. Oczywiście występują także mięsa i ryby, sery a nawet czekolada. Dla każdego coś innego, wedle gustu.

Każdy przepis rozpoczyna swoiste wprowadzenie zawierające różne informacje. Czasem dotyczą jego pochodzenia, innym razem są to informacje o wartościach poszczególnych jego składników czy też najlepszej metody wydobywania smaku z niektórych z nich. Poniżej znajduje się spis składników i ilość porcji, na które są przewidziane oraz sposób wykonania przedstawiony z dużą dokładnością. Myślę, że zgodnie z tą instrukcją każdy da radę wykonać prezentowaną potrawę. Przepisy zostały uzupełnione pięknymi zdjęciami obrazującymi efekt końcowy. Już same fotografie sprawiły, że zrobiłam się głodna i dlatego też na początek postanowiłam wypróbować kilka z nich.

Nie każde połączenie smaków przypadnie wam do gustu, ale myślę, że rozpiętość i różnorodność przepisów i składników jest tak duża, że każdy znajdzie coś dla siebie, by chociażby urozmaicić codzienny, tradycyjny jadłospis.

„Facet i kuchnia” to ciekawa, wypełniona smakami, aromatami i pięknymi zdjęciami publikacja mogąca stanowić kopalnię pomysłów na zdrowe i smaczne dania. Książka może okazać się bardzo przydatna dla osób, które zmuszone są do wyeliminowania glutenu z codziennych posiłków, ale także dla wszystkich tych, którzy chcą spróbować czegoś innego i zmienić bądź urozmaicić swój sposób odżywiania.

http://ksiazki-moj-maly-swiat.blog.pl/2015/09/08/facet-i-kuchnia-smacznie-kreatywnie-i-bez-glutenu-szymon-kubicki/

Dieta zazwyczaj kojarzy się z ograniczeniami z niej wynikającymi, odchudzaniem, czy eliminacją najbardziej smakowitych produktów. Tak jednak nie musi być i to właśnie stara się przekazać w swojej książce Szymon Kubicki. Przygotowywane przez niego potrawy są kolorowe, różnorodne i przede wszystkim zdrowe. Przekonajcie się o tym sami sięgając po tę publikację.

Szymon Kubicki...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    55
  • Przeczytane
    35
  • Posiadam
    13
  • Chcę w prezencie
    10
  • Kulinaria
    3
  • Kucharskie
    3
  • Teraz czytam
    3
  • Kuchnia
    2
  • 2015
    2
  • Kulinarne
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu


Podobne książki

Przeczytaj także