Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Okładka książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek Wydawnictwo: Dwie Siostry kulinaria, przepisy kulinarne
344 str. 5 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Dwie Siostry
Data wydania:
2014-11-12
Data 1. wyd. pol.:
2014-11-12
Liczba stron:
344
Czas czytania
5 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788363696184
Tagi:
weganizm wegetarianizm przepisy roślinne
Średnia ocen

                8,2 8,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Pismo. Magazyn opinii, nr 6 (30) / czerwiec 2020 Marek Bieńczyk, Sylwia Chutnik, Marta Dymek, Dexter Filkins, Mikołaj Janik, Zuzanna Kowalczyk, Małgorzata Lebda, Bolesław Leśmian, Karolina Lewestam, Andrea Lundgren, Kadia Mołodowska, Magdalena Nowicka-Franczak, Adam Robiński, Tomasz Różycki, Marta Rybicka, Bartek Sabela, Dionisios Sturis, Piotr Tarczyński, Marcin Wicha
Ocena 7,3
Pismo. Magazyn... Marek Bieńczyk, Syl...
Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Wszystkie rośliny duże i małe



700 229 7

Oceny

Średnia ocen
8,2 / 10
698 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
504
133

Na półkach: ,

Opiniowanie książki kucharskiej to zupełnie co innego, niż recenzja literatury pięknej. Przecież bierze się pod uwagę zupełnie inne kryteria. Choćby to, że w tzw literaturze użytkowej liczy się przede wszystkim zawartość merytoryczna. O tej książce mogę szczerze powiedzieć, że jest atrakcyjna pod wieloma względami.
Po pierwsze została napisana przez autorkę bloga kulinarnego, który otrzymał tytuł BLOGA ROKU 2013 w kategorii blogów kulinarnych. Prezentuje najbardziej popularne przepisy, sprawdzone i opiniowane wielokrotnie przez czytelników. Propaguje zdrową kuchnię, a przepisy często przywiezione zostały przez autorkę z zagranicznych wojaży. Tych dalszych i bliższych, na przykład z Ukrainy. Każdy receptura opatrzona jest indywidualnym komentarzem, a to jakimś wspomnieniem, a to historyjką na temat źródła przepisu.
A przy tym książka jest naprawdę atrakcyjnie wydana i świetnie zilustrowana.
To, że przepisy są w 100% roślinne, nie oznacza, że są adresowane do wegan i wegetarian. Są tak smakowite, że z pewnością przypadną do gustu również mięsożercom.
Swego rodzaju fenomenem jest również to, że w czasach powszechnej dostępności przepisów w internecie, mnóstwo ludzi kupiło tę książkę by ją MIEĆ, po prostu. A przecież wystarczyłoby wejść na bloga o tym samym tytule, lub tysiące podobnych.
Polecam wszystkim lubiącym dobrą kuchnię, przywiązującym wagę do zdrowego stylu życia, lubiącym eksperymentować w kuchni i poszukującym nowych smaków.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz zdarzyło mi się, że już w pierwszym tygodniu od zakupu książki przetestowałam kilka przepisów i wciąż szukam w niej inspiracji.

Opiniowanie książki kucharskiej to zupełnie co innego, niż recenzja literatury pięknej. Przecież bierze się pod uwagę zupełnie inne kryteria. Choćby to, że w tzw literaturze użytkowej liczy się przede wszystkim zawartość merytoryczna. O tej książce mogę szczerze powiedzieć, że jest atrakcyjna pod wieloma względami.
Po pierwsze została napisana przez autorkę bloga...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    918
  • Chcę przeczytać
    850
  • Posiadam
    487
  • Chcę w prezencie
    105
  • Ulubione
    58
  • Teraz czytam
    41
  • Kulinarne
    31
  • Kulinaria
    24
  • Kuchnia
    19
  • 2018
    11

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan


Podobne książki

Przeczytaj także