rozwiń zwiń

Etyka a to, co jemy

Okładka książki Etyka a to, co jemy
Peter Singer Wydawnictwo: Czarna Owca zdrowie, medycyna
472 str. 7 godz. 52 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Czarna Owca
Data wydania:
2012-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2012-01-01
Liczba stron:
472
Czas czytania
7 godz. 52 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-7554-394-0
Tagi:
Zdrowie medycyna filozofia życienia
Średnia ocen

                7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
54 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
474
106

Na półkach:

Autor nie do końca rozumie chyba zagadnienie etyki i rożne jej rodzaje. Natomiast sama pozycja dostaje tak niską ocenę, bo zbudowano mi podczas rekomendacji obraz przygotowywania żywości. Oczywiście to, że ryby we fiordach mają wlewaną rtęć żeby zneutralizować fekalia (kto nie wie o czym mówię, niech założy akwarium i nie sprząta dnia). Oczywiście zwierzęta jedzą pasze z gmo, są z antybiotykami, modyfikuje się je itp.
Jednak ja liczyłem na krytykę korporacji, które sprzedają nam produkty w zasadzie nie nadające się do spożycia. Żółty ser nie ma nic wspólnego z serem, nawet mleko to nie mleko tylko proszki. W kiełbasach jest po 7-40% mięsa, pomijając jakość mięsa. Jabłek nie ruszają nawet robale. Zresztą w tych wielkich ślicznych owocach jest dziś ok 5 g witamy, kiedy w tych starych małych robaczywych polskich było ok 50...
Wszędzie są produkty tzw. BIO. Co też jest doskonałą manipulacją...
Bardzo mierna pozycja, dla ludzi wierzących, że genetycznie modyfikowana soja i kukurydza od korporacji jest etyczna.

Autor nie do końca rozumie chyba zagadnienie etyki i rożne jej rodzaje. Natomiast sama pozycja dostaje tak niską ocenę, bo zbudowano mi podczas rekomendacji obraz przygotowywania żywości. Oczywiście to, że ryby we fiordach mają wlewaną rtęć żeby zneutralizować fekalia (kto nie wie o czym mówię, niech założy akwarium i nie sprząta dnia). Oczywiście zwierzęta jedzą pasze z...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    338
  • Przeczytane
    82
  • Posiadam
    34
  • Teraz czytam
    8
  • Wege
    3
  • Filozofia
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Filozofia/Etyka
    2
  • Zwierzęta
    2
  • Ulubione
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Etyka a to, co jemy


Podobne książki

Przeczytaj także