rozwiń zwiń

O, kuchnia!

Okładka książki O, kuchnia!
Anthony Bourdain Wydawnictwo: W.A.B. Cykl: Kill Grill (tom 3) reportaż
400 str. 6 godz. 40 min.
Kategoria:
reportaż
Cykl:
Kill Grill (tom 3)
Tytuł oryginału:
Medium Raw. A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook
Wydawnictwo:
W.A.B.
Data wydania:
2012-03-21
Data 1. wyd. pol.:
2012-03-21
Liczba stron:
400
Czas czytania
6 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377476635
Tłumacz:
Wioletta Lamot
Tagi:
kuchnia
Średnia ocen

                6,8 6,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Dookoła świata. Niepokorny przewodnik kulinarny Anthony Bourdain, Laurie Woolever
Ocena 4,8
Dookoła świata... Anthony Bourdain, L...
Okładka książki Dorwać Jiro! Anthony Bourdain, Langdon Foss, Joel Rose, José Villarrubia
Ocena 6,0
Dorwać Jiro! Anthony Bourdain, L...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,8 / 10
80 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
384
217

Na półkach:

Pierwsza część to autobiografia, druga zapiski z telewizyjnych odcinków, a trzecia....to coś w rodzaju spowiedzi autora i niestety za bardzo pokuty dla czytelnika. O ile niektórzy narzekali,że w 2 części za dużo jest opisów i wątków z N.Y., to tutaj praktycznie jest tylko to. Anthony stara się nam przekazać dlaczego stał się tym kim jest: dawnym operatorem patelni, który zmienił się w smakosza (wg. niego bardziej hedonistycznym łakomczuchem). Poznajemy jego fascynację "żarciem" poprzez pryzmat wszystkich możliwych gwiazd kulinarnych i szefów kuchni (większości w ogóle nam nieznanych)-co u którego i kiedy jadł i dlaczego on to lubi/nie lubi w odróżnieniu od innych, którzy się tym zachwycają/nie zachwycają i dlaczego to jest super , a tamto już nie. Pozycja wyjątkowo dla fascynatów opisów jedzenia, bo nawet sam Anthony pozostaje w cieniu góry wylizanych talerzy w tej książce.

Pierwsza część to autobiografia, druga zapiski z telewizyjnych odcinków, a trzecia....to coś w rodzaju spowiedzi autora i niestety za bardzo pokuty dla czytelnika. O ile niektórzy narzekali,że w 2 części za dużo jest opisów i wątków z N.Y., to tutaj praktycznie jest tylko to. Anthony stara się nam przekazać dlaczego stał się tym kim jest: dawnym operatorem patelni, który...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    117
  • Przeczytane
    105
  • Posiadam
    46
  • Chcę w prezencie
    8
  • Teraz czytam
    6
  • 2012
    4
  • Empik audio fakt
    1
  • 2013
    1
  • Przemyślane
    1
  • Ebook
    1

Cytaty

Więcej
Anthony Bourdain O, kuchnia! Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także