Musaka pod Akropolem. Kuchnia grecka
Wydawnictwo: Watra Seria: Kuchnie Różnych Narodów [Watra] kulinaria, przepisy kulinarne
160 str. 2 godz. 40 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Kuchnie Różnych Narodów [Watra]
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1984-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1984-01-01
- Liczba stron:
- 160
- Czas czytania
- 2 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 832250084X
- Tagi:
- Grecja kuchnia grecka musaka gyros sałatka grecka
Kolejna książka duetu podróżników i autorów przewodników, Janiny Pałęckiej i Oskara Sobańskiego. Tym razem poznajemy tajniki kuchni greckiej.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 11
- 11
- 8
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jedna z tych książek, przy których czytaniu, zwykły chleb ze masłem smakuje jak najwykwintniejsze danie. Zapomina się przy niej o tym co się je i gdzie się jest, rozkoszowując opisami potraw i samymi przygodami autorów. Dla mnie była to pierwsza książka z serii "Kuchnie świata" i złapałem po niej bakcyla zarówno do gotowania jak i do wszystkich książek z tej serii.
Ta niewielka w sumie książeczka (format kieszonkowy - podłużny) podzielona jest na dwie części - pierwsza część to opisy podróży kulinarno-krajoznawczych autorów a druga to przepisy na dania kuchni greckiej opatrzone krótkimi wstępami. Brak jest tu fotografii potraw (a dokładnie to nie ma tu żadnych fotografii) i co jest sporym utrudnieniem przy korzystaniu z książki podczas przygotowywania potraw to fakt, iż jest ona klejona i dość łatwo mogą wypaść kartki.
Jedna z tych książek, przy których czytaniu, zwykły chleb ze masłem smakuje jak najwykwintniejsze danie. Zapomina się przy niej o tym co się je i gdzie się jest, rozkoszowując opisami potraw i samymi przygodami autorów. Dla mnie była to pierwsza książka z serii "Kuchnie świata" i złapałem po niej bakcyla zarówno do gotowania jak i do wszystkich książek z tej serii.
więcej Pokaż mimo toTa...
Bardzo interesująca - wcale nie koncentruje się na przepisach [przynajmniej w części pierwszej, złożonej z lekkich reportaży], ale niejako od kuchni [sic!] stara się nas wprowadzić w postantyczną historię i kulturę tego barwnego kraju, którego obywatele mówią o sobie, iż coś takiego jak kuchnia grecka... W ogóle nie istnieje.
Bardzo interesująca - wcale nie koncentruje się na przepisach [przynajmniej w części pierwszej, złożonej z lekkich reportaży], ale niejako od kuchni [sic!] stara się nas wprowadzić w postantyczną historię i kulturę tego barwnego kraju, którego obywatele mówią o sobie, iż coś takiego jak kuchnia grecka... W ogóle nie istnieje.
Pokaż mimo to