pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!
Apetyczna panna Dahl
„Apetyczna panna Dahl”, Sophie Dahl, to wspaniała książka kucharska, zawierająca 100 prostych i niskokalorycznych przepisów. Sophie karierę zaczynała jako modelka, która nosząc rozmiar 42 współpracowa... „Apetyczna panna Dahl”, Sophie Dahl, to wspaniała książka kucharska, zawierająca 100 prostych i niskokalorycznych przepisów. Sophie karierę zaczynała jako modelka, która nosząc rozmiar 42 współpracowała z największymi kreatorami mody, a jej zdjęcie, promujące perfumy Opium przeszło do historii. Autorka jest wnuczką słynnego brytyjskiego bajkopisarza Roalda Dahl’a, autora m.in.: „Charlie i fabryka czekolady”. Program Sophie Dahl pod tym samym tytułem cieszy się ogromną popularnością w kuchnia.tv. Jamie Oliver opisał książkę słowami „Czysta rozkosz!”. Trudno się z nim nie zgodzić. pokaż więcej.
źródło opisu: Wydawnictwo Filo, 2011
źródło okładki: http://www.filo.com.pl
Moja Biblioteczka
Gdzie kupić?
Opinie znajomych
Dyskusje o książce
Opinie czytelników
Nigello Lawson strzeż się!!!Panna Sophie Dhal w natarciu. Gotować uwielbiam od zawsze, ale Sophie Dhal kocha to i widać to w tej książce. Ci którzy ją zakupią na pewno się nie zawiodą, a sama książka jest idealnym prezentem, na imieniny, urodziny czy święta. Są tu przepisy podzielone na pory roku, a te podzielone są na śniadania, obiady i kolacje. Jest tu wiele nowych pomysłów jak i wiele znanych, ale nieco zmodyfikowanych. Kiedy sięgam po ta książkę nie mogę doczekać się efektu końcowego gotowania, a książka dodatkowo wzbogacona jest o ciekawe historie i anegdoty autorki. REWELACJA polecam każdemu miłośnikowi gotowania i zupełnym laikom :)
Niezwykle apetyczna okładka, przywodzi na myśl cupcakes- popularne kolorowe babeczki,ma się ochotę za nią natychmiast zabrać. Co też niezwłocznie uczyniłam i, idąc tropem kulinarnego porównania, pozostałam z niedosytem i z o ochotą na więcej.
Wracając do sedna, strona graficzna książki piękna i wysmakowana, widać odpowiedzialny za nią sztab ludzi, zaś sama historia,choć miło opowiedziana, dosyć banalna.Zamieszczonych przepisów jeszcze nie wypróbowałam, więc nie mogę ich ocenić
Apetyczna i przepyszna ...
"Odkryłam radość gotowania i radość częstowania jedzeniem tych, których się kocha. To jedna z najczystszych przyjemności ..."
Ja też ...
Baaaaaaaaardzo dużo zakładek wystaje mi z tej książki. Panna Dahl piękna, dowcipna i apetyczna!
rewelacyjna! Autorka jest zwolenniczką diety pescowegetariańskiej. Pozycja bardzo przydatna dla wegetarian i "pół wegetarian".

Albertus
Selkar