Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia kanibala czyli 22 potrawy z człowieka

Wydawnictwo: Replika
2,25 (4 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
2
2
1
1
1
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-60383-37-7
liczba stron
48
słowa kluczowe
kanibalizm, kanibal
język
polski
dodała
Eli

Jedyna na rynku, bogato ilustrowana książka kucharska dla nie ortodoksyjnego smakosza. Już nigdy nie zaskoczy cię niespodziewana wizyta teściów, krewnych i przyjaciół, kiedy w lodówce tylko półtusza z listonosza. Otwórz się na magiczny świat kuchni kanibala i zajadaj, aż ci się będą uszy trzęsły. Pełna czarnego humoru i makabry książka, idealny prezent dla przyjaciół z poczuciem humoru. il....

Jedyna na rynku, bogato ilustrowana książka kucharska dla nie ortodoksyjnego smakosza.
Już nigdy nie zaskoczy cię niespodziewana wizyta teściów, krewnych i przyjaciół, kiedy w lodówce tylko półtusza z listonosza. Otwórz się na magiczny świat kuchni kanibala i zajadaj, aż ci się będą uszy trzęsły. Pełna czarnego humoru i makabry książka, idealny prezent dla przyjaciół z poczuciem humoru.

il. Kinga Kałużna

 

źródło opisu: Wydawnictwo Replika, 2009

źródło okładki: http://www.replika.eu

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2237
Jagoda | 2011-09-28
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 2009 rok

Nie bardzo wiem, po co ta książka powstała. Uwagi na początku, by nie próbować nawet zabierać się za wykonanie dań tu opisanych o tyle bez sensu, że większość z tych przepisów jest fizycznie niemożliwa do wykonania. Owszem, nie spodziewałam się książki kucharskiej, ale miałam nadzieję na coś z jajem, na coś, co bardzo sobie cenię czyli czarny humor. Podejrzewam, że autorom też chodziło o pozycję z gatunku czarnego humoru, jednak "czarne" reprezentują tu tylko dwa przepisy: przepis na murzynka palce lizać i na czerninę z piętką z chrupiącą skórką. Humoru w książce nie znalazłam w ogóle, ale może był to humor z gatunku tych nieuchwytnych. Jedyną zaletą "Kuchni kanibala" jest piękne wydanie: sztywna okładka, dobry papier, kolorowe zdjęcia. Choć i tu nie jestem pewna, czy można zaliczyć to do zalet, bo czy przerost formy nad treścią to rzeczywiście zaleta?

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Berlin, późne lato

Dla mnie arcydzieło. Bardzo smutne arcydzielo ale warto przeczytac... O wojnie, o uczuciach, o ucieczce, o człowieczeństwie o trudnych czasach. Moja u...

zgłoś błąd zgłoś błąd