Kuchnia regionów

Okładka książki Kuchnia regionów
Łukasz Konik Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników kulinaria, przepisy kulinarne
288 str. 4 godz. 48 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Data wydania:
2020-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2020-01-01
Liczba stron:
288
Czas czytania
4 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
9788374017411
Tagi:
Wrocławek
Średnia ocen

                10,0 10,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
10,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
757
756

Na półkach: , , , , ,

Jak już ostatnio zdążyliśmy zauważyć, że kuchnia polska nie ma przed nami tajemnic, chociaż dokonują, się wciąż to nowe zmiany nawet nie wiemy kiedy, ale może i dobrze, bo możemy odkrywać nowe i nieznane nam potrawy, ich smaki, a co najważniejsze ich zapach, z tym że niekoniecznie pamiętamy ich nazwy.

Czy tym razem tak się stanie, jeśli chodzi, o kuchnię regionalną na to pytanie należy udzielić odpowiedzi samemu, gdyż spotkamy się z różnymi wypowiedziami dotyczącymi z nazwami przyrządzanych dań pochodzących z kuchni regionalnej, a z czasem odtwarzanych na nowo?

Zanim zapoznałam się z książką Pana Łukasza Konika pt. ''Kuchnia regionów'' oglądałam programy kulinarne z jego udziałem, w których nie tylko potrafi w ciekawy sposób dobrać słowa, ale ma w sobie to coś pozytywnego i energicznego, że obserwuje się jego poczynania kulinarne z należytą mu uwagą.

Odwaga, serce, uśmiech, pozytywne nastawienie, próbowanie każdego z wykonanych dań to nie lada wyzwanie dla kucharza, który umie wnieść coś nowego i stanowi prawdziwą ucztę kulinarną dla smakosza kuchni regionalnej, o której warto rozmawiać i ją promować.

Warto podkreślić aspekt historyczny 16 województw i co jest w nich charakterystycznego zaprezentowanego umiejętnie przez autora pod względem kulinarnym.

Podoba mi się to, że jeśli w zamieszczonym przepisie jest podany składnik, którego ja nie znam, z nazwy to autor wyjaśnia w sposobie przyrządzenia, do czego on służy i kiedy go można dodać do dania pod koniec, w trakcie lub na sam początek.

Zaprezentowane zdjęcia regionalnych potraw będą stanowiły doskonałą zachętę, aby je wykonać, a następnie je zasmakować.

Elementem, na który warto, zwrócić jest, uwagę w tej książce jest to, że została ona przetłumaczona na język angielski, a jak wiadomo, kuchnia regionalna powinna być znana poza granicami, a jej smakiem powinni zachwycać się ci, którzy nie poznali jego walorów do tej pory.

Książka ta została wydana estetycznie pod każdym możliwym względem.

Pan Łukasz Konik to przykład cierpliwego nauczyciela, przyjaciela, a przede wszystkim podróżnika lubiącego praktykować w kuchni regionalnej, a czytelnikom ofiaruje, przepisy ufając im, że z pasją odtworzą, wykonując, dzielnie kulinarną misję, jaka została powierzona, że przyrządzą tak samo, jak w autorskim przepisie.

Wydawnictwu Duszpasterstwa Rolników dziękuje za podarowanie mi egzemplarzu książki Pana Łukasza Konika pt.'' Kuchnia regionów''.

Warto przeczytać tę książkę.

Jak już ostatnio zdążyliśmy zauważyć, że kuchnia polska nie ma przed nami tajemnic, chociaż dokonują, się wciąż to nowe zmiany nawet nie wiemy kiedy, ale może i dobrze, bo możemy odkrywać nowe i nieznane nam potrawy, ich smaki, a co najważniejsze ich zapach, z tym że niekoniecznie pamiętamy ich nazwy.

Czy tym razem tak się stanie, jeśli chodzi, o kuchnię regionalną na to...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Posiadam
    1
  • 2023
    1
  • #WyzwanieLC2023
    1
  • Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
    1
  • Przeczytane
    1
  • Podarowana książka do recenzji od Wydawnictwa
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia regionów


Podobne książki

Przeczytaj także