Kuchnia bezwzględna

Okładka książki Kuchnia bezwzględna
Joshua WeissmanPaweł Zatorski Wydawnictwo: Znak kulinaria, przepisy kulinarne
264 str. 4 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak
Data wydania:
2022-04-28
Data 1. wyd. pol.:
2022-04-28
Liczba stron:
264
Czas czytania
4 godz. 24 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324076543
Średnia ocen

                8,1 8,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,1 / 10
21 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
625
620

Na półkach: , , ,

Kiedy czytam, że w kuchni nie ma zasad, a przepisy zatytułowane są:  „marynowane cokolwiek ” lub „podstawowy bulion z czegokolwiek ”, to już wiem, że muszę tę książkę mieć u siebie, gdyż kocham dania z czegokolwiek. To tajemnica mojej kuchni, i powód dietetycznej klęski, bo gotuję z tego co jest, nigdy nie mam wszystkiego i zdecydowanie daleko mi do planowania menu. NIE MA ZASAD to dobra zasada, jest tylko jedno ALE.

Podstawą są podstawy i to trzeba mieć w jednym paluszku. Do gotowania potrzeba jest kuchenna intuicja i myślenie, bez tego żaden przepis nie zagwarantuje sukcesu.

Joshua Weissman namawia do przygotowywania w domu tych składowych jadłospisu, które zazwyczaj kupujemy gotowe. Zapewni to o wiele lepszą jakość podawanych dań i większą satysfakcję z samego procesu gotowania. Kiedy już nauczymy się tworzyć proste jedzenie, stworzenie czegoś bardziej skomplikowanego nie nastręczy problemu, bo jak twierdzi Joshua "jedzenie trzeba budować", najlepiej od samego początku.

Z tym młodym arcymistrzem kuchni zrobimy swoje marynaty, kiszonki, dżemy, masła, buliony, mozzarellę, ricottę i chleb <3 Ukłony za zdjęcia zakwasu dzień po dniu, dla zakwasowego nowicjusza jest to ogromnie pomocne, bo zakwas to niemal dzika istota, którą trudno okiełznać :)

Duży format książki, niezwykle apetyczne zdjęcia, dobrze rozpisane przepisy zachęcają do spędzenia większej ilości czasu w kuchni, przyrządzając na przykład ciasta z kurczakiem w maślanej polewie z miodem albo zwyczajne kluchy, chociaż te najlepiej robi Babcia <3 :)

IG @angelkubrick

Kiedy czytam, że w kuchni nie ma zasad, a przepisy zatytułowane są:  „marynowane cokolwiek ” lub „podstawowy bulion z czegokolwiek ”, to już wiem, że muszę tę książkę mieć u siebie, gdyż kocham dania z czegokolwiek. To tajemnica mojej kuchni, i powód dietetycznej klęski, bo gotuję z tego co jest, nigdy nie mam wszystkiego i zdecydowanie daleko mi do planowania menu. NIE MA...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    30
  • Przeczytane
    23
  • Posiadam
    7
  • 2022
    4
  • Teraz czytam
    3
  • Poradniki
    2
  • Kucharskie
    2
  • Egzemplarz recenzencki
    2
  • Wydawnictwo Znak
    2
  • Tematyka kulinarna, książki kucharskie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia bezwzględna


Podobne książki

Przeczytaj także