Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia

Okładka książki Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia
Jagna Niedzielska Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Pascal
Data wydania:
2019-01-16
Data 1. wyd. pol.:
2019-01-16
Język:
polski
ISBN:
9788381033367
Średnia ocen

                5,1 5,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,1 / 10
75 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
93
25

Na półkach:

Książka to tak naprawdę album, bo połowa to zdjęcia - ładne, dopracowane, ale w końcu kupiłam książkę kucharską!

W sumie fajne jest to że pierwsza część książki zawiera wprowadzenie do idei 'zero waste'. Ale tak naprawdę nikt, kto został wychowany przez typowe gospodarne i oszczędne polskie mamy/babcie nie znajdzie nic nowego. Bo są tam porady typu: gdy coś nam zostało z obiadu można to zamrozić albo suche bułki można zetrzeć na tarce i wykorzystać jako panierkę.

Przepisy też nie pokazały mi nic nowego, albo poprostu nie pasują do mojego stylu życia i zakupów. Nigdy w mojej kuchni nie mam problemu z nadmiarem suchej chałki żebym musiała z tego robić shake (serio? samo wyobrażenie rozmoczonej bulki w pół-plynnej konsystencji wydaje mi sie obrzydniwe). Nie będę także zagęszczać zup chlebem jak radzi autorka, bo kupuje go w rozsądnych ilościach i sie nie marnuje . Także nie borykam się z nadpopulacją obeschniętych croissantow i nie muszę robić z nich tostów z solonym karmelem.

Podsumowując książkę "przelecialam" szybko i niestety nie dowiedzialam sie nic nowego. Przepisy nie są odkrywcze, a już absolutnie nie łączą idei "zero waste" ze zdrowym odżywianiem.

Książka to tak naprawdę album, bo połowa to zdjęcia - ładne, dopracowane, ale w końcu kupiłam książkę kucharską!

W sumie fajne jest to że pierwsza część książki zawiera wprowadzenie do idei 'zero waste'. Ale tak naprawdę nikt, kto został wychowany przez typowe gospodarne i oszczędne polskie mamy/babcie nie znajdzie nic nowego. Bo są tam porady typu: gdy coś nam zostało z...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    96
  • Chcę przeczytać
    82
  • 2019
    9
  • 2020
    8
  • Posiadam
    6
  • 2020
    6
  • Legimi
    4
  • E-book
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Kulinarne
    3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia


Podobne książki

Przeczytaj także