Każdy może gotować

Okładka książki Każdy może gotować Jamie Oliver
Okładka książki Każdy może gotować
Jamie Oliver Wydawnictwo: Insignis kulinaria, przepisy kulinarne
360 str. 6 godz. 0 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Jamie's Ministry of Food
Wydawnictwo:
Insignis
Data wydania:
2010-10-20
Data 1. wyd. pol.:
2010-10-20
Liczba stron:
360
Czas czytania
6 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-61428-21-3
Tłumacz:
Katarzyna Rojek
Tagi:
gotowanie jedzenie zdrowie
Średnia ocen

7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
167 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
34
28

Na półkach:

Świetna książka dla początkujących kuchcików

Świetna książka dla początkujących kuchcików

Pokaż mimo to

avatar
772
520

Na półkach:

Uwaga spojler.
To boczek. To wędzony boczek sprawił, że spaghetti bolognese z dania szybkiego stało się daniem wybitnym (ale wciąż szybkim).

Uwaga spojler.
To boczek. To wędzony boczek sprawił, że spaghetti bolognese z dania szybkiego stało się daniem wybitnym (ale wciąż szybkim).

Pokaż mimo to

avatar
296
178

Na półkach: , ,

Super książka dla każdego amatora gotowania prostych, niedrogich i supersmacznych dań :}

Super książka dla każdego amatora gotowania prostych, niedrogich i supersmacznych dań :}

Pokaż mimo to

avatar
128
80

Na półkach: ,

Świetne przepisy, łatwo opisane, dobrze wytłumaczone. Nie jedną rzecz ugotowałem, usmażyłem, przygotowałem i byłem zadowolony!

Świetne przepisy, łatwo opisane, dobrze wytłumaczone. Nie jedną rzecz ugotowałem, usmażyłem, przygotowałem i byłem zadowolony!

Pokaż mimo to

avatar
126
61

Na półkach: ,

Fajne przepisy. Wszystko wyszło smaczne ^^

Fajne przepisy. Wszystko wyszło smaczne ^^

Pokaż mimo to

avatar
248
63

Na półkach: ,

Bardzo ciekawe i inspirujące przepisy. Idealna książka na prezent! Kuchnia z różnych zakątków świata, na różne pory roku i dnia. Będzie pasowała każdemu, kto chociaż trochę lubi pokombinować w kuchni.

Bardzo ciekawe i inspirujące przepisy. Idealna książka na prezent! Kuchnia z różnych zakątków świata, na różne pory roku i dnia. Będzie pasowała każdemu, kto chociaż trochę lubi pokombinować w kuchni.

Pokaż mimo to

avatar
548
397

Na półkach: ,

I znowu to samo. Garść fajnych przepisów. I tyle. Cały czas ta sama kuchnia. Prosta, z nutką dekadencji. Skrojona pod brytola średniej klasy. Ale bez żenady.

I znowu to samo. Garść fajnych przepisów. I tyle. Cały czas ta sama kuchnia. Prosta, z nutką dekadencji. Skrojona pod brytola średniej klasy. Ale bez żenady.

Pokaż mimo to

avatar
172
46

Na półkach:

Ach Jamie, Jamie strażnik zdrowego i domowego jedzenia! W książce tej każdy znajdzie coś dla siebie, pyszna wieprzowina słodko-kwaśna lub pieczeń z mięsa mielonego? Tak! U Jamie'ego takie przepisy są i przygotowanie takiego dania to czysta poezja. Sałatki,które proponuje autor to finezja i spory zastrzyk zdrowia! Polecam!

Ach Jamie, Jamie strażnik zdrowego i domowego jedzenia! W książce tej każdy znajdzie coś dla siebie, pyszna wieprzowina słodko-kwaśna lub pieczeń z mięsa mielonego? Tak! U Jamie'ego takie przepisy są i przygotowanie takiego dania to czysta poezja. Sałatki,które proponuje autor to finezja i spory zastrzyk zdrowia! Polecam!

Pokaż mimo to

avatar
190
37

Na półkach: , ,

Wspaniała książka dla wszystkich miłośników gotowania a także dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią. Przepisy nie są zbyt trudne, są dostosowane do osób o różnych umiejętnościach gotowania. Produkty wykorzystywane przez Autora do gotowania są w większości dostępne w Polsce, lub można znaleźć ich zamienniki. Piękne zdjęcia sprawiają, że od razu chce się zacząć gotować a komentarz przy każdym daniu sprawia,że nie jest to wyłącznie zbiór przepisów, ale również cenne rady doświadczonego kucharza.

Sama idea "przekaż dalej" czyli nasze zobowiązanie do nauczenia się chociaż po jednym przepisie z każdego rozdziału książki a następnie przekazanie go dalej, naszym znajomym czy rodzinie, sprawia, że gotowanie może zamieć się w przyjemność i powoli może przekonać się do kuchni domowej, a nie tylko jedzenia "na mieście".

Podsumowując, "Każdy może gotować" to jedna z lepszych książek kucharskich, dobrych dla każdego. Jest wydana bardzo estetycznie, przepisy są ciekawe a większość z nich nie wymaga długich godzin przesiadywania w kuchni. Miłym dodatkiem są również przepisy na proste desery, które będą zaskoczeniem dla naszych gości. Polecam!

Wspaniała książka dla wszystkich miłośników gotowania a także dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią. Przepisy nie są zbyt trudne, są dostosowane do osób o różnych umiejętnościach gotowania. Produkty wykorzystywane przez Autora do gotowania są w większości dostępne w Polsce, lub można znaleźć ich zamienniki. Piękne zdjęcia sprawiają, że od razu chce...

więcej Pokaż mimo to

avatar
292
4

Na półkach: , , ,

Lubię tę książkę nie tylko za piękne zdjęcia i klarowne opisy, ale przede wszystkim dlatego, że przepisy w niej zamieszczone nadają się na polskie realia lub łatwo da się je zmodyfikować tak, by się nadawały. Poza tym są ciekawym źródłem inspiracji i zachęcają do wypróbowania kombinacji smakowych, na które być może się nigdy nie wpadło (np. zupa z zielonego groszku z miętą). Gotować uwielbiam, więc książkę nabyłam bardziej dla przepisów i z sympatii do Jamiego, ale przepisy są łatwe do wykonania, więc myślę, że przypadnie do gustu tym, którzy uważają się nawet za ciężkie i beznadziejne przypadki braku umiejętności i pozwoli im ośmielić się, by rozwinąć kulinarne skrzydła. :)

Lubię tę książkę nie tylko za piękne zdjęcia i klarowne opisy, ale przede wszystkim dlatego, że przepisy w niej zamieszczone nadają się na polskie realia lub łatwo da się je zmodyfikować tak, by się nadawały. Poza tym są ciekawym źródłem inspiracji i zachęcają do wypróbowania kombinacji smakowych, na które być może się nigdy nie wpadło (np. zupa z zielonego groszku z...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    284
  • Przeczytane
    223
  • Posiadam
    123
  • Chcę w prezencie
    30
  • Kulinarne
    15
  • Kulinaria
    14
  • Ulubione
    11
  • Kuchnia
    7
  • Teraz czytam
    7
  • Kucharskie
    4

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Każdy może gotować


Podobne książki

Przeczytaj także