Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Okładka książki Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski
Okładka książki Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki
Ksawery Burski Wydawnictwo: Wydawnictwo Akademickie Dialog kulinaria, przepisy kulinarne
414 str. 6 godz. 54 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Akademickie Dialog
Data wydania:
2021-03-22
Data 1. wyd. pol.:
2021-03-22
Liczba stron:
414
Czas czytania
6 godz. 54 min.
Język:
polski
ISBN:
9788380028586
Tagi:
chiny kuchnia chińska tradycje smaki historia kultura Chin sztuka kulinarna cywilizacja chińska
Średnia ocen

7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
6 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1283
321

Na półkach:

Nowe wydanie, poprawione, uzupełnione, zaktualizowane a przede wszystkim pięknie wydane z cudownymi zdjęciami.
Dzięki tej pozycji poznajemy kuchnię chińską różnych regionów jej historię, różnorodność, charakterystyczne cech. Mamy również działy o herbacie, trunkach, restauracjach, technikach gotowania i najważniejszą część czyli przepisy kulinarne. Proste i trudniejsze ale tak opisane, że każdy może spróbować poznać i pobawić się tą różnorodną kuchnią.
Gorąco polecam.

Nowe wydanie, poprawione, uzupełnione, zaktualizowane a przede wszystkim pięknie wydane z cudownymi zdjęciami.
Dzięki tej pozycji poznajemy kuchnię chińską różnych regionów jej historię, różnorodność, charakterystyczne cech. Mamy również działy o herbacie, trunkach, restauracjach, technikach gotowania i najważniejszą część czyli przepisy kulinarne. Proste i trudniejsze ale...

więcej Pokaż mimo to

avatar
34
34

Na półkach:

Ugotować coś chińskiego? Wydawałoby się, że przy tylu stronach kulinarnych i poradach to nie problem. W tej książce jednak znajdziemy przepisy "prosto z Chin". podparte doświadczeniem autora i kucharzy, z którymi rozmawiał, przebywał. Pokaźna część z przepisami poprzedzona jest zresztą historią kuchni chińskiej, przeglądem kuchni regionalnych, słowem o herbacie, restauracjach, technikach gotowania. To piękne połączenie książki o kulturze z książką kucharską. Wciąga i faktycznie zachęca, aby zrobić coś samemu.

Ugotować coś chińskiego? Wydawałoby się, że przy tylu stronach kulinarnych i poradach to nie problem. W tej książce jednak znajdziemy przepisy "prosto z Chin". podparte doświadczeniem autora i kucharzy, z którymi rozmawiał, przebywał. Pokaźna część z przepisami poprzedzona jest zresztą historią kuchni chińskiej, przeglądem kuchni regionalnych, słowem o herbacie,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
62
60

Na półkach:

Nowe, uaktualnione wydanie, z zupełnie nową szatą graficzną. Jak wiele dają te żywe zdjęcia z prezentacją dań, ale także np. straganów czy sklepów! Oczywiście najważniejsza jest treść - a tu otrzymujemy zarówno aktualne dane "statystyczne" dotyczące żywienia, produkcji rolnej itp., wzmiankę o sytuacji obecnej, historię kuchni poszczególnych regionów, omówienie ich cech. Jest część herbaciana i część trunkowa. I wreszcie - przepisy, zarówno te prościutkie, jak i nieco bardziej skomplikowane. Wszystko napisane ciekawie, jak gawęda. Przepisy dokładne. Na szczęście już łatwiej dostać poszczególne składniki niż w czasie pierwszego wydania książki... :) Polecam - miło spróbować czegoś nowego w kuchni, a i miło dowiedzieć się czegoś nowego oraz spojrzeć na historię kraju niekoniecznie przez pryzmat konfliktów, ale poprzez coś codziennego, a tak ciekawego.

Nowe, uaktualnione wydanie, z zupełnie nową szatą graficzną. Jak wiele dają te żywe zdjęcia z prezentacją dań, ale także np. straganów czy sklepów! Oczywiście najważniejsza jest treść - a tu otrzymujemy zarówno aktualne dane "statystyczne" dotyczące żywienia, produkcji rolnej itp., wzmiankę o sytuacji obecnej, historię kuchni poszczególnych regionów, omówienie ich cech....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    26
  • Przeczytane
    6
  • Posiadam
    2
  • Chcę w prezencie
    1
  • 📣 Ach! Moja kolekcja
    1
  • 1. Ebook'i
    1
  • Kucharskie
    1
  • Kindle
    1
  • 😈 Półka Noirdivi
    1
  • Ebook_Epub
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki


Podobne książki

Przeczytaj także