Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Okładka książki Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki
Ksawery Burski Wydawnictwo: Wydawnictwo Akademickie Dialog kulinaria, przepisy kulinarne
414 str. 6 godz. 54 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Akademickie Dialog
Data wydania:
2021-03-22
Data 1. wyd. pol.:
2021-03-22
Liczba stron:
414
Czas czytania
6 godz. 54 min.
Język:
polski
ISBN:
9788380028586
Tagi:
chiny kuchnia chińska tradycje smaki historia
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
9,3 9,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
9,3 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1944
144

Na półkach:

Nowe wydanie, poprawione, uzupełnione, zaktualizowane a przede wszystkim pięknie wydane z cudownymi zdjęciami.
Dzięki tej pozycji poznajemy kuchnię chińską różnych regionów jej historię, różnorodność, charakterystyczne cech. Mamy również działy o herbacie, trunkach, restauracjach, technikach gotowania i najważniejszą część czyli przepisy kulinarne. Proste i trudniejsze ale tak opisane, że każdy może spróbować poznać i pobawić się tą różnorodną kuchnią.
Gorąco polecam.

Nowe wydanie, poprawione, uzupełnione, zaktualizowane a przede wszystkim pięknie wydane z cudownymi zdjęciami.
Dzięki tej pozycji poznajemy kuchnię chińską różnych regionów jej historię, różnorodność, charakterystyczne cech. Mamy również działy o herbacie, trunkach, restauracjach, technikach gotowania i najważniejszą część czyli przepisy kulinarne. Proste i trudniejsze ale...

więcej Pokaż mimo to

0
avatar
34
34

Na półkach:

Ugotować coś chińskiego? Wydawałoby się, że przy tylu stronach kulinarnych i poradach to nie problem. W tej książce jednak znajdziemy przepisy "prosto z Chin". podparte doświadczeniem autora i kucharzy, z którymi rozmawiał, przebywał. Pokaźna część z przepisami poprzedzona jest zresztą historią kuchni chińskiej, przeglądem kuchni regionalnych, słowem o herbacie, restauracjach, technikach gotowania. To piękne połączenie książki o kulturze z książką kucharską. Wciąga i faktycznie zachęca, aby zrobić coś samemu.

Ugotować coś chińskiego? Wydawałoby się, że przy tylu stronach kulinarnych i poradach to nie problem. W tej książce jednak znajdziemy przepisy "prosto z Chin". podparte doświadczeniem autora i kucharzy, z którymi rozmawiał, przebywał. Pokaźna część z przepisami poprzedzona jest zresztą historią kuchni chińskiej, przeglądem kuchni regionalnych, słowem o herbacie,...

więcej Pokaż mimo to

0
avatar
74
59

Na półkach:

Nowe, uaktualnione wydanie, z zupełnie nową szatą graficzną. Jak wiele dają te żywe zdjęcia z prezentacją dań, ale także np. straganów czy sklepów! Oczywiście najważniejsza jest treść - a tu otrzymujemy zarówno aktualne dane "statystyczne" dotyczące żywienia, produkcji rolnej itp., wzmiankę o sytuacji obecnej, historię kuchni poszczególnych regionów, omówienie ich cech. Jest część herbaciana i część trunkowa. I wreszcie - przepisy, zarówno te prościutkie, jak i nieco bardziej skomplikowane. Wszystko napisane ciekawie, jak gawęda. Przepisy dokładne. Na szczęście już łatwiej dostać poszczególne składniki niż w czasie pierwszego wydania książki... :) Polecam - miło spróbować czegoś nowego w kuchni, a i miło dowiedzieć się czegoś nowego oraz spojrzeć na historię kraju niekoniecznie przez pryzmat konfliktów, ale poprzez coś codziennego, a tak ciekawego.

Nowe, uaktualnione wydanie, z zupełnie nową szatą graficzną. Jak wiele dają te żywe zdjęcia z prezentacją dań, ale także np. straganów czy sklepów! Oczywiście najważniejsza jest treść - a tu otrzymujemy zarówno aktualne dane "statystyczne" dotyczące żywienia, produkcji rolnej itp., wzmiankę o sytuacji obecnej, historię kuchni poszczególnych regionów, omówienie ich cech....

więcej Pokaż mimo to

0
Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki


Reklama
zgłoś błąd