Zaginiona

Patronaty LC

Książki autora

Bardzo wciągająca, i trzymająca w napięciu. Polecam

Bardzo wciągająca, i trzymająca w napięciu. Polecam

Szczerze mówiąc byłam przekonana, że to debiut Pana Kościelnego poczyniony wiele lat temu. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że nie jest to jego pierwsza książka i nie jest ona taka stara.
Przechodząc do meritum, powieść słaba, nudna, zupełnie przeciętna. Nie mogłam się doczekać kiedy ją skończę i odłożę na półkę.
Fabuła składa się ze zlepku mało prawdopodobnych wydarzeń, okazuje się, że policja i prokuratura są do niczego i partaczą każdą, nawet najprostszą czynność. Nie ma rzeczy, która mi się podobała....poza krótką jej treścią.
Nie udała się ta lektura autorowi, ale to nie znaczy, że nie sięgnę po kolejną.

Fabuła składa się ze zlepku mało prawdopodobnych...

więcej Pokaż mimo to

Przerażająca! Mam nadzieję, że to fikcja literacka!! Jednak, jeżeli tak (choć w niewielkim procencie) pracuje policja i prokuratura, to strach się bać!!!!

Moja pierwsza przeczytana książka tego autora, ale nie ostatnia. Powiem krótko super, gorąco polecam, fajnie się czyta.

Książka utrzymana na poziomie Kościelnego! Brawo. Szybko sie czyta, wciągająca do bólu. Niektóre sceny trochę naciągane ale to w całokształcie nie ma znaczenia. Polecam

Świetna lektura. Nie można się oderwać.

Świetna lektura. Nie można się oderwać.

Jak zwykle autor nie zawiódł. Bardzo lubię jego książki. Wielu tu podejrzanych, ale z czasem autor pozwala nam dowiedzieć się, kto jest mordercą. Polecam!

Kolejna swietna ksiazka od pana Piotra. Troche mniej rozbudowana niz np "Lowca" czy "Wybor" - mniej postaci, mniej miejsc akcji, dzieki czemu autor skupia sie na glownym watku. Zasmucil mnie jedynie fakt, ze autor zmagal sie z pisaniem kilka miesiecy, a ja przyczytalem jego dzielo w jedna noc. Ale to chyba najlepiej swiadczy pisarzu - nie ma sposobu na oderwanie sie od opowiadanej histori.
Polecam bardzo, szczegolnie ze wzgledu na zakonczenie, mocno nietypowe jak na Koscielnego.

więcej Pokaż mimo to

Po bardzo dobrym "Domie", zachęcona recenzjami innych książek Piotra Kościelnego, sięgnęłam po "Zaginioną". Pierwsze wrażenie - fajnie, rejony mojego dzieciństwa, zapowiada się ciekawie. Potem, było niestety trochę gorzej. Nie wiem do końca, co mi nie leżało w tej opowieści. Może mało przekonujący partner zaginionej, chaotyczna postać Świderskiego? Zakończenie ?:) Nie porwała mnie.

więcej Pokaż mimo to

Ta historia mogła przydarzyć się każdemu i choć niektóre sceny opisane przez autora wydają się "troszkę naciągnięte" ...to wciąż dobry, mocny i trzymający w napięciu kryminał. Polecam.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać