Wrzask

Okładka książki Wrzask autora Izabela Janiszewska, 9788366517622
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Wrzask
Izabela Janiszewska Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Larysa Luboń i Bruno Wilczyński (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Larysa Luboń i Bruno Wilczyński (tom 1)
2020-04-15
2020-04-15

Kup Wrzask w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wrzask

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wrzask

„Wrzask” bardzo mi się podobał. Bohaterowie są bardzo różnorodni, a kilka równolegle prowadzonych wątków sprawia, że cały czas dużo się dzieje i książka jest naprawdę dynamiczna. Duży plus za to, że nie od razu da się połapać, kto może być „winny”, więc historia trzyma w napięciu. Ciekawie wypada też pomieszanie spraw z przeszłości z tym, co dzieje się obecnie. Zakończenie było trudne, bo porusza ciężkie tematy, i właśnie przez to jeszcze bardziej zapada w pamięć. Bardzo mi się podobało i od razu sięgnęłam po kolejny tom.

Całkiem ciekawe i na pewno nie z kategorii kiepskie. Ale. No właśnie dużo ale. Trudno było się wgryźć. Sporo w tym nieautentyczności, ale takiej dotyczącej postaci. Miały być chyba w zamyśle wielowymiarowe, z przeszłością, a wyszły na siłę i pod publiczkę. Dynamika irytująco nierówna. Ale (teraz dobre ale) - lepsze od Mroza :)

Polecam.
Dobrze skonstruowany kryminał.
Ciekawi bohaterowie.
Czytałam z zaciekawieniem i... biorę się za 2 część.

Polecam.
Dobrze skonstruowany kryminał.
Ciekawi bohaterowie.
Czytałam z zaciekawieniem i... biorę się za 2 część.

7852 użytkowników ma tytuł Wrzask na półkach głównych
1245 użytkowników ma tytuł Wrzask na półkach dodatkowych

Okładka książki Od słowa do słowa. Rozmowy z pisarzami o świadomości pisania Katarzyna Bonda, Joanna Guzik, Izabela Janiszewska, Marika Krajniewska, Robert Małecki, Anna Matusiak-Rześniowiecka, Malika Tomkiel, Magdalena Witkiewicz, Marcel Woźniak, Tomasz Żak
Izabela Janiszewska
Izabela Janiszewska
Autorka bestsellerowej trylogii kryminalnej o komisarzu Brunonie Wilczyńskim i dziennikarce Larysie Luboń, a także doskonale przyjętego thrillera Niewybaczalne. W swojej twórczości inspiruje się psychologią oraz historiami z życia, które zostawiły w niej emocjonalny ślad. Przez wiele lat pracowała jako dziennikarka prasowa i telewizyjna dla cenionych stacji i magazynów, gdzie przygotowywała reportaże, teksty psychologiczne i rozmowy. Jest wytrawną słuchaczką i niezłomną idealistką, która niczym magnes przyciąga przygody. Prywatnie nieidealna mama dwóch urwisów.

Cytaty z książki Wrzask

Video