Przystanek Cisna. Kuchnia wege w sercu Bieszczad
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Publicat S.A.
- Data wydania:
- 2019-10-16
- Data 1. wyd. pol.:
- 2019-10-16
- Liczba stron:
- 248
- Czas czytania
- 4 godz. 8 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788327125545
- Tagi:
- kulinaria potrawy dietetyczne potrawy wegetariańskie poradniki
Kiedy miałam 18 lat, przyjechałam po raz pierwszy w Bieszczady. Po kilku latach zamieszkałam w Cisnej, małej górskiej miejscowości. Tu poznałam Andrzeja i tutaj urodziła się Agata. Zbudowaliśmy nasz pierwszy dom, który był też niewielkim rodzinnym pensjonatem. Kiedy zabrał go pożar, z pomocą przyjaciół wybudowaliśmy nowy Przystanek Cisna. Lubimy zapraszać gości, słuchać z nimi muzyki, przygotowywać jedzenie pełne bieszczadzkich przysmaków. Robimy to, co kochamy najbardziej.
Gotuję dla moich bliskich, przyjaciół i naszych gości. Dla wszystkich, którzy mają ochotę spróbować moich bezmięsnych dań. Czas spędzany przez nich przy stole powinien być porą smakowania, odkrywania jedzenia, ale też rozmów i śmiechu. Cieszy mnie towarzystwo ludzi i nie chcę spędzać w kuchni długich godzin. Dlatego z moich przepisów można szybko wyczarować smaczne potrawy. Uwolnij wyobraźnię i spróbuj!
Kasia Rozmysłowicz
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 20
- 7
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Przepraszam za szczerość, ale ta książka nie przypadła mi do gustu. Przepisy bez polotu, takie dania mógłby wymyślić każdy, bez specjalnego posiłkowania się książką kucharską.
Fasolka z patelni (+ przyprawy),pieczone ziemniaki, serio?
Mogę zrozumieć argumenty typu prostota, lokalne produkty, najprostsze dania są najlepsze, itp. no ale większość tych przepisów jest tak prostych, że nie potrzeba do tego instruktażu.
Nie oceniam samej restauracji, być może gotują świetnie, nie wiem. Natomiast książka nudna. Lokalizacja, bliskość dzikiej natury sugerowałaby może dobrą okazję do ciekawych gawęd, jeśli przepisy mierne, a tu tylko kilkuzdaniowe wstępy do pór roku, typu: "Zima w Bieszczdach jes cicha, czysta i piękna. Pachnie drewnem palonym w kominku i grzanym winem [...]." No....tak, i co?
Jeżeli ta książka ma się komuś przydać, to tylko osobom, które trzeba uczyć gotować jajka. Dla średniozaawansowanych w kuchni może być banalna.
Przepraszam za szczerość, ale ta książka nie przypadła mi do gustu. Przepisy bez polotu, takie dania mógłby wymyślić każdy, bez specjalnego posiłkowania się książką kucharską.
więcej Pokaż mimo toFasolka z patelni (+ przyprawy),pieczone ziemniaki, serio?
Mogę zrozumieć argumenty typu prostota, lokalne produkty, najprostsze dania są najlepsze, itp. no ale większość tych przepisów jest tak...
Książki nie mam, ale kupię zaraz. Natomiast byłam w Przystanku Cisna. Jedzenie fantastyczne. Szczególnie do gustu przypadły mi zupy i pasty kanapkowe, ale wszystko było pyszne.
Książki nie mam, ale kupię zaraz. Natomiast byłam w Przystanku Cisna. Jedzenie fantastyczne. Szczególnie do gustu przypadły mi zupy i pasty kanapkowe, ale wszystko było pyszne.
Pokaż mimo toKuchnia Wege od niedawna zaczęła coraz częściej przypadać wielu Czytelnikom do gustu, a przy tym jest to, prawdziwy i zdrowy rarytas pod każdym względem począwszy od tego, że produkty do tych prostych i zaproponowanych nowych dań są łatwo dostępne na polskim rynku.
Dla Czytelników lubiących smakować dania bezmięsne najnowsza książka autorstwa Pani Katarzyny Rozmysłowicz pt. '' Przystanek Cisna. Kuchnia wege w sercu Bieszczad'' to uważam, że będzie idealnie zaproponowana uczta, przy której można się rozkoszować i odkrywać nowe i nieznane dotąd kulinarne przepisy kuchni wege.
Przypatrując, się uważnie wszystkim przedstawionym przepisom zwróciłam szczególną na sposoby ich przyrządzania oraz spodobało mi się to, że autorka potrafi wykorzystać do ich wykonania znane nam jedynie ze słyszenia gatunki przypraw-roślin. Przykład czosnek niedźwiedzi. Osobiście używam, go w postaci suszonej posypując nim dania typu zupy, sosy.
Uważam, że ta książka to doskonale przedstawiona podróż kulinarna, w której zostały ujęte barwnie proste kulinarne słowa używane przez autorkę w miejscu, gdzie odnajduje swój smakowy raj na ziemi- sercu Bieszczad, która potrafi się chętnie podzielić swoimi radami, uwagami z Czytelnikami poszukując wciąż nowych pomysłów kulinarnych, by móc się nimi delektować gromadząc przy jednym stole w towarzystwie rodziny i przyjaciół.
Książka ta składa się z: przepisów przyrządzanych na każdą z 4 por roku, a więc Przysmaki i przekąski, Zupy, Dania główne, Desery, Przetwory, Desery i napoje.
Moją szczególną uwagę w tej oto książce zwróciłam na przepisy, które są łatwe do przyrządzenia: pasta z czosnkiem niedźwiedzim, sos ziołowy, racuchy z płatkami owsianymi na zsiadłym mleku, tosty ze szpinakiem i z jajkiem, zupa ogórkowa, bulion warzywny, placki ziemniaczane z orzechami, placek z jabłkami, zapiekane jabłka, lody jagodowe, nalewka z czosnku niedźwiedziego, zupa cytrynowa, placki z cukinii.
Elementem dodatkowym w tej książce są: zamieszczone zdjęcia wykonanych przez autorkę dań, dobrana trafnie i graficznie czytelna czcionka w zamieszczonym kulinarnym tekście, a w prezentuje się pięknie twarda oprawa nawiązująca do jej tytułu.
Wydawnictwu Publicat dziękuje za podarowanie mi do zrecenzowania egzemplarza kulinarnej książki autorstwa Pani Katarzyny Rozmysłowicz pt. '' Przystanek Cisna. Kuchnia wege w sercu Bieszczad''.
Warto jest mieć tę książkę.
Kuchnia Wege od niedawna zaczęła coraz częściej przypadać wielu Czytelnikom do gustu, a przy tym jest to, prawdziwy i zdrowy rarytas pod każdym względem począwszy od tego, że produkty do tych prostych i zaproponowanych nowych dań są łatwo dostępne na polskim rynku.
więcej Pokaż mimo toDla Czytelników lubiących smakować dania bezmięsne najnowsza książka autorstwa Pani Katarzyny Rozmysłowicz...