Finansowy ninja

- Michał Szafrański
- poradniki
- 2016-08-26
Finansowy ninja to esencja wiedzy autora i jego doświadczenia na temat finansów osobistych. To podręcznik, który uzupełnić ma braki w edukacji szkolnej. Wyjaśnia podstawowe, ale nieoczywiste zasady, daje proste podpowiedzi dotyczące mądrego posługiwania się produktami finansowymi i przestrzega przed zagrożeniami dla naszych pieniędzy.
„Finansowy ninja” to podstawowy oręż w walce o bezpieczeństwo finansowe. Książka napisana jest prostym językiem zrozumiałym dla każdego – także dla osób, które o finansach nie mają zielonego pojęcia. Wierni Czytelnicy mojego bloga także znajdą w niej wiele nowych treści składających się na kompletny trening prawdziwego finansowego ninja.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Ktoś musi ciężko pracować: albo Ty, albo Twoje pieniądze".
Nie jest sztuką się napracować.
Warto robić to mądrze, najlepiej jak to możliwe.
Jeśli coś nie jest definitywnym "TAK", jest definitywnym "NIE".
Opinie [245]
Mimo, że bloga Michała czytam już od dobrych paru lat, to i tak znalazłam w tej książce dużo wartościowej treści. W sumie, to żałuję, że nie przeczytałam jej wcześniej. Jest idealną pigułą wiedzy zawierającą esencję bloga jakoszczedzacpieniadze.pl. Rozdział, w którym autor oblicza jak dużo trzeba oszczędzić na godną emeryturę daje mocno do myślenia. Książka jest bardzo...
więcejBardzo fajna książka. Przekazuje dużo wiedzy zwłaszcza dla osób, które są na początku finansowej ścieżki. Porządkuje posiadane jak i zdobyte informacje.
Pokaż mimo toWedług mnie każdy kto kończy 18lat i wkracza w dorosłość albo zaczyna swoją pierwszą pracę powinien zapoznać się z powyższym tytułem i od razu wprowadzić własny budżet domowy wraz ze wszystkimi zaleceniami zawartymi w książce. Duży przeskok i postęp zaliczyłem tylko i wyłącznie po przeczytaniu i wprowadzeniu kilku zmian w zarządzaniu zarobionym kapitałem.
Pokaż mimo toKsiążka jest powtórzeniem bloga. Autorowi nie można odmówić wiedzy u sukcesu. Odbieram go jednak jako osobę trochę zarozumiałą.
Pokaż mimo toSztos! Finansowy Ninja to mnóstwo wiedzy zapakowanej w lekką formę, ładną oprawę i merytorykę Michała Szafrańskiego (guru niegdyś od finansów domowych, teraz rozwijający się dalej - inwestowanie itp.). Blog JakOszczedzacPieniadze to mnóstwo darmowej wiedzy, ale cenię książkę za to, że zbiera konkretne informacje w jednym miejscu. Sięgam do poszczególnych rozdziałów w razie...
więcejBardzo fajna książka, zwłaszcza dla nowicjuszy. Jeżeli ktoś jest fanem bloga tego autora to nie będzie ona aż tak odkrywcza.
Pokaż mimo toMyślę, że książka może być fajnym prezentem dla kogoś :)
Nawet jeśli ogarniasz dobrze swoje finanse, nie masz długów, coś tam oszczędzasz, sprawnie żonglujesz Excelem to mimo wszystko cholernie warto przeczytać tą książkę.
więcejUporządkowana wiedza, podana w bardzo przystępnej formie. Logiczna struktura, dobre przykłady, mnóstwo linków do dodatkowych narzędzi w interencie.
Co ciekawe, autor nie ma wykształcenia ekonomicznego ani...
Podstawy które każdy powinien przyswoić żeby odebrać swój dowód osobisty. Postawy bez których w życiu dorosłym ani rusz. Podane w prosty i przystępny sposób.
Pokaż mimo toSzkoda, że dopiero teraz trafiłam na tą książkę. Ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale :) Długo zeszło mi ją czytać , ponieważ ciągle analizowałam przeczytane rozdziały, robiłam notki, rozmawiałam z mężem na temat tego co zrobiliśmy, a co można by zrobić teraz. Fajnie napisana, zrozumiała więc polecam każdemu. Dużo praktycznej wiedzy: poprzez budżet domowy, rachunki...
więcejPrzejrzyście i zrozumiale o finansach. Olbrzymia porcja wiedzy. Dzięki niej można uniknąć wielu finansowych błędów.