Zaufanie, czyli waluta przyszłości. Moja droga od zera do 7 milionów z bloga

- Grupa Wydawnicza Relacja
- blog blogowanie finanse
- poradniki
- blog blogowanie finanse
Dobrze zarabiał jako dyrektor w branży IT. Po poważnym wypadku zdecydował się jednak rzucić bezpieczny etat, żył na kredyt i mocno wierzył, że będzie mógł się utrzymać z pisania bloga. Po sześciu latach ma 250 tysięcy czytelników miesięcznie, 7 milionów złotych przychodu i doskonale zna przepis na sukces. Ciężka praca, dużo szczęścia czy może jeszcze coś innego?
Autor bloga "Jak oszczędzać pieniądze" i bestsellera "Finansowy Ninja" krok po kroku zdradza kulisy swojego sukcesu.
"»Zaufanie, czyli waluta przyszłości« to dokładna analiza mojej pięcioletniej drogi od zera do 7 milionów złotych przychodu z blogowania. To manifest budowania biznesu opartego na zaufaniu, otwartości, szczerości i transparentności – z licznymi dowodami na to, że dobro powraca. W książce przedstawiam krok po kroku cały mój proces decyzyjny, zmieniające się cele, wnioski i konkretne efekty – także finansowe. Otwarcie przyznaję się do błędów i omawiam powody porzucenia niektórych projektów. To rzetelna analiza nie tylko moich sukcesów, ale również porażek. Pokazuję też na przykładach, jak wielka jest siła dobrych relacji z innymi i że małe dobre uczynki potrafią wywołać lawinę korzystnych skutków ubocznych".
Michał Szafrański
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
WSZYSCY mamy moc prawdziwego zmieniania życia innych ludzi.
Opinie [72]
Książka bardzo dobra, napisana przystępnym językiem, autor uczciwie podchodzi do tematu i przedstawia swoje poszczególne kroki, które zaprowadziły go do sukcesu. Nie udaje kogoś, kim nie jest, otwarcie mówi, w jakiej był sytuacji oraz jakie miał ambicje.
więcejNa minus zaliczam złożenie książki - duży format, duży druk, szerokie marginesy, niektóre stwierdzenia powiększone...
Świetna, zawiera dużo praktycznych porad
Pokaż mimo toBardzo dobra i rzetelna książka, jak zresztą wszystko co autor sobą reprezentuje. Tytuł jest nieprzypadkowy. Sam niejednokrotnie korzystałem z rekomendacji autora odnośnie różnych produktów - szkoleniowych, czy finansowych i osobiście mam do niego naprawdę bardzo duże zaufanie. Na tyle duże, że jeśli coś poleca - to potrafiłbym iść w to w ciemno. Ta książka traktuje o tym...
więcejTwórczość blogową, podcastową i książkową Michała Szafrańskiego cenię przede wszystkim przez wzgląd na autentyczność autora i fakt, że faktycznie wydaje się, że jego celem jest dostarczanie odbiorcom wartościowych treści. Sama dzięki jego poradom nauczyłam się oszczędzać jeszcze lepiej (choćby maksymalizując pracę kaloryferów czy lodówki, czy baczniejsze obserwowanie, gdzie...
więcejZdecydowanie każdy kto na poważnie myśli o prowadzeniu internetowego biznesu powinien tę książkę przeczytać. I to wielokrotnie ;)
Pokaż mimo toDwa razy przeczytałem książkę i chcę przeczytać ją jeszcze kolejny raz. Dla osób, które chcą stworzyć własną markę- uczciwość i pracowitość przynoszą efekty.
Pokaż mimo toBardzo dobra książka, pokazuje jak dużo można, zbudować na transparentności i szczerości. Parafrazując tytuł książki: zaufanie to coś to naprawdę może stać się walutą przyszłości. Można na nim zbudować własną markę. Polecam książkę, szczególnie tym, którzy nie są do niej przekonani.
Pokaż mimo toDla ciekawych jak autor osiągnął swój sukces - napisana szczerze i bez zadęcia. Świetna też dla osób, które mają już pomysł na swój sukces w internecie.
Pokaż mimo toDobra książka, o motywacji i determinacji w dążeniu do celu.
Pokaż mimo toMichał Szafrański pokazuje, że systematyczność i jakość przekłada się w końcu na wyniki.
Mimo, że nie znam publikacji autora (dobra, o Finansowym Ninja słyszałam wiele, ale nigdy nie sięgnęłam po tę lekturę) to była naprawdę ciekawa lektura. Michał Szafrański opisuje swoją drogę założenia, prowadzenia oraz zarabiania na blogu. I przede wszystkim dla mnie świetna książka jak osiągnąć sukces pracowitością i wytrwałością.
więcejChoć dużym jej minusem są gabaryty (za...